Vi ser frem til 1/8-delsfinalerne i Vild med Dans 2016, som denne uge introducerer temaet 'country/american.' Læs vores optakt her, se odds og få vores bud på hvem, der går videre.

Vild med Dans er ofte uforudsigeligt, og så alligevel ikke altid.

I hvert fald har Thomas Buttenschøn nu været i omdans tre gange - og overlevet alle gange. Meget tyder også på, at han skal ud i endnu en omdans og give den alt, hvad han har i sin jive.

Fredagens dans byder denne uge på på country-inspireret jive, cha-cha-cha og rumba, samt en udskillings marathondans med ekstrapoints. Kan nogen kendis overleve fire omdanse? Det må vi vente med at få svar på til næste program er slut sent fredag aften.

Hvis man skeler til bookmakernes odds for udstemning tyder det dog på, at rejsen slutter for Thomas på fredag, måske især fordi Thomas er den eneste rigtige 'svage' danser, som er tilbage af de tolv par, som startede.

Kun Laura Bach har også været i omdans en enkelt gang.

Vild med Dans - Hvem stemmes ud 3/11 2016

   
Thomas Buttenschøn 1,70
Danske Spil
Laura Bach 5,00
Betsafe
Mathias Käki 5,75
Betsafe
Mille Dinesen 20,00
NordicBet
Sarah Mahfoud 25,00
NordicBet

samlet tbp: 95,0%

Vi kan også lige se på vinderoddsene, som har en bedre samlet tilbagebetalingsprocent.

Tbp er her over 100%. Bemærk at odds fra Nordicbet* nok vil falde:

Hvem vinder Vild med Dans 2016

Bedste odds Bookmaker
Sarah Mahfoud 2,25
NordicBet
Mille Dinesen 2,70
Danske Spil
Laura Bach 12,50
NordicBet
Mathias Käki 14,50
NordicBet
Thomas Buttenschøn 50,00
NordicBet

samlet tbp: 101,6%

Mit bud: Buttenschøn ryger

Isoleret set bør Buttenschøn til odds 1,70 være stor favorit. Han har været i tre omdanse, medoverlevet på seerstemmer (måske pga. god omtale fra kræftramte børn, svage modstandere og heldig taletid, hvor han har fået mulighed for at tale for vigtigheden af seerstemmer).

Han har ikke rigtig nogen tætte konkurrenter og vil nok derfor ryge i omdans.

Hans konkurrenter er Laura bach og Mathias Käki, hvor det nok bliver tæt løb om hvem, som skal dyste mod Buttenschøn. Bach har fået flest dommerpoint, og Käki har formentlig fået flest seerpoint, da Bach har været i en omdans.

Marathondansen kan meget vel blive afgørende og en evt. pointlighed kan gøre det ekstra spændende.

Det skal parrene danse

Cha-cha-cha

- Mahias Käki og Mille Funk (danser til 'I'm Gonna Getcha Good' af Shania Twain)

For yngre vestlige mænd er cha-cha-cha aldrig en nem dans. Men er der nogen, som måske kunne mestre den kunne det måske være Mathias. Men den er svær, også selvom konkurrenterne også har svære danse. I fællesdansen burde han være mere adræt og udtryksfuld end Buttenschøn, hvis der kommer gang i den til country/america.

Han har fået andenfærrest point, men aldrig været i omdans. Feltet er dog nede på kun 5, med to gode favoritter, så jeg giver ham 48% chance for omdans, og 17-18% chance for at stemmes ud.

Jive

- Laura Bach og Michael Olesen (danser til 'Footloose' af Blake Shelton)

Et rigtigt velvalgt musiknummer. Laura og Morten er meget udtryksfulde, hvilket måske kan hjælpe dem i en marathondans. På den anden side er dansene, fx jive, dynamisk og uteknisk, hvilket jeg ikke ved hvor god Laura er til disse hurtige spjæt og benspark.

Jive er sjældent en topscorer hos dommerne, og hele tre par skal danse jive. Jeg giver hende 47% chance for omdans, og 18-19% chance for at stemmes ud.

- Thomas Buttenschøn og Mie Martha Moltke (danser til 'Baby Likes to Rock It' af The Tractors)

Han har overlevet tre omdanse, men det har været mod svagere modstandere. Jive er ikke så teknisk krævende men samtidig meget dynamisk med mange løft, mm. Selvom han skulle klare den godt, er det meget usandsynligt at han undgår omdans. Mod evt. Mathias eller Laura vil han være underdog. Odds 1,70 virker fint, og jeg vil tro den ryger ned i omkring 1,50 hvis han skulle ryge i omdans. Jeg giver ham 80% chance for omdans og 59-60% chance for at ryge ud.

- Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard (danser til 'The Girl's Gone Wild' af Travis Tritt)

Det er ikke optimalt at danse jive til countrymusik. Men parret har fået flotte point, og der er for langt ned til de tre nederste par til at de ryger. At der er en marathondans med ekstrapoints er oftere et lille minus for de gode ift. de svagere. Skulle de komme i omdans, vil de stemmes videre. Jeg giver 11% chance for omdans og 2% chance for at ryge ud.

Rumba

- Mille Dinesen og Mads Vad (danser til 'Islands in the Stream' af Dolly Parton og Kenny Rodgers)

Et dejligt og kendt musiknummer. Mille bør ikke kunne skuffe i en rumba. Hun er den eneste kvindelige nydanser som har fået en kvindelig dansestil, endda med velvalgt musik, og selvom hun måske ikke er helt oppe på Sarahs niveau rent motorisk, konditionsmæssigt og performancemæssigt allround, så har også hun langt ned til de tre øvrige. Jeg giver hende 14% chance for omdans og 2% chance for at ryge ud.

Maratondans - udskillelsesdans

Alle fem par (danser til 'Lovesick Blues' af Dolly Parton, Loretta Lynn, Tammy Wynette og Patsy Cline). Hertil gives ekstrapoint. hvis jeg husker rigtigt plejer det vist at være to point per rangering.