Fredag er der dømt latin-lover-fest med samba og rumba. I denne optakt analyserer Highroller alle parrene, kigger på de bedste odds, og så tager vi et blik på en interessant meningsmåling. Highroller tror denne uge, at Lene Beier og Gorm Wisweh får det svært. 

Søren Fauli kunne i fredags ikke stå distancen i en svær tango, og røg ud efter omdans mod Grand Prix-dronningen Kirsten Siggaard.

Omvendt havde bokseren Sarah Mahfoud virkelig fundet de rigtige dansetrin frem og begejstrede dommere og seere med en helt vild forrygende salsa til tårnhøje 27 point.

Sarah fik tre 7-taller af dommerne. Sidste år var vi helt henne i uge 6 før dette pointniveau kunne matches af noget par. Ikke dårligt af en begynder, som har gjort bookmakernes oprindelige odds 20 til skamme!

Fredag skal vi feste til latinamerikanske rytmer, når SAMBA og RUMBA slipper fantasien og tøjlerne løs.

Her er danseglæden og individualiteten i højsædet, hvilket kan være en fordel for de mere rytmiske nydansere. Lad os først se på odds, hvor bookmakerne har udpeget tre favoritter til at ryge ud

Odds for at blive stemt ud fredag. 7. oktober - Vild med Dans  2016

   
Lene Beier 2,75
Danske Spil
Kirsten Siggaard 3,20
Danske Spil
Gorm Wisweh 4,00
NordicBet
Mathias Käki 12,00
Danske Spil
Julie Berthelsen 15,00
Danske Spil
Thomas Buttenschøn 17,00
Bet365
Sarah Mahfoud 41,00
Bet365
Laura Bach 50,00
NordicBet
Mille Dinesen 75,00
NordicBet

Samlet tbp: 84.8%

Man bemærker, at både Lene Beier og Kirsten Siggaard har været i en omdans og overlevet. Det er også værd at bemærke, at bounce-effekten har været markant i denne sæson, hvilket vil sige det faktum, at forrige uges overlevende omdanspar har været helt fredet fra omdans af seerne ugen efter. 

Dog har alle tre bundfavoritter fået forholdsvis lave point hver gang, mens de tre næste på listen, Käki, Buttenschøn og Berthelsen har været lidt in and out.

Det er med andre ord meget tæt, så hvordan i alverden finder man så det par som seerne ikke stemmer på?

Man bruger offentlig tilgængelig viden/fingerpeg som dette...

Meningsmåling i Billed-Bladet

Jeg er af brugeren 'raketten' blevet gjort opmærksom på, at Billed-Bladet siden mandag d. 3. oktober har kørt en meningsmåling om, "hvem holder du med i Vild med Dans 2016?"

I den undersøgelse er stillingen:

Sarah Mahfoud  37%

Mille Dinesen     15%

Laura Bach       12 %

Mathias Käki       9%

Kirsten Siggaard 9%

Julie Berthelsen  6%

Thomas Buttens. 6%

Lene beier          3%

Gorm Wisweh     3% 

Selvfølgelig bør man tage afstemningen med et gran salt. Men værd at bemærke er, at Kirsten Siggaard ligger med 3 gange så mange fans som Lene og Gorm.

To gode kandidater til exit - Vild med Dans 2016 7. oktober

Med meningsmålingens skønne fingerpeg in mente vil jeg denne uge anbefale folk at overveje spil på Lene Beier eller Gorm Wisweh til at ryge ud til hhv. odds 2,75 og 4,0.

Andre kan sagtens komme i omdans, f.eks. Kirsten eller Buttenschøn, men i sidste ende er det seerne, der bestemmer, og der er langt fra 3 til 9 procent.

Man kan også vælge livebetting. Her kan man notere sig, at dommernes point stiger fra runde til runde, og at man derfor kan forvente et snit denne uge på omkring knap 20 point. Sidste år lå snittet på 19 i 5. uge med rumba og samba, svingende fra 14 til 25 points.

Analyse af parrene

Sidste år blev danserne generelt tildelt flere point i den glade samba end i rumba trods ret lige niveaufordeling. Sidste års point til prof-danserne i samba/rumba vil jeg medtage i analyserne af parrene herunder, hvor det er relevant.

Der er også flere af de professionelle dansere, som offentligt har citeret, at de har samba eller rumba som favoritdans.

Bemærk dog her, at ifølge den New Zealandske forsker John Hattie's liste over 'effect-scores', har lærerens eget niveau stort set ingen effekt på hans/hendes elever. Det kan dog evt. højne koreografiens kvalitet, men altså næppe niveauet hos partneren.

Det er primært ny-danseren og samspillet dommerne vurderer, ikke prof-danseren.

Samba - vurdering af danserne

  • Julie Berthelsen og Marc Mariboe Christensen (danser til 'Suit & Tie' af Justin Timberlake feat. Jay-Z)

Julie virker ganske rytmisk og vil sikkert føle sig ganske godt tilpas i denne ekspressionistiske dans. Det var i jive, hun floppede lidt, og ikke i latin.

Hun er ikke en topscorer i Billed-Bladets meningsmåling hos seerne, men en samba er generelt svær at skuffe i.

Hun ligger i midterfeltet oddsmæssigt, men jeg tror hun går videre.

  • Thomas Buttenschøn og Mie Martha Moltke (danser til 'Ride Rich Rhythm' af Brenda Boykin)

Mie Martha Moltke fik sidste år højeste point af alle i samba sammen med James Sampson. Ligesom Sampson virker Buttenschøn også som en, der foretrækker latindanse. Han kan godt lide at vise sig frem, og det kan man i samba, hvor der er mindre teknisk pararbejde og mere fokus på det individuelle sjov og spas.

Hans hår vil også stå godt til en streetdans som samba. Hoftevrik og rytme er lige ham. På den anden side virker odds 17 en smule højt md tanke på at han får 6% i meningsmålingen. Hold evt. øje med ham live.

  • Mille Dinesen og Mads Vad (danser til 'Mr. Melody' af Natalie Cole)

Hun virker ikke som typen der elsker det uforudsigelige og dynamiske og individuelle. Hun virker mere som en teknisk pardanser, som vi så i hendes flotte tango.

Alligevel bør hun ikke ryge ud. Seerne vil stemme hende videre, de kender hendes styrke, og hun ligger på flotte 15% i Billed-Bladet. Makkeren Mads Vad fik da også 3. bedste point sidste år i samba med Søs Egelind.

  • Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard (danser til 'Cheap Thrills' af Sia feat. Sean Paul)

Sarahs salsa og cha-cha-cha vidner lidt om, at bokseren kan magte de feminine latinske rytmer.

Musikvalget er også helt superb, folk vil elske at høre Sias hit. Dog fik Morten blot 14 point sidste år i uge 5 i rumba sammen med Potalivo. Men Sarahs krop er vant til arbejde og med 37% af stemmerne i meningsmålingen bør de ryge sikkert videre.

  • Gorm Wisweh og Sofie Kruuse (danser til 'Sorry' af Justin Bieber)

Justin Bieber har netop givet koncert herhjemme, hvor anmelderne gav bundkarakterer og kaldte ham "en robot uden batterier." Det behøver ikke nødvendigvis smitte af på Gorm, men signalværdien er vigtig, og sangen havde nok ramt bedre i et MGP show.

Gorm har gjort det nogenlunde i de rytmiske danse. Om han kan gøre det bedre i samba er uvist. Samba er bestemt ikke et plus for vesteuropæiske dansefremmede stive mænd.

Måske kan kejtetheden skjules i en rytmisk samba? Teknikken kan overses af seerne, men nok næppe af dommerne, og her har Gorm ikke gjort det særligt godt. Han scorer desuden lavest, 3% i meningsmålingen. Sofie Kruuses kjolevalg har heller ikke været prangende i mine øjne. Dog har han endnu ikke været i omdans, men omdansen må komme før eller senere.

Rumba - vurdering af danserne

  • Mathias Käki og Mille Funk (danser til 'One Call Away' af Charlie Puth)

Mathias virker teknisk dygtig og med rigtig god kemi med makkeren. Om han også magter rumba ved jeg ikke. Det er ikke en fordel at danse rumba, og slet ikke som mand.

De kan sagtens skuffe hos dommerne og få lave point i rumbalatin, men jeg ser dem hed to head bedre end både Lene Beier og Gorm Wisweh.

  • Lene Beier og Frederik Nonnemann (danser til 'Read All About It (Part III)' af Emeli Sandé)

Lenes problem i mine øjne er, at hun er bange for fysisk berøring. Hun er typen, som ønsker tryghed, vil undgå fejl, og vil have tingene i små steps, gerne fortalt på forhånd, modsat de andre par som gladeligt kaster sig ud i det.

I rumbaen kan det måske blive lidt mere individuel dans uden kropsnærhed, men hun kunne nok have ønsket den mere fri samba. Hendes andet problem er hendes smil, som virker besværet, hvilket kan blive et problem i en glad latindans, modsat sidste uges alvorlige tango, hvor hun ikke røg i omdans.

Hendes fordele er kampvilje, og at folk ved hun kæmper, hvilket også mediernes diskurs siger. Rumba er ikke en nem dans, med både teknik og ekspression. Samhørigheden/samtidigheden var elendig sidste uge. Hun har før været i omdans. Lene ligger 2. sidst i Billed-bladets meningsmåling, og vil få det svært.

  • Laura Bach og Michael Olesen (danser til 'Stay With Me' af Sam Smith)

Laura er en flot danser at se på. Hendes teknik er modsat ikke helt på topniveau, men hendes udstråling som skuespiller og danser er helt formidabel, og hun virker dansevant. Hun ligger som 3'er i meningsmålingen, og bør ikke ryge ud allerede, med det niveau hun og makkeren besidder.

  • Kirsten Siggaard og Thomas Evers Poulsen (danser til 'Make You Feel My Love' af Adele)

Thomas Evers plejer at gøre det godt i rumba. Kirsten Siggaard virker også mere rytmisk end teknisk eller dynamisk, og det tror jeg netop redder hende op over målstregen.

Havde hun fået en jive denne uge, så var hun nok færdig. Parret får 9% seerstemmer i Billed-bladets måling, altså langt fra bundens 3%.

De blev reddet sidste uge efter omdans, da niveauet og fysikken ikke er helt i top. Men jeg tror, at Kirsten Siggaard kan svinge hofterne til en rumba. Hun har haft en øjenbetændelse i weekenden, og trænet med klap for øjet, men det er væk nu, og det tror jeg ikke spiller ind. De lander nok i den lave ende, men Lene eller Gorm bør ryge før dem.

Rigtig god fornøjelse med latinfesten, og giv gerne dine meninger til kende i debatten!