Sloane Stephens leverede noget af et vildt comeback i den amerikanske hard court-sæson sidste år, hvor hun sluttede af med at vinde US Open efter en magtdemonstration i finalen mod Madison Keys. Efterfølgende tabte Stephens seks kampe i træk, men i år har hun genfundet storformen og er én af de helt store favoritter til at vinde trofæet i New York. Favoritter er der dog en del af, da WTA-touren pt. er fyldt med jævnbyrdighed og mange spillere, der har vundet Grand Slams og kan vinde igen. I optakten her tager jeg et kig på de fire fjerdedele af lodtrækningen, og hvem der står med de bedste kort på hånden, når hovedturneringen starter om et par dage.

US Open, New York, USA

Rang: Grand Slam
Underlag: Hard court
Forsvarende mester: Sloane Stephens

Den øverste fjerdedel af lodtrækningen

Man må sige, at der er masser af fyrværkeri i denne del af lodtrækningen. Halep er seedet 1, så hun er i det mindste på papiret favorit til at glide igennem til semifinalerne, men det kommer nok ikke til at være den mest simple vej for hende. Med sig i fjerdedelen har hun nemlig også Williams-søstrene, Pliskova og Muguruza plus en håndfuld af kompetente outsidere som Barty, Giorgi, Safarova, Pavlyuchenkova og Kuznetsova.

Halep har spillet en fremragende sæson og fremstår klart som den mest stabile spiller på touren for tiden. Hun er kommet ekstremt flot tilbage ovenpå det bitre nederlag til Wozniacki ved finalen i Australian Open og i Paris fik hun endelig kronen på værket, da hun vandt French Open. Efterfølgende har hun vundet den store turnering i Montreal og tabt en finale i Cincinnati til Bertens. Formen ser ud til at være, hvor den bør, og det skal den nok også helst, da lodtrækningen har maget det således, at hun allerede i fjerde runde kan løbe ind i Serena Williams, der er bookmakernes favorit til at vinde det hele. 

Inden da skal Serena dog formentlig op imod en klassespiller i tredje runde, da Venus Williams, Giorgi og Kuznetsova ligger i den del af lodtrækningen. Venus har nok trukket det korteste strå af alle i fjerdedelen her, eftersom hun kommer op mod US Open-stærke, men formsvage, Kuznetsova i første runde og et potentielt opgør mod altid farlige Giorgi i anden runde. Venus' form har mildest talt set bedre ud, og hun har kun vundet seks af sine seneste 13 kampe på touren. Hun får med denne lodtrækningen meget svært ved at forsvare sin semifinale fra 2017.

Vinderen af ovenstående del af lodtrækningen kan i kvartfinalen komme op mod spillere som Muguruza, Barty, Safarova eller Pliskova. Den tidligere verdensetter og Grand Slam-vinder, Muguruza, har ikke haft nogen god sæson. Hun svinger frygteligt meget og har tabt fire af sine seneste seks kampe på touren. Lige så stærk hun kan være mentalt, lige så svag kan hun også være, når formen ikke sidder 100% i skabet. Jeg har svært ved at se, hvordan hun for alvor skulle kunne gøre væsen af sig de kommende uger, men modsat ved vi også, at hendes topniveau er så vanvittigt højt, at hun kan gå hele vejen, hvis hun på lidt overraskende vis finder det i løbet af de første tre runder.

Hvis Muguruza fejler, er der lagt op til en kvartfinale til Pliskova, som da også er seedet dertil som 8'er, men den høje tjekke rammer heller ikke rigtigt formen pt., og også hun har tabt fire af sine seneste seks kampe på touren. Hun var i finalen her i 2016 og i kvarten sidste år, og selv om det da bestemt er muligt for en powerspiller som hende med en fremragende serv at tangere sit bedste her, så ligger det ikke til højrebenet, at hun skal komme længere end højest en kvartfinale.

I stedet kan der tænkes i, at Barty måske kan overraske og gå videre til kvartfinalen. Australieren spiller en flot og varieret omgang tennis, og hun ser ud til at være i væsentligt bedre form end både Muguruza og Pliskova. Hendes problem er, at hun ikke helt har samme power som de bedste, og hendes defensiv er heller ikke helt så god som eksempelvis Wozniackis, når hun møder de tungeste hardhittere. Hvis Safarova rammer sit topniveau, så får Barty det svært allerede i anden runde, og hvis Muguruza finder sit niveau, så bliver det kun endnu sværere i et opgør mod hende i tredje runde. Jeg tvivler dog på, hverken Muguruza eller Safarova rammer plet i denne turnering og tror på, at Barty kan glide igennem til kvartfinalen.

Mit bud på kvartfinalen: 
Serena Williams slår Asleigh Barty

Den næstøverste fjerdedel af lodtrækningen

Forsvarende mester, Sloane Stephens, er seedet til at gå igennem denne fjerdedel, og hun har fået en nogenlunde lodtrækning, synes jeg. De første par runder bør være overkommelige, og selv om et potentielt opgør mod Azarenka i tredje runde virker skræmmende og naturligvis skal tages 100% seriøst, så tror jeg ikke, hviderusseren for alvor kan true Stephens. Azarenka fører ganske vist 3-2 indbyrdes, men Stephens har vundet begge deres indbyrdes opgør, efter Azarenka kom tilbage fra graviditetspausen. 

I fjerde runde kan Mertens vente, og her tror jeg derimod, Stephens kan få nok at se til. Mertens har fået et fint gennembrud på touren i år, og hun har et ret fint anlagt spil, som kan volde de fleste problemer. Det gjorde det også for Stephens forleden i Cincinnati, hvor Mertens vandt i to sæt. Stephens er formentlig anderledes tændt i sit titelforsvar, så jeg forventer, at hun kommer igennem Mertens, hvis de skal mødes, men hun skal være helt skarp, hvis ikke hun skal gøre sin exit allerede her.

I den modsatte del af denne fjerdedel af lodtrækningen er Svitolina som 7'er seedet til at nå en kvartfinale. Svitolina er i mine øjne én af tourens absolut mest komplette spillere, men hendes form er yderst tvivlsom, og jeg synes, hun har skuffet stort i år. Egentlig har hun vel ikke ramt niveau, siden hun i overlegen stil i maj vandt den store Premier-turnering i Rom, hvor hun fejede gruset med Halep i finalen.

Svitolina får hård konkurrence i denne del af lodtrækningen fra spillere som Radwanska (potentielt opgør i anden runde), Makarova, Goerges og Sevastova. Det er spillere, der på deres bedste kan slå Svitolina, og med Sevastovas kvartfinaler ved US Open både i 2016 og 2017, så kunne hun meget vel blive en hård nød at knække i denne fjerdedel. 

Mit bud på kvartfinalen:
Sloane Stephens slår Anastasija Sevastova

Den næstnederste fjerdedel af lodtrækningen

Garcia og Kerber er sat til at møde hinanden i kvartfinalen her, men der er rigtigt mange om buddet, inden det opgør skulle kunne blive en realitet. Garcia har fået en voldsom lodtrækning med Konta i første runde, Puig i anden runde og Suarez-Navarro, som viser fin form, i tredje runde. Tre spillere, der alle kan slå den franske kvinde, som ikke helt har vist samme takter i år, som hun gjorde sidste år. 

I fjerde runde kan vinderen af ovenstående højst sandsynligt se frem til at møde enten Sharapova eller Ostapenko, der virker som de to klart stærkeste spillere i denne del af lodtrækningen. Sharapova kravler stille og roligt tilbage mod toppen af ranglisten, men hun er stadig ikke der, hvor man for alvor kan regne hende som en titelkandidat, og spørgsmålet er, om hun nogensinde kommer helt tilbage i det gear, der blandt andet sikrede hende en US Open-titel i 2006. Derudover har Sharapova forleden fået store tæsk af Garcia i Montreal. Læg i øvrigt mærke til, at Sharapova møder gode gamle Patty Schnyder i første runde. Ostapenko har spillet til at slå alle og psyken til at tabe til alle. Skulle hun ske at ramme niveau i New York, så vil jeg faktisk mene, hun er den stærkeste spiller af de nævnte, men jeg tvivler på, hun har formen pt., og jeg tror både Sharapova og Carcia er for stærke for hende lige nu.

Tre stærke spillere med en fornem historik ved US Open spiller efter min vurdering om retten til at møde vinderen af ovenstående ottendedel i kvartfinalen; Kerber, Keys og Vandeweghe. Kerber vandt US Open i 2016, hun vandt Wimbledon i år og har nok generelt haft måske tourens højeste topniveau i perioder af denne sæson. Både Keys og Vandeweghe har mange point at forsvare her, eftersom Keys var i finalen sidste år, mens Vandeweghe nåede semifinalen. De to amerikanere står til at møde hinanden allerede i tredje runde, og jeg tror, Vandeweghe, som kommer ind til turneringen med fem nederlag i træk, får det meget svært her, og hun må formentlig tage endnu et dyk ned ad verdensranglisten efter US Open. Keys og Kerber må slås for pladsen i kvartfinalen.

Mit bud på kvartfinalen:
Madison Keys slår Maria Sharapova

Den nederste fjerdedel af lodtrækningen

To finaler og tre semifinaler har Wozniacki på cv'et fra Amerikas største tennisturnering, men der er desværre ikke meget, der tyder på, at hun kan tangere hverken det ene eller det andet i år. Formen har set meget skidt ud, siden hun vandt græsturneringen i Eastbourne i slutningen af juni, og selv om modstanden har været yderst kompetent i hendes nederlag på det seneste, så må man alligevel forvente mere af en verdenstoer. Faktum er, at bookmakerne ikke har meget fidus til hende i år, og jeg har da personligt også svært ved at finde den helt store tillid til hendes chancer. Hun kan dog som alle andre spille sig varm i løbet af turneringen, men 2011-vinderen, Stosur, er en hård nød at knække allerede i første runde. Wozniacki har generelt fået en hæslig lodtrækning med potentielle opgør mod Stosur, Van Uytvanck, Kontaveit og Bertens i de første fire runder. Kommer hun igennem de fire spillere, så vil jeg tro, at formen er tilpas god til, at Wozniacki ikke kan afskrives, men pt. har jeg en smule svært ved at se hende gå igennem både Kontaveit og Bertens, der begge spiller en gang tempotennis, der kan få en Wozniacki under par i tovene.

I kvartfinalen bliver det nok næppe lettere. Her kan vi næsten heller ikke undgå, at en hardhitter finder vej, da både Kvitova, Osaka og formstærke Sabalenka er at finde her. Derudover er Kasatkina, der har slået Wozniacki tre gange i år, seedet 11'er. Bortset fra Sabalenka, der aldrig har præsteret i Grand Slam-sammenhæng og er i risiko for at gå kold i hybris nemesis her, så er de nævnte spillere ikke i særligt god form. Sabalenka har et vildt topniveau, og jeg tror faktisk, hun kan køre lidt videre på den stærke form, men samlet set i denne fjerdedel af lodtrækningen, så har jeg mere fidus til Bertens, der har spillet fremragende længe og fik alt sat ordentligt sammen for en uge siden i Cincinnati, hvor hun vandt titlen for næsen af Halep.

Mit bud på kvartfinalen:
Bertens slår Sabalenka

Outright

Bookmakerne har Serena Williams som favorit her foran Halep og Kerber, og det synes jeg sådan set er fair nok. Tager man et kig på mine kvartfinale-vindere, så vil det give mening at sætte en mønt på Keys til odds 21,00 hos Bet365* og Bertens til odds 26,00 hos Bwin*. Jeg tror ikke, én af dem vinder turneringen, men der skulle være gode muligheder for at handle de pæne odds ud med profit i løbet af turneringen.