Til denne specielle Knæk Cancer-udgave af Vild med Dans 2016 analyserer vi de seks pars indbyrdes styrke og deres odds. Bliv klædt på med denne optakt fra Highroller, som tror, at Lene Beier og Buttenschøn kommer i vanskeligheder.

En følelsesladet fredag er i vente, når "Knæk Cancer"-showet sættes i gang under Vild med Dans 2016.

Vi skal have de seks tilbageværende par på gulvet hver i en enkelt dans, og vi skal have specielle gæstedansere, som alle har eller har haft sygdommen inde på livet.

Sidste uge måtte vi sige farvel til Julie Berthelsen og Marc Mariboe Christensen, som tabte i omdansen mod Thomas Buttenschøn og Mie Martha Moltke.

Det sidstnævnte par må med denne uges tango forventes at være kandidater til endnu en omdans. Jokeren er igen Lene Beier, som endnu engang overlevede uden omdans, og igen fik færrest dommerpoint.

Odds på nydanser der stemmes ud 28. oktober - Vild med Dans 2016

   
Lene Beier 2,50
NordicBet
Thomas Buttenschøn 2,80
Danske Spil
Mathias Käki 6,75
NordicBet
Laura Bach 7,50
NordicBet
Sarah Mahfoud 50,00
Betsafe
Mille Dinesen 55,00
Betsafe

 samlet tbp: 92,9%

Ser vi på vinderchancer ligger Mille Dinesen og Sarah Mahfoud helt i top. Det ligner umiddelbart at skulle blive en tæt finale mellem de to.

Odds på samlet vinder i Vild med Dans 2016

   
Sarah Mahfoud 2,50
NordicBet
Mille Dinesen 2,50
NordicBet
Laura Bach 8,00
Danske Spil
Mathias Käki 20,00
NordicBet
Thomas Buttenschøn 25,00
Bet365
Lene beier 50,00
NordicBet

samlet tbp: 96,6%

Aftenens danse

Cha-cha-cha: Laura Bach og Michael Olesen

Samba: Lene Beier og Frederik Nonnemann, Mathias Käki og Mille Funk

Tango: Thomas Buttenschøn og Mie Martha Moltke, Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard

Vals: Mille Dinesen og Mads Vad

Sidste uges point

  • Mille Dinesen og Mads Vad (salsa) - 33 point
  • Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard (rumba) - 32 point
  • Laura Bach og Michael Olesen (tango) - 29 point
  • Mathias Käki og Mille Funk (slowfox) - 24 point
  • Thomas Buttenschøn og Mie Martha Moltke (rumba) - 23 point (i omdans)
  • Julie Berthelsen og Marc Mariboe Christensen (salsa) - 20 point (tabte omdansen og røg ud)
  • Lene Beier og Frederik Nonnemann (slowfox) - 19 point

Denne uges anbefalinger

Forvent at Buttenschøn får få seerpoint, og at Beier får få dommerpoint. I en heads-up tror jeg Lene Beiers frække samba vil give hende en fordel hos seerne overfor Buttenschøns tango. Buttenschøn har to gange været i omdans, og ser man på sidste uges point, lå Lene Beier 2 point bedre i seerpoint.

Bemærk at tilbagebetalingsprocenten er højere på vindermarkedet end på udstemningsmarkedet. Der kan dog være lave limits af og til, især hos Nordicbet* og Betsafe.

Spiller du Danske Spils liveodds, kan det betale sig at spille på den oddsmæssigt svageste kandidat live, hvis fx et af de to svageste par skulle komme i omdans mod et bedre par. Liveodds-fordelingen hos Danske Spil* for de to par i omdansen har ikke altid været helt retvisende i mine øjne.

Analyse af de 6 par

Cha-cha-cha

Laura Bach og Michael Olesen (danser til 'Wrapped Up' af Olly Murs)

Laura kan godt på en rigtig dårlig dag komme i omdans, men ser man på dommerpoint bør hun ligge langt over de tre nederste. I en cha-cha-cha kan hun sagtens charmere seerne. Skulle det værste ske og hun kommer i omdans mod Thomas eller Lene, vil hun stå stærkt. Jeg tror hun går fri.

Samba

- Lene Beier og Frederik Nonnemann (danser til 'Ice Ice Baby' af Vanilla Ice)

Samba er altid et festligt indslag på en følelsesladet Knæk Cancer dag. Især med en sexet melodi til at støtte bundkandidaten. Samba er ikke så teknisk og heller ikke så par-afhængigt men mere fri, hvilket måske på en god dag kan være Lenes fordel.

Til gengæld er hun ret sikker på en dårlig placering mht. dommerpoint. Hun skal nok op og slå både Mathias og Laura i seerstemmer, hvis hun skal undgå omdans.

- Mathias Käki og Mille Funk (danser til 'Mi Primera Samba' af Ballroom Orchestra & Singers)

Igen en fin dans til Mathis og Mille. Alt afhænger af om de kan slå Thomas og Laura på dommerpoint. Konkurrencen er skærpet og en middelmådig præstation i dommernes øjne er ikke nok til at undgå omdans. På den anden side bør de stå godt hvis det skulle komme til en heads up mod Thomas eller Lene.

Tango

- Thomas Buttenschøn og Mie Martha Moltke (danser til 'Midnight Tango' af Arthur Murray Orchestra)

Tango er aldrig godt for bundkandidater i Vild med Dans. Slet ikke når man er en inkarneret latindanser som Thomas. Hans quickstep har tidligere været elendig, og han har to gange været i omdans. Dog er han blevet reddet begge gange. men også han skal formentlig op og slå både Mathias og Laura for at blive fredet helt.

Desuden fik han 2 seerpoint færre end Lene Beier sidste uge, hvilket kan oversættes til 1-2 point denne uge, hvis altså ikke bounceeffekten slår til igen, og freder sidste uges overlever. Jeg tror han ryger ud, med mindre dommerne overvurderer ham, eller han ender på delt dommerpoint med fx Mathias.

Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard (danser til 'Wonder' af Naughty Boy feat. Emeli Sandé)

Tango har det med at være hot eller not, og er ikke nogen nem dans for selv de bedste. Sarah og Morten har gjort det fabelagtigt, og det tror jeg vil forsætte. Ikke realistisk at de skulle blive stemt ud.

Vals

- Mille Dinesen og Mads Vad (danser til 'Childhood' af Michael Jackson)

Ligesom tangoen har vals aldrig været en topscorer. Men ligesom med Sarah Mahfoud skal meget gå galt for at seerne stemmer Mille Dinesen ud. Dertil er der for stor niveauforskel mellem bund og top blandt danseparrene.

Husk at byde ind med kommentarer, betragtninger og spiltanker. Sammen er vi stærkere.

Mille Dinesen