New Orleans Saints har ikke de stolteste traditioner inden for NFL. Klubben fra jazz-byen i Louisiana har således aldrig været i Super Bowl, den store finalekamp der afslutter hver sæson.

I 2007 var det dog ret tæt på da Saints først blev slået ud i NFC-finalen – dvs. NFLs semifinale (Super Bowl er kampen mellem vinderne af de to conferencer, NFC og AFC). En god sæson for en klub der året forinden havde måttet spille alle hjemmekampe i Baton Rouge, New York og Texas – mens Lousiana Superdome blev repareret for de skader orkanen Katrina havde udrettet i 2005.

Styrmanden på 2007-holdet var quarterback Drew Brees – og han er stadig ved roret når Saints marcherer på banen. Brees anfører et angreb der især er fremragende når der kastes.

I denne sæsons fire kampe har Saints hver gang scoret mindst 24 point. To af kampene er tabt, men det har været på udebane. I nat gælder det hjemmekampen mod Minnesota Vikings.

Klubben fra staten med de mange nordiske immigranter har en langt bedre statistik end Saints – med talrige conference-mesterskaber og hele fem Super Bow-finaler.

Men i nat er Vikings ikke favorit. Klubben har fået en skidt start på denne sæson med tre nederlag ud af fire kampe og kan få problemer mod et stærkt hjemmehold.

Læs Peter Jensens grundige analyse og se hans tip.