Der er lagt op til en tæt affære, når det skal afgøres, hvem af de to storfavoritter der løber med seernes afgørende stemmer og vinder Vild med Dans 2017.

Uge efter uge har de imponeret os og de fire dommere med dristige løft, sving, charme og lækre koreografier.

Den afgørende dans bliver den længe ventede freestyle, hvor de to professionelle danserne måske kan få det hele til at gå op i en højere enhed - som Morten Kjeldgaards smukke melankolske vinterdans med Sarah sidste år og Joachim B. Olsens mindeværdige overraskelse i 2008.

Det skal de danse 

Iben og Morten - Tango og freestyle

Sofie og Michael - Quickstep og freestyle

Begge freestyles er selvsagt dybt hemmelige indtil kickoff/prøverne. Begge par har sagt, at deres dans vil indeholde både det klassisk smukke og den dramatiske surprise.

Bookmakerne har sat ret ligeværdige odds på vinderen:

Vinder

Bedste odds Bookmaker
Sofie Lassen-Kahlke og Michael Olsesen 1,75
Bet365
Iben Hjejle og Morten Kjeldgaard 2,20
NordicBet

tbp i alt: 97,5%

Video af sidste års vinder af Vild med Dans:

 
Analyse af vinderchancer

Jeg forventer, at det bliver tæt. Begge par har på skift ligget øverst hos dommerne, af hvem Iben og Morten dog har fået en smule flere point - også i semifinalen.

Iben & Morten  
20
16
22
24
26
31
27+0=27
34
28+4=32
66
39+36=75
37+37=74
 
Sofie & Michael  
14
13
24
24
27
29
29+2=31
30
31+5=36
66
35+33=68
32+34=66
 
Daniel og Karina røg i semifinalen ud med 61 point uden omdans. De fik dermed enten 1 eller 2 seerpoint, hvoraf det mest sandsynlige er, at de fik 1 point. Hvis de alternativt fik 2 point, betyder det, at Sofie og Michael fik 3 point.
 
Det øger i mine øjne lidt sandsynligheden for, at Sofie har større seeropbakning end Iben. Det beviser det ikke endegyldigt, men det flytter nogle procenter i Sofies favør, idet seerne bestemmer 100% i finalen.
 
Modsat har Iben/Morten jo scoret flest point, og dermed måske tilført højere dansekvalitet - i hvert fald i dommernes øjne. Men min fornemmelse siger mig, at seerpoint-argumentet og følelser vægter højest.
 
Jeg tror derfor mest på Sofie og Michael som seerfavoritter; også blandt andet fordi de scorede langt højest i Billed-Bladets poll efter runde 1.
 
Alt i alt kan en suveræn nytænkende freestyle fra et af parrene dog flytte mange stemmer. Vi vil formentlig se nogle meget gavmilde dommere dele max-point ud til de to finalepar.
 

Anbefalinger

Seerne bestemmer suverænt i finalen, og her viser historikken, at det ofte er det mest populære par, der vinder. I både Eurovision og X-Factor og også i tidligere sæsoner af Vild med Dans har der været eksempler på, at publikum ikke altid vælger som dommerne og stemmer på den teknisk dygtigste danser/sanger.
 
Jeg tror, den folkekære Sofie Lassen-Kahlke har de største vinderchancer, men det bliver sandsynligvis tæt, især hvis dygtige Morten Kjeldgaard endnu engang leverer en perfekt freestyle.
 
God fornøjelse, og kom gerne med input i kommentarfeltet!
 

Regnskab

Nedenstående følger regnskabet for Highrollers spilforslag i optakterne til Vild med Dans: 

Igangværende spilforslag fra optakter: 

Sofie Lassen-Kahlke vinder: odds 4,75 hos Nordicbet 

Afsluttede spilforslag fra optakter: 

Simon Jul ryger ud i første show: odds 11 hos Danske Spil - tabt

Dak og Thomas vinder: odds 15 hos Nordicbet - tabt

Daniel Svensson i omdans i fjerde show: odds 6 hos Danske Spil - tabt

Simon Jul stemmes ud i femte show: odds 5,75 hos Nordicbet - vundet

Dak og Thomas i omdans i syvende show: odds 1,95 hos Danske Spil - tabt

Dak Wichangoen stemmes ud i kvartfinalenodds 2,15 hos Unibet - vundet

Statistik: 

Vundne: 3

Tabte: 4

Overskud: 5,65 units

Tilbagebetalingsprocent: 180,7 %