Det er blevet til kvartfinalen i Vild med Dans 2017, hvor der nu kun er fire par tilbage. Favoritte Sofie Lassen-Kahlke var højst overraskende i omdans i sidste uge, men klarede skærene. Læs Highrollers optakt til aftenens kvartfinale. 

De danske seere formåede endnu en gang at drive gæk med dommerne med omdans til dommernes topscorer Sofie Lassen-Kalkhe.

Det endte som bekendt med, at bloggeren Julia Sofia og makker Frederik røg ud, mens favoritten Sofie overlevede.

Samtidig formåede begge de to nederste (af de tilbageværende par) på dommernes pointliste at undgå omdans.

Ugen før røg også næstfavorit Iben Hjejle i omdans trods flest dommerpoint. Seeerne er med andre ord helt uenige med dommerne - det så vi også tydeligt så forrige år med Ena Spottag.

Argentinsk tango og streetdance

Fredag aften byder på hold-streetdans to mod to samt argentinsk tango. Der kan opnås max 40 + 40 dommerpoint.

Da vi har nået kvartfinalen, vil aftenens omdans være sæsonens sidste for at holde spændingen frem mod finalen.

Håndboldspilleren Daniel Svensson er eneste mandlige nydanser tilbage i feltet, og han er samtidig den eneste, der ikke har været i omdans - selvom det er blevet til lave dommerpoint. Seerne har hver uge givet ham et vitalt boost.

Alle par undtagen Daniel og Karina har nu prøvet at have i omdans på grund af lave seerpoint. Det ser bedre og bedre ud for Daniels chancer.

Bemærkelsesværdigt er det også, at tre af de fire tilbageværende pars prof-dansere faktisk også lå i top fire sidste år, mens den fjerde, Karina Frimodt, blev 3'er året inden, hvor også Thomas og Morten blev hhv. 1'er og 2'er.

Denne uges optakt vil udover at analysere odds og pointtabel også omhandle seerstemme-psykologi. Lad tangofesten begynde, og lad os lige se ugens odds:

Ryger ud fredag den 10. november

Bedste odds Bookmaker
Dak og Thomas 2,15
Unibet
Daniel og Karina 4,00
Danske Spil
Iben og Morten 4,50
Unibet
Sofie og Michael 8,00
Unibet

samlet tbp: 94,1%

Vinder af Vild med Dans 2017

Bedste odds Bookmaker
Sofie og Michael 2,50
Danske Spil
Iben og Morten 3,75
NordicBet
Daniel og Karina 5,00
Unibet
Dak og Thomas 7,00
Bet365

samlet tbp: 99,4%

Pointanalyse

Dommerpoint i show 9:

Iben & Morten  
20
16
22
24
26
31
27+0=27
34
28+4=32
66
     
Dak & Thomas  
16
9
16
20
20
22
19+0=19
27
33+2=35
62
     
Daniel & Karina  
5
12
20
18
24
26
17+0=17
25
28+3=31
56
     
Sofie & Michael  
14
13
24
24
27
29
29+2=31
30
31+5=36
66

Her ses, at rækkefølgepoint (fra dommerne) blev:

Sofie: 5

Iben: 5

Dak:  3

Daniel: 2

Daniel og Dak undgik omdans med færrest point af de tilbageværende. Det samme skete ugen før. Det kan ligne, at Daniel er blevet båret af seerne og har fået mindst næstflest seerpoint, formentlig også flest. Ved pointlighed er seernes point afgørende.

Dommernes ranglistepoint virker også ganske stabil, med Daniel nederst og Dak lige efter. Det kan godt ligne, at Daniel kan komme videre denne uge, medmindre Dak scorer toppoint.

Jeg vil tro, at de fleste af Julia Sofias seeropland går spildt (stemmer ikke mere), mens nogle måske stemmer på de yngre kvinder - for eksempel Sofie eller Dak.

Med hensyn til en endelig vinder i finalen bemærker jeg, at Daniel ikke har været i omdans. Samtidig har finaleafstemningen dog en lidt anden dynamik, hvor stemmeoplandet er større, selvom Daniel måske har flest loyale fans. Sofie lå dog i Billedbladets poll suverænt i top, men det kan meget vel skyldes kendisfaktor.

Det ligner en klassisk dyst - dommerpoint mod seerpoint - og begge dele tæller (næsten) lige meget indtil finalen.

Med seernes store overraskelser de seneste to uger synes vinderfeltet ret åbent endnu.

Seerstemme-psykologi

Tre ting vil jeg her komme nærmere ind på:

Favorite-lazyness: Der kan være to grunde til, at Sofie og Iben røg i omdans. Enten 1) har de konsekvent en lav fanskare, som stemmer. Eller også kan det skyldes 2) deres favoritværdighed. Det er et psykologisk fænomen, hvor seerne tænker, at der ikke er behov for at stemme den uge - Iben og Sofie ligger alligevel suverænt øverst i dommerpoint. Det er det samme fænomen, som når folk får et ildebefindende på gaden, og folk går forbi, fordi nogle andre allerede hjælper. Altså: "ikke behov for flere." At Iben røg i omdans forrige uge, men undgik sidste uge, kan måske tale lidt for punkt t0 - hvor de hjælpes ugen efter af bounce-effekten.

Bounce-effekten: Beskriver det fænomen, at et dygtigt par, som røg i omdans sidste uge, vil få et boost af seerne ugen efter, fordi folk får øjnene op for nødvendigheden - at der stemmes, når der virkelig er behov for det. Jeg vil skønne, at for eksempel Sofie kan opleve et boost fra bounce-effekten denne uge.

Afgørende afgørelser (omdans og finale): Man har mere lyst til at stemme og betale for det, når det virkelig gælder. I omdans og finale er der et større opland, som kan stemme. Det samme gælder finalen, hvor de udstemte pars fan-opland kan vælge en næstfavorit. Måske har Daniel det største fansegment, som stemmer, mens han måske kan ligge lavere, når oplandet udvides i takt med, at flere ryger ud. 

Anbefalinger

Der kan komme en bounce-effekt til fordel for Sofie og Michael, og Dak og Thomas kan ende med lave dommerpoint. Daniel og Karina synes stærk med hensyn til seerpoint, og i en eventuel omdans er seeroplandet et andet. 
Argentinsk tango ligger godt til de to uddannede skuespillere, og Dak har tidligere været i omdans, og virker mere til at være bedre til latin. 

Dak og Thomas stemmes ud til odds 2,15 hos Unibet*

CV: 50 %

God fornøjelse. Giv gerne dine ideer til kende i kommentarfeltet!

Regnskab

Nedenstående følger regnskabet for Highrollers spilforslag i optakterne til Vild med Dans: 

Igangværende spilforslag fra optakter: 

Sofie Lassen-Kahlke vinder: odds 4,75 hos Nordicbet

Dak Wichangoen vinder: odds 15,00 hos Nordicbet 

Dak Wichangoen stemmes ud i kvartfinalen: odds 2,15 hos Unibet* 

Afsluttede spilforslag fra optakter: 

Simon Jul ryger ud i første show: odds 11 hos Danske Spil - tabt

Daniel Svensson i omdans i fjerde show: odds 6 hos Danske Spil - tabt

Simon Jul stemmes ud i femte show: odds 5,75 hos Nordicbet - vundet

Dak og Thomas i omdans i syvende show: odds 1,95 hos Danske Spil - tabt

Statistik: 

Vundne: 1

Tabte: 3

Overskud: 1,75 units

Tilbagebetalingsprocent: 143,75 %