Årets sidste Grand Slam står for døren, og hvilke fantastiske to uger vi kan se frem til. Stort set alle topspillere stiller til start, hvis vi ser bort fra Tomas Berdych og Jo-Wilfred Tsonga, og det lader til, at de største spillere (bortset fra Andy Murray) har bygget formen perfekt op til denne turnering. Både Nadal og Djokovic kommer med nylige Masters 1000-titler i bæltet, men spillere som Federer, Zverev, Cilic, Wawrinka og Del Potro ser ud til at kunne byde dem op til dans. I forhold til sidste år, hvor Nadal nærmest badede sig igennem turneringen, så ligner det med al tydelighed, at der i år kommer langt mere kamp om det.

US Open, New York, USA

Rang: Grand Slam
Underlag: Hard court
Forsvarende mester: Rafael Nadal

Den øverste fjerdedel af lodtrækningen

Nadal er topseedet og kommer ind til turneringen i fin form efter at have vundet Masters 1000-turneringen i Canada. Han er af mange regnet som turneringsfavorit, og sådan som han spillede i Canada forleden, så skal der også meget til at slå ham. Jeg synes, han har fået en rigtig fin lodtrækning, selv om det på papiret lyder vanskeligt at skulle lægge ud mod David Ferrer, der godt kan spille på hard court og var i semifinalen her i 2012. Faktisk har Ferrer slået Nadal seks gange, men ved samtlige sejre har Nadal ikke været på toppen af sin karriere. Det er han nu, mens Ferrer synger på absolut sidste vers, og derfor bliver det med al sandsynlighed en meget let opgave for Nadal. Lad os springe videre til tredje runde, hvor Khachanov kan vente, og sådan som russeren har spillet på det seneste, så kan vi godt få et ret tæt opgør her. De spillede rimeligt lige op i Toronto forleden, og Khachanov har nogle store våben, som kan gøre ondt på Nadal på det forholdsvist hurtige hard court-underlag.

I ottendedelsfinalen skal Nadal på papiret op mod enten Sock eller Edmund, og her har jeg meget svært ved at se, hvordan Nadal ikke skal komme igennem. Sock er helt væk i år, mens Edmund ikke ligner en spiller, der pt. kan tage de sidste skridt op af stigen, hvor han for alvor kan udgøre en trussel for de bedste spillere. Som om lodtrækningsheldet indtil videre ikke er nok for Nadal, så er der heller ikke i kvartfinalen udsigt til nævneværdig modstand. Anderson er seedet til at stå i kvarten mod Nadal, og da Anderson har en finale at forsvare fra sidste år, så må vi formode, at han kommer med det tunge skyts igen i år. Der er meget på spil for ham. Alligevel er det bare som regel ikke helt nok mod Nadal, der formår at tæmme den sydafrikanske defensiv uden de store kvaler og tilmed fører 5-0 indbyrdes (12-1 i sæt).

Skulle Anderson snuble undervejs, så er der ret mange kvalificerede om buddet til at få kvartfinalebilletten. Thiem, Shapovalov og Bautista-Agut er de øvrige seedede her, men spillere som Querrey, Rublev, Johnson og Mischa Zverev kan for så vidt lige så godt ende med at tage over for Anderson, hvis den lange sydafrikaner svigter. Jeg tror dog, Anderson kommer ind til denne turnering med ild i øjnene, og jeg synes, hans lodtrækning er så god, at jeg regner ham som ret klar favorit til at nå kvartfinalen, hvor det så dog vil overraske mig, hvis ikke det samtidigt bliver endestationen for ham i år.

Mit bud på kvartfinalen:
Rafael Nadal slår Kevin Anderson

Den næstøverste fjerdedel af lodtrækningen

Der er lidt mere sjov og ballade i denne del af lodtrækningen. Del Potro og Dimitrov er seedede til at møde hinanden i kvartfinalen, men sådan behøver det langtfra at gå, da der er mange kvalificerede spillere om buddet her. Et meget realistisk scenarie er, at Del Potro og Murray står overfor hinanden allerede i tredje runde. De to har en lidt blakket fortid sammen, og selv om de efter sigende skulle have klinket skårene, så vil det være én af de helt store opgør så tidligt i en Grand Slam. Murray vandt her i 2012, mens Del Potro vandt titlen i 2009, så det er to af de helt store stjerner, der kan gå i duel. Murray er dog stadig ikke i nærheden af fordums styrke, og Del Potro virker heller ikke til at være helt oppe på 100% efter min fornemmelse. Han tabte skuffende finalen i Los Cabos til Fognini, og nederlaget til Goffin i Cincinnati overraskede mig også.

I ottendedelsfinalen kan vinderen se frem til et opgør mod Coric, Medvedev eller Tsitsipas. Der er selvfølgelig også andre om buddet, men jeg forholder mig udelukkende til de spillere, som efter min mening har en sandsynlig chance for at avancere. Coric spillede fremragende på hard court i foråret, og han slog Federer i Halle, men det er som om, han er gået lidt ned i kadence efter græssæsonen. Egentlig har jeg lidt mere fidus til Tsitsipas, der nåede finalen i Toronto efter at have slået den ene favorit efter den anden, men Medvedev viser også fin form i Winston Salem pt., og den høje russer er bestemt ikke uden chance for at klare sig igennem til en ottendedelsfinale mod Del Potro (sandsynligvis).

I kvartfinalen kan vinderen af ovenstående se frem til et møde mod én af de helt store spillere. Både Raonic, Isner, Wawrinka og Dimitrov befinder sig nemlig i denne del. Faktisk skal Wawrinka og Dimitrov allerede møde hinanden i første runde, og sådan som Wawrinka pludselig har fundet form, så holder jeg nok egentlig ham som favorit i det opgør, selv om Dimitrov tog Djokovic til tre sæt i Cincinnati. Jeg synes ikke, Dimitrov ligner en mand med selvtillid, hvorimod Wawrinka, der vandt her i 2016, ser ud til at have fundet sig selv igen, og han har fået fremragende kamptræning i benene de seneste uger, hvor han både har spillet nogenlunde lige op med Nadal og helt lige op med Federer.

Både Isner og Raonic kan sagtens indløse billet til kvartfinalen og er bestemt heller ikke uden chance for at vinde den, uanset hvem de møder, men jeg har alligevel lidt mere fidus til Wawrinka, fordi han ligner en mand, der er ved at ramme sit topniveau, som er en del højere end både Isners og Raonic'.

Mit bud på kvartfinalen:
Wawrinka slår Del Potro

Den næstnederste fjerdedel af lodtrækningen

Cilic er seedet til en plads i kvartfinalen mod Alexander Zverev, og selv om der ikke findes lette opgør i Grand Slams (er der nogen, der påstår), så er en kvartfinale til Cilic én af de svære at komme udenom, når man ser lodtrækningen. De første tre runder bør næsten give sig selv, uanset at Tiafoe i tredje runde kan være en vanskelig modstander. Det skal samtidigt huskes, at Cilic med et finaleforsvar i hånden tabte til Pella i første runde af Wimbledon i år. Selv de mest stabile spillere svigter indimellem.

I fjerde runde ligner det et opgør mod Goffin, men belgieren måtte trække sig i Cincinnati, og jeg er ikke overbevist om, at han er, hvor han skal være, hvis han skal nå langt i New York. I stedet kunne man måske kigge lidt på Robin Haase, der spillede virkelig godt i både Toronto og Cincinnati, hvor han slog Alexander Zverev i en helt lige og velspillet kamp. Hollænderen har dog en rædderlig historik i US Open, og generelt synes jeg, han er alt for svingende til, jeg tør satse noget som helst på, at han skulle kunne avancere til fjerde runde her, men han har niveauet til det, hvis Goffins helbred svigter. Er Goffin fit for fight, så ligner det dog en klokkeklar fjerde runde mellem Cilic og Goffin.

Zverev, der aldrig har været forbi anden runde her, er som nævnt seedet til en plads i kvartfinalen, og han har i bestræbelserne på en længe ventet Grand Slam-succes hentet Ivan Lendl ind til trænerstaben. Tyskeren har fået en virkelig god lodtrækning, men han kan i fjerde runde se frem til et opgør mod eksempelvis Nishikori eller Monfils. Monfils tror jeg ikke meget på for tiden - han virker ikke til stede mentalt og i form generelt - men Nishikori, som før har været i finalen i US Open, kunne sagtens vise sig som en reel trussel mod Zverev. Jeg er dog ikke specielt begejstret for Nishikoris form pt., så det vil kræve, at han spiller sig i form løbende, hvis han skal kunne gå videre fra denne fjerdedel, og sådan som vi kender Nishikori, så er det næppe sandsynligt - han skal være helt på toppen af sit spil, hvis han skal gå langt i en Grand Slam, for hans fysik plejer ganske enkelt ikke at kunne holde til to fulde uger ellers.

Jeg tror på, at Lendl kan gøre noget forskel for Zverev. Ny inspiration og tilmed fra en mand, der tidligere har udrettet små mirakler for Andy Murray. Det er ikke min fornemmelse, at Zverev kan gå hele vejen i år, men jeg tror på, han rykker sig, og at han kan forløse mere af sit potentiale i de her femsættere, end vi er vant til at se fra hans side.

Mit bud på kvartfinalen: 
Zverev slår Cilic

Den nederste fjerdedel af lodtrækningen

En virkelig, virkelig uheldig lodtrækning for både Federer og Djokovic, der pga. Djokovic' "ringe" seedning som 6'er er havnet i denne fjerdedel sammen. På den måde har Djokovic været et løst missil i lodtrækningen, som alle topspillerne helt sikkert har frygtet, og Federer trak altså det korteste strå denne gang. De to mødte hinanden i finalen i Cincinnati sidste uge, og her var Djokovic ret overlegen med en sejr på to gange 6-4. Jeg synes ikke, Federer er, hvor han skal være, selv om det kan lyde hårdt, når han netop har stået i en Masters-finale. Han laver for mange lette fejl, returnerer ikke så godt, som han kan, og han angriber for vagt. Der er masser af tid til, at han kan hæve sit niveau, og han har gentagne gange vist, at han kan netop dét i løbet af en Grand Slam-turnering, men sådan som Federer og Djokovic ser ud formmæssigt, og sådan som vi ved, at de spiller op mod hinanden, når de begge rammer topniveau, så må favoritværdigheden gå til serberen lige nu. Meget kan ændre sig i løbet af de kommende uger, men nu og her er Djokovic favorit.

Jeg synes faktisk ikke, der er meget voldsomt meget interessant at skrive om i denne fjerdedel. Der er lagt op til det helt store brag i kvartfinalen mellem Djokovic og Federer, og jeg har ingen anelse om, hvordan hverken Carreno-Busta, Fognini, Kyrgios, Pouille eller Gasquet skal spænde ben. Det er dog nogle få ord værd at nævne, at Kyrgios' topniveau er skyhøjt, og han kan på sit bedste være en frygtelig modstander for Federer allerede i tredje runde, men australieren ser mentalt virkelig skidt kørende ud pt. - senest eksemplificeret mod Del Potro i Cincinnati, hvor han noget underligt tankede tredje sæt. 

Carreno-Busta spillede også fremragende her i New York sidste år, hvor han nåede semifinalen, og hans maskine ser velsmurt ud i Winston Salem pt., så der kan vi nok også forvente et topniveau under US Open, men at det ligefrem skulle være nok til at gøre nogen form for reel skade på Djokovic i fjerde runde... det virker ikke sandsynligt.

Mit bud på kvartfinalen:
Djokovic slår Federer

Outright

Djokovic og Nadal er bookmakernes favoritter skarpt efterfulgt af Federer. Jeg synes ikke, 3,50 på Djokovic, 4,00 på Nadal eller 6,00 på Federer frister. Jeg har oddsmæssigt mest fidus til Nadal på baggrund af lodtrækningen, fordi det er risikabelt at spille på både Djokovic og Federer outright, når de formentlig har hinanden i kvartfinalen. Jeg tror dog, at vinderen af deres indbyrdes opgør står med særdeles gode kort på hænderne i den videre færd i turneringen.

En frisk satsning kunne være Wawrinka til odds 34,00 hos Bet365 eller John Isner til odds 51,00 hos Nordicbet. Begge spillere kunne være gode tradingobjekter.