I aften lægger Ullevi stadion i Göteborg græstæppe til finalen i årets UEFA Cup turnering - en finale der står mellem de nye spanske mestre fra Valencia og franske Marseille.

Der er på forhånd lagt op til en stor kamp mellem to hold der gennem hele turneringen har vist gode takter.

Det tidligere storhold, Marseille, har gennem de sidste 10 år været helt nede og vende både sportsligt og økonomisk efter sejren i den første Champions League finale i 1993, men er tilsyneladende på rette vej igen. Franskmændene trådte ind i årets turnering i 3. runde efter de blev elimineret fra Champions League gruppespillet, og de har på deres vej til finalen kun tilladt Liverpool at score imod sig i 4. runde.

Marseilles march mod finalen gået hen over ukrainske Dnipro, Liverpool, Inter og Newcastle, og især den ivorianske angriber Didier Drogba har været guld værd for dem - 11 mål har han hidtil scoret i de 15 internationale kampe som Marseille har spillet. Også på målmandsposten er det værd at holde øje med den tidligere Monaco- og Man Utd-keeper, Fabien Barthez, der gennem denne sæson - atter hjemme i franske omgivelser - synes at have fundet tidligere tiders niveau.

Valencia sluttede sidste år på en skuffende 5. plads i den spanske liga, og måtte således tage til takke med en plads i UEFA Cup, fremfor den Champions League som de gennem de sidste 5-6 år har været en fast bestanddel af. AIK, Haifa, Besiktas, Genclerbirligi, Bordeaux og Villarreal vidner ikke umiddelbart om at Valencia har haft en decideret hård vej til finalen, men det er værd at tage med i overvejelserne at holdet har holdt et stabilt og højt niveau også i den hjemlige liga sideløbende med UEFA Cup kampene. Som altså nu har resulteret i klubbens 2. mesterskab på 3 år.

De nykårede spanske mestre betegnes lige nu som et af de bedste og mest sammenspillede hold i Europa, og fremstår stærke i alle kæder, lige fra målmånd Canizares, over forsvarsnøglespilleren Ayala, til midtbanen med Baraja og Albelda, frem til den argentinske troldmand Aimar og topscorer Mista.

Vores franske og spanske eksperter har i samråd kigget nærmere på aftenens finale - læs mere på http://www.betxpert.com/ekspert/uefa/