Bookmakernes favoritter er Djokovic, Murray og Nadal, men odds-værdien i årets Wimbledon ligger hos gamle Federer og to unge outsidere. Læs Lars Baes' optakt til den hæderkronede tennisturnering på det londonske græs.

Selv om folk verden over er meget optagede af VM i fodbold, så er Wimbledon bestemt ikke den værste pauseunderholdning at kunne se frem til.

Græssæsonen er kortvarig, og derfor har vi sjældent meget at bygge Wimbledon-fornemmelserne på, men med al den prestige og hype, som er forbundet med denne turnering, skulle det undre mig meget, om ikke vi igen ser de helt store kanoner have kørt deres tungeste skyts i stilling.

Samtlige vindere af Wimbledon siden 2002 er til stede i år, og selv om det måske lyder imponerende, så ligger det spektakulære primært i, at Federer har vundet titlen syv gange. Derudover har vi Hewitt (1), Nadal (2), Djokovic (1) og Murray (1) med i feltet. Med undtagelse af Hewitt er det endnu engang de fire andre nævnte, som er bookmakernes favoritter til at løbe med årets titel, og arrangørerne har fulgt trop, eftersom de har valgt at placere seedningerne 1-4 hos netop disse.

Så er spørgsmålet, om den gamle top 4 endnu engang kan skabe magi og sætte resten af feltet på plads, eller om vi ligesom ved årets Australian Open kan få en stor overraskelse.

Det skal i givet fald komme ud af det blå. Der er bestemt flere og flere spillere, der presser sig på til de her titler, men med undtagelse af Australian Open 2014, så er det som regel to spillere fra kvartetten, der ender med at løse billet til sidstedagen. For mig er det meget svært at finde en finalist udenfor top 4-seedningerne, med med lidt solidt detektivarbejde er det lykkedes mig at finde frem til nogle spillere, som måske kan overraske og sætte en kæp i kvartettens hjul.

Odds og tips

Følg med her på BetXpert hvor der løbende vil komme Wimbledon-spilforslag fra vores tenniseksperter:

Lars Baes

Asger Hess-Olesen

Jakob Thomsen

Vinder - udvalgte odds

Odds Bookmaker Odds Bookmaker
Djokovic 2,85
Tonybet
2,77
Betfair
Murray 4,80 Betfair 4,75
NordicBet
Nadal 6,13 Betfair 6,00 NordicBet
Federer 7,84 Betfair 7,50 NordicBet
Gulbis 61,00
Unibet
58,00 Tonybet
Dimitrov 65,00 Tonybet 26,00 Unibet

 

Favoritterne

Novak Djokovic må betegnes som turneringens favorit, og selv om bookmakerne har overdrevet, så har de ret i, at han er den spiller, som pt. har det højeste niveau på touren. Det er såmænd ikke fordi, han har uovertrufne evner på græs – eksempelvis er Federer klart mere typisk græsspiller – men Djokovic er den mest komplette spiller i verden, og han har bortset fra finalen ved French Open, hvor han tabte til Nadal i fire sæt, været den mest formstærke spiller igennem en længere periode.

Djokovic har vundet Wimbledon én gang tidligere, og jeg tror, han vil være meget sulten for at få en ny Grand Slam-titel i skabet og samtidigt få vasket den halvsløje finaleindsats fra 2013 (tabte til Murray i tre sæt) væk. Bookmakerne er tilsyneladende meget enige, og pt. kan der max. hentes 2,85 hos Tonybet på Djokovic som vinder af turneringen.

Jeg ligger max. på 30% på serberen, så det er selvsagt ikke en særligt god fidus efter min mening at sætte sine penge på Djokovic, selv om det vil overraske mig virkelig meget, hvis ikke han er at finde blandt de fire sidste spillere i turneringen.

Vil man partout have penge på serberen, så skal det nok være med trading for øje, da man med en semifinaledeltagelse til Djokovic med meget stor sandsynlighed vil kunne handle ud til en udmærket gevinst. Markedet er som altid ret tosset med Djokovic, og kommer han til semifinalen uden de store sværdslag, så vil han formentlig ligge under odds 2 afhængigt af navnene på de øvrige tre semifinalister.

Andy Murray var ganske velspillende ved French Open, og det er vel nærmest første gang i et års tid han for alvor har præsteret på det niveau, vi ved, han har. Jeg så det egentlig som et tegn på, at han var ved at køre sig selv i stilling til Wimbledon, og at formen så ville peake netop der, eftersom det også klart er sæsonens højdepunkt og vigtigste begivenhed for skotten, men så tabte han som forsvarende mester til Stepanek allerede i sin anden kamp i Queens, og det har alligevel gjort mig en smule bekymret på Murrays vegne.

Måske var der bare ikke nok omstillingstid fra grus til græs for ham i år, men det overrasker mig stadig, at han kan med massiv hjemmebanestøtte kan tabe i to sæt til Stepanek i en turnering, som er ret vigtig for ham.

Ser vi bort fra nederlaget til Stepanek, så er der ellers ikke meget, der tyder på, at Murray ikke skal nå langt i Wimbledon i år. Hjemmebanefordelen er et meget stort plus for ham, han er forsvarende mester, og derudover vandt han OL i 2012, hvilket så faktisk betyder, han har vundet de to seneste store græsturneringer på touren. Derudover har han været ganske overbevisende mod de andre store rivaler i sine præstationer i de to nævnte græsturneringer, og særligt den måde han demoliserede en dog noget pauver Federer i OL-finalen og en næsten lige så underpræsterende Djokovic i sidste års Wimbledon-finale er en smule skræmmende.

Uanset Murrays lidt tvivlsomme form, så kan jeg ikke tro, at han ikke er der, når turneringen går i gang, og jeg ser ham som en meget seriøs titelkandidat. Men odds 4,8 hos Betfair* efter kommission frister ikke rigtigt. Jeg ligger på omkring 20% for endnu en Murray-gevinst i Wimbledon.

Roger Federer er min nummer tre i år, selv om jeg ikke rigtigt har fornemmelsen, at det skal lykkes for ham med flere Grand Slam-triumfer. Han har som den eneste fra top 4 haft succes i optakten, da han i sidste uge med hiv og sving vandt turneringen i Halle, og så er han med sine syv Wimbledon-trofæer bare en legende på disse baner, og med den selvtillid og det stigende niveau han har vist i år, så vil det være dumt ikke at regne ham med som en seriøs kandidat til sin ottende titel i London.

Han er for kort tid siden blevet far til sit andet tvillingepar (!), og spørgsmålet er, hvor meget af fokus det tager fra ham over så lang en turnering, som Wimbledon er. Med træningen på anlægget osv., skal der sættes tre uger af til en turnering som denne, og jeg kunne godt frygte lidt, at det giver noget kuller for Federer med fire børn oveni noget, der kræver 100% dedikation og koncentration. Når det er sagt, så har jeg ingen anelse om, hvordan Federer og hans kone løser ”problemerne” med børnene, så det er muligt, at de har fundet en løsning, hvor de slet ikke bliver et forstyrrende element for ham i denne treugers periode.

Sidste år tabte han højst overraskende til Stakhovsky i anden runde, og måske er det dét, bookmakerne har i baghovedet, når de udbyder de høje odds, som jeg synes, der er på Federer her. Hele 7,84 (efter kommission) ligger markedet i på Betfair*.

Federer vinder: Odds 7,84 hos Betfair*

Jeg tøver ikke med at give Federer 15% chance for at gå hele vejen, så i mine øjne et ganske godt værdispil på Federer til at løfte sit ottende Wimbledon-trofæ.

 

Interessante outsidere

Rafael Nadal er verdensetter, har lige snuppet French Open-titlen og har vundet Wimbledon to gange, så i de flestes øjne burde han måske nok være at finde i mit favoritfelt, men jeg tror simpelthen ikke på ham i år. Han har brugt et hav af kræfter – særligt mentalt, tror jeg – på grussæsonen i år, og selv om alt slutteligt flaskede sig for ham med endnu en French Open-sejr, så har han altså langtfra været lige så velspillende, som han plejer på dette tidspunkt af året.

Han blev kørt ud på røv og albuer af Dustin Brown i Halle, som var Nadals eneste opvarmingsturnering, og han har grundlæggende intet præsteret på græs i tre år. Hans seneste tre kampe på græs er endt i nederlag til Rosol, Darcis og Brown… Der behøver ikke være noget spektakulært i, at Nadal taber hurtigt i Halle. Omstillingen fra grus til græs er svær, og Brown giver overhovedet ingen rytme, men generelt set virker Nadal bare ikke helt på niveau med særligt Djokovic, når vi snakker alle andre underlag end grus. Jeg tror, niveauforskellen vil blive særligt udtalt ved Wimbledon i år, hvor jeg forventer at se tre sultne spillere i Djokovic, Murray og Federer, mens Nadal meget vel kunne være godt tilfreds ovenpå sejren ved French Open.

Jeg synes nærmest, Nadal-oddsene virker lidt komiske. Jeg giver ham ikke mere end 10% for at løfte sit tredje Wimbledon-trofæ.

Ernests Gulbis er min helt store chance. Det kan som altid blive hvad som helst med ham, og generelt synes jeg, han har underpræsteret alt for mange gange i Grand Slam-sammenhæng til, at jeg overhovedet burde tage ham med som titel-outsider. Alligevel er der nogle steder, hvor jeg ikke helt kan komme udenom ham.

For det første nåede han semifinalen ved French Open i år og fik der lidt af et gennembrud i GS-regi. Derudover har han et uhyggeligt giftigt spil med masser af power og touch, og han kan vel slå igennem alle spillere i verden på hurtige underlag, hvis han rammer den 100%. Han har aldrig været i bedre form end nu, og kan han bygge på sit spil fra de sidste par år, hvor han både har sendt Berdych og Tsonga ud af denne turnering, så begynder det altså at ligne noget rigtigt stort. Vigtigt er det også, at han mentalt ikke virker skræmt over udsigten til at skulle tage kampen op mod de største, og i det hele taget har han vist sig at være en uhyggelig spiller i finaler, hvor han i ATP-regi har en fornem statistik på 6-0.

Gulbis vinder: Odds 61,00 hos Unibet*

Jeg tror Gulbis selv tror på, at han en dag kan gå hele vejen i nogle af Grand Slam-turneringerne, og odds 61,00 ser fornemt ud, når man som jeg vil mene, at han har 2-3% chance for at vinde Wimbledon i år.

Grigor Dimitrov vandt opvarmningsturneringen i Queens, og nu giver næsten alle bookmakere ham lidt for megen kredit ift. outright-oddset på at vinde Wimbledon, så jeg troede faktisk, jeg skulle skrive en smøre om, hvorfor man ikke skulle spille på Dimitrov til odds 25. Tonybet har imidlertid valgt at skille sig ekstremt meget ud ift. resten af markedet.

Dimitrov vinder: Odds 65 hos Tonybet

Med en chance på 2% er Dimitrov-triumf et ganske fornuftigt spil til det overraskende høje odds, som man formentlig får mulighed for at handle sig ud af senere i turneringen, hvis man er til den slags.