Vi har haft alle 12 par på gulvet sidste uge, og vi kan nu begynde at danne os et overblik over parrenes styrker og svagheder. Første uge både bød på god og dårlig dans, overraskelser, bekræftelser, krydderi og hændelige uheld. Læs Highrollers optakt til Vild med Dans 2017 show 2 her. 

Denne uges optakt vil bl.a. grave dybere i pointtabellen og analysere de interessante oplysninger denne giver.

Det endte med at blive Christian Bækkegård, som måtte forlade feltet. Det var helt fortjent, da han nok var blandt de dårligste dansere i år, og overhovedet ikke ramte macho-latino-ånden i sin cha-cha-cha.

Overraskende var det derimod, at det (mht. dommerpoint) blev 6.- og 7.-sidstepladserne som røg i omdans, mens flere bundfavoritter (Ane, Rene mv.) med færre dommerrækkefølgepoint end ikke røg i omdans.

Ane var sågar lige før afgørelsen nede i odds 1,65 live hos Danske Spil* for at ryge ud. (Det svarer omtrent til knap 80% chance for omdans.) Og Rene var i nede i odds 3, og Simon Jul i odds 6.

Dette vil vi kigge nærmere på i denne uges optakt, som også vil fremhæve nogle potentielt vigtige karakteristika for flere af parrene. Lad os se på de opdaterede vinderodds og udstemningsodds.

Odds på, hvem der stemmes ud den 15/9 (odds for omdans i parentes)

Bedste odds Bookmaker
Ane og Esbern (2,25) 4,00 Danske Spil
Rene og Jenna (2,25) 5,00
NordicBet
Lucas og Sofie (2,50) 4,50 Danske Spil
Daniel og Karina (4) 7,50
Danske Spil
Simon og Claudia (4,5) 12,50
NordicBet
Mie og mads (4,5) 10,00 NordicBet
Julia Sofia og frederik (5,5) 17,50 NordicBet
Jokeren og Mie (8) 25,00 NordicBet
Dak og Thomas (14) 75,00 NordicBet
Sofie og Michael (20) 100,00
NordicBet
Iben og Morten (28) 100,00 NordicBet

Samlet tbp: 90%

Odds på vinderen af Vild med Dans 2017

Bedste odds Bookmaker
Iben og Morten 3,50 NordicBet
Sofie og Michael 3,75 Danske Spil
Dak og thomas 6,50 NordicBet
Jokeren og Mie 10,00 Danske Spil
Julia Sofia og Frederik 13,00 Danske Spil
Mie og Mads 13,50 Danske Spil
Daniel og Karina 15,00 NordicBet
Simon og Claudia 20,00 NordicBet
Lucas og Sofie 41,00
Bet365
Rene og Jenna 45,00 NordicBet
Ane og Esbern 50,00 NordicBet

Samlet tbp: 88%

Bemærk at Danske Spil* også har odds ude for "kommer i omdans", "top 3" og "h2h."

Analyse af pointtabel - gode hints 

Vi kigger lige på dommernes (rækkefølge)point for sidste uge:

 • Iben 12
 • Dak 11
 • Jokeren 10
 • Sofie 10
 • Julia S. 8
 • Christian 7 - røg ud
 • Lucas 6 - omdans
 • Mie 5
 • Rene 4
 • Ane 4
 • Simon 2
 • Daniel 1

Her ser vi, at Daniel fik mindst 7 seerpoint trods kun 1 point blandt dommerne, at Simon Jul nok også har været tæt på omdans, men fik mindst 6 flotte seerpoint efter en god teatralsk performance trods sin ringe dans. Ane og Rene har fået mindst 4 seerpoint, selvom de var bundseedede af bookmakerne.

Selvfølgelig kan disse point ændres fra gang til gang afhængig af performance, men der tegnes et nogenlunde billede af deres fanskare.

Værd at bemærke er, at Daniel fik færrest dommerpoint, måske pga. en fejl i starten, hvor sangeren ifølge Daniel begyndte at synge på et "forkert" tidspunkt, hvilket gav en dårlig start, da de fulgte sangen i deres takter.

Lucas, som overlevede omdans, dansede egentlig ok, men måske tøjets farve og den sorte kedelige kjole gav få seerstemmer. Det tror jeg ændres denne uge i den populære salsa.

Særligt de nederste seks par ser jeg som mulige kandidater til udstemning i show 2, mens en højere placeret dog godt kan skuffe og ryge i omdans, men så også overleve.

Analyse af de enkelte par

Daniel - Paso Double: Dansen passer nok godt til en stor maskulin mand. Som sagt var de uheldige med hensyn til sangen i fredags. De fik alligevel gode seerpoint - minimum 7 point. Quickstep var en meget svær dans - jeg tror, at de fredes af seerne. Der bliver nok givet gode seerpoint, men vinderchancerne er nok faldet en del.

Lucas - Salsa: En fin dans til en adræt nydanser. Salsa plejer at give gode point hos begge grupper, og Lucas er egentlig ok til at danse - han fik også ok dommerpoint. Han røg dog i omdans, og det var måske på grund af tøjets kedelige farve. Han vandt dog trods alt omdansen, men det kunne stadig tyde på, at han ikke har supermange fans. Jeg tror, at han måske lige kan undgå omdans i show 2. Han virker også glad for salsa på Facebook.

Rene - Salsa: Dansen er som sagt normalt god som stilart, men han virker ikke latin-vant til hoftesving. Han dansede rigtig skidt i fredags, men man skal tænke på, at han havde haft meget kort tid til at øve dansen. Denne uge har han lidt mere lige vilkår med de andre dansere. Han kan få svært ved at klare salsaen, men kan måske også overraske. Seerpoint var dog med ham i fredags, hvor det blev til mindst 4 stk. Jeg tror, at det bliver lige på kanten i show 2. Han kan godt ryge i omdans.

Ane - Tango: Ane overlevede sidste uge primært på seerstemmer. Hun lå a point med Rene. Også hun vil kunne få det svært. Hun var nede i odds 1,65 live for at ryge sidst, men blev helt fredet. Jeg tror, at hun ryger i omdans.

Simon - Tango: Simon gav Vild med Dans ny kraft og energi sidste uge i sin salsa. Desværre var dommerne ikke enige med seerne, og han fik 2. færrest point. Han kunne måske have røget i omdans, hvis Daniel havde fået to dommerpoint mere, hvis ikke sangeren sang "forkert" i Daniels dans. Tango er en lidt svær dans, men passer nok godt til en skuespiller. Han er ikke blandt de bedste dansere, men tager den måske på charmen og påklædningen, indtil han rammer en quickstep eller jive fx.

Mie - Paso Double: Jeg har ikke så meget at kommentere om Mie. Hun er hverken helt dårlig eller helt god. Fik lave dommerpoint, men var også ude i en svær quickstep. Kan på en dårlig dag ryge i omdans, men det tror jeg ikke sker, og hun ville også overleve pga. Mads og dårligere konkurrenter.

Dak - Wienervals: Her bliver det interessant til odds 75 for at ryge, for Dak er ikke helt vild med wienervals. Hun er mere en latintype ifølge hende selv på Facebook. Kan på en rigtig dårlig dag ryge i omdans, til evt. surebet, men oddset er højt, og hun ryger næppe ud.

Jokeren - Salsa: Han var - som jeg forventede - skabt til vals. Salsa kan måske blive lidt sværere. Også han kan skuffe lidt, men jeg tror det ikke. Makkeren Mie plejer at være god til latin.

Julia Sofia - Tango: Hun er stadig lidt af en dark horse. Jeg vil tro, at tango vil være lidt sværere end salsa for en kvinde. Jeg har svært ved at vurdere hende - hun er hverken god eller dårlig. Der er i hvert fald nok flere, der bør stå svagere end hende.

Sofie - Paso Double: Dansen passer godt til hende som skuespiller. Hun er en næsten-ved-og-lige type. God, men ikke prangende. Dansevant og flot, men også forsigtig og tilbageholdende kropsmæssigt. Mange er lidt træt af hendes favoritværdighed, og mange kan også godt lide hende og makkeren. De skal nok komme langt, men har de, hvad der skal til? Ryger med stor sandsynlighed ikke ud i aften.

Iben - Wienervals: Hun var blandt mine to-tre favoriter og overraskede positivt. Wienervals passer nok fint til en kvinde på hendes alder med livserfaring. Fik nok også lidt fans, da hun trak tårekortet - bevidst eller ubevidst. Ryger med stor sandsynlighed ikke ud i aften.

Anbefalinger

Jeg synes, at Danske Spil* har sat nogenlunde korrekte odds for udstemning, som desværre harmonerer godt med mine observationer og pointanalyser. Tilbagebetalingsprocenten ligger denne uge på kun hhv. 90 og 88%.

Modsat så jeg, at liveodds sidste uge var noget mere "skæve" med Ane i odds 1,65 og Rene i odds 3 for at ryge ud - som end ikke røg i omdans Derfor er denne uges anbefaling at følge med live på Danske Spil*, da disse liveodds ikke virker helt skarpe. Vi kender nemlig hvem, som kan forventes gode seerpoint i forhold til dommerpoint.