US open i tennis starter mandag 29. august (slutter 11. september). Læs optakten der gennemgår favoritterne og outsiderne på dame-siden – fra Serena Williams til Caroline Wozniacki...

Mandag igangskydes årets fjerde og sidste Grand Slam-turnering, US Open, i New York-bydelen Queens der frem til 11. september lægger hardcourt-baner til verdens bedste mandlige og kvindelige tennisspillere.

Betxpert-tennismand Rasmus Jensen har i følgende optakt set nærmere på de spillere, som kandiderer mest til at snuppe den prestigefyldte titel på dame-siden.

Læs også here-optakten: http://betxpert.com/artikel/us-open-2011-herre-optakt-1

Og husk at deltage i den gratis Fantasy-konkurrence med præmier for 14.000 kr, sponsoreret af Betfair*:

http://betxpert.com/konkurrencer/usopen

Eksperttips

Hold også øje med BetXperts eksperttips, fra følgende tennis-eksperter:

Kjartan Nygaard: http://betxpert.com/ekspert/kjartan-nygaard

Rasmus Jensen: http://betxpert.com/ekspert/rasmus-m-jensen

US Open 2011: Damer

Kvalifikationen til US Open er i fuld gang på anlægget i Flushing Meadows, hvor håbefulde spillere prøver at kvalificere sig til det forjættede land i hovedrunden af årets sidste Grand Slam.

De spillere der allerede, via ranglisten, har sikret sig en plads i hovedrunden, har gang i de sidste optaktsturneringer i US Open Series der har fundet sted over hele det nordamerikanske kontinent de seneste seks uger.

Når spillet sættes i gang på anlægget i Flushing Meadows i New York-bydelen Queens, er det uden de sidste to års vinder, Kim Clijsters, som har meldt afbud pga. en skade i mavemuskulaturen.

Som altid er kvindernes turnering vældigt åben, men Serena Williams står som bookmakernes favorit, med et pænt stykke ned til Sharapova. Der er dog en del spillere i kulissen, som har vist de har et rigtig højt topniveau.

Favoritterne:

Serena Williams & Maria Sharapova...

Serena Williams (nr 29 på verdensranglisten) er bookmakernes altoverskyggende favorit til at vinde titlen i år. Dette skyldes ikke mindst den gode form hun har vist i US Open Series, med sejre i Stanford og i Toronto. Her slog hun spillere som Sharapova, Azarenka og Bartoli temmelig enkelt.

Det har været en lang vej tilbage for Serena Williams efter hun fik konstateret en blodprop i lungen. Hun frygtede for sin karriere og der var derfor en forløsning, da hun gjorde comeback i Eastbourne i starten af juli. Det var en stor dag for en stor tenniskvinde, og det har givet hende endnu mere motivation til at vende tilbage til det gamle niveau.

Inden hun fik konstateret blodproppen i lungen, kæmpede hun med en sene i foden som hun fik skåret over ved at træde på et glasskår. Det var en skade, som var noget mere alvorlig end først antaget.

Serena havde lidt problemer med fysikken i starten af sit comeback, hvilket højst sandsynligt også var årsagen til hendes hurtige exit i Wimbledon. Fysikken er gradvist blevet bedre og i takt med det, har selvtilliden og aggressiviteten fået et skub i den rigtige retning, så det er en toptunet Serena, der stiller op i US Open og skal forsøge at vinde sin fjerde titel.

Vinderodds: 2,50 Sportingbet

Maria Sharapova (4) er midt i den periode, hvor hun skal toppe. Der ligger mange ranglistepoint og venter, og efter hun tabte finalen i Wimbledon er hun meget opsat på at vinde US Open for anden gang. Finalen lå ellers lige til højrebenet for Sharapova, der var relativt klar favorit mod Kvitova.

Det har været så som så siden finalen. Hun havde en svær lodtrækning i Stanford, hvor hun mødte Serena Williams i kvartfinalen og i Toronto var hun langt fra imponerende mod Voskoboeva. Ugen efter vandt hun turneringen i Cincinnati over en genopstået Jelena Jankovic. Selvom Maria vandt turneringen, så havde hun nogle udfald undervejs. Bl.a. i finalen hvor hun førte 4-1 men tabte 4-6 i første sæt. Hendes serv var ganske enkelt ikke eksisterende.

Maria har dog en fightervilje, der gør at hun kan kæmpe sig tilbage. Det er ikke et tilfælde at hun har vundet 11 af 11 tre sæts kampe i år.

Vinderodds: 7,00 Ladbrokes

Outsiderne:

Kvitova, Wozniacki, Azarenka, Zvonareva og Na Li...

Petra Kvitova (6) er efter sin flotte Wimbledon-triumf placeret på 6.-pladsen på ranglisten. Den unge tjekke formåede at toppe sidste års tabte finale i Wimbledon ved at slå Maria Sharapova i finalen af dette års udgave.

Siden da har det knebet for Kvitova at finde det gode spil. Både i Toronto og Cincinnati tabte hun til Petkovic i 3. runde og fik dermed kun en enkelt sejr i hver turnering over Garrigues og Scheepers. To spillere som hun ikke burde have problemer med, men det gik langt fra så smertefrit selvom sætcifrene kunne indikere det.

Hun har klaget lidt over sygdom, manglende timing i både serv og grundspil. Endvidere har hun været til mange PR events efter sin sejr i Wimbledon, og måske har det påvirket hendes optakt til US Open.

Der er ingen tvivl om at Petra Kvitova har vist, at hun har et kæmpe topniveau, men som jeg ser det nu, så er hun et godt stykke fra formen.

Vinderodds: 13,00 Sportingbet

Danske Caroline Wozniacki (1) er ganske vist verdensetter, men hun har haft svært ved at leve op til de forventninger der er til den ranking. Der har været en del tumult i kulisserne omhandlende hendes kærlighedsliv og hvorvidt hendes far skal fortsætte med at være træner for hende.

Der har været utrolig mange rygter omkring Carolines kærlighedsliv. Så mange rygter at se hendes kolleger på touren har spurgt på Twitter og lavet sjov med det. Det synes nu at kunne bekræftes at Rory McIlroy er hendes nye kæreste.

Siden Wimbledon har trænersituationen ligget og ulmet. Piotr meldte ud at han ikke længere skulle være hendes træner. Dette bekræftede Caroline, men det sidste nye er vist at Piotr fortsætter som træner, med en tenniskapacitet – navnet er endnu ikke meldt ud – som chefrådgiver (der skal sikre at Wozniacki udvikler sin spillestil, så den ikke kun er defensiv).

Måden Piotr og Caroline har tacklet situationen på, har medført megen kritik i medierne. Samtidig har Carolines form været skrækkelig.

Siden Wimbledon har hun kæmpet med formen. Hun måtte trække sig i Båstad og efterfølgende tabte hun sine første kampe i både Toronto og Cincinnati til henholdsvis Vinci og McHale. Mærkværdige kampe, da Caroline lavede en masse uprovokerede fejl, hvilket er meget atypisk for hende.

Starten på den sidste optaktsturnering i New Haven er dog forløbet ganske godt. Hun slog Hercog rimelig enkelt og uden at have nogen breakbolde imod sig. Hun står nu over for den onde ånd fra Cincinnati, McHale, i 3. runde.

Det er selvfølgelig for tidligt at spå om en forbedring af formen før hun møder stærkere modstandere, men jeg tror hun kan gå hele vejen i New Haven og kan starte US Open med en god portion selvtillid og afklaring på sin trænersituation.

Jeg tror dog ikke hun vinder sin første Grand Slam oven på alt den tumult.

Vinderodds: 21,00 Sportingbet

Victoria Azarenka (5) er typisk en farlig outsider, når det virkelig gælder. Hun nåede semifinalen i Wimbledon i år, hvilket var hendes bedste resultat i Grand Slam-regi.

Ellers har hun haft lidt problemer med at holde niveauet over en hel turnering. Hun har langt lettere ved at gøre det godt i turneringerne under Grand Slams. Victoria har ellers alle midlerne som skal til for at være en sand mester: En stor forhånd, god serv, stabil baghånd, godt benarbejde og ikke mindst en vindermentalitet, der får de fleste til at blegne.

Hendes største problem erhendes til tider skrøbelige fysik. Skaderne har en grim tendens til at hagle ned over den stakkels hviderusser, så snart hun er tæt på at være i topform, hvilket gør at hun får alt for mange afbræk med genoptræning og skal bruge tid på at finde sin timing igen.

Situationen har været den samme i år. Efter nederlaget til Serena i Stanford i midten af august har hun måtte trække sig fra Cincinnati med en håndskade. Hun har udtalt at hun ikke vil spille, før hun er sikker på at hun er 100% klar. Meget afhænger af omfanget af den skade som Azarenka render rundt med. Er hun 100% så kan hun godt nå en semifinale.

Vinderodds: 13,50 Pinnacle

Vera Zvonareva (2) har vist rigtig god form efter Wimbledon, så hun er bestemt en spiller man skal regne med vil vise flaget.

Hun vandt finalen i Baku, tabte finale i Carlsbad og var i semifinalen i Cincinnati. Gode resultater og en god optakt til US Open.

Zvonareva har hardcourt som sit bedste underlag. Hun slår fladt fra begge sider og kan variere sit spil med vinkler. Vera er generelt en meget stabil spiller. Hun svinger ikke voldsomt i niveau, hvilket også er en af grundene til at hun er ranked som nr. 2. Skader er ikke noget der plager hende synderlig meget og hun er top professionel.

Med en god lodtrækning kan hun også nå rigtig langt. Hun har mere erfaring end de fleste andre outsidere, hvilket er en fordel i Grand Slams.

Vinderodds: 18,00 Expekt*

En af de bedste ting der er sket Na Li (7) er ansættelsen af Michael Mortensen. Den danske træner har virkelig formået at skabe mere stabilitet i Na Li’s spil og givet hende flere strenge at spille på.

Na Li er ikke længere den stereotype hardhitter, der laver mange uprovokerede fejl, men en spiller der tør træde et skridt ind i banen eller tage boldene tidligere.

Nettet var før i tiden noget Na Li holdt sig langt væk fra. Hun er nu begyndt at angribe det for at bryde modstanderens rytme, hvilket er et dejligt aspekt at kunne tilføje Na Lis spil.

Efter triumfen i French Open skulle Na Li lige lande igen. Hun tog hjem og holdt lidt ferie tiltrængt ferie i Kina.

Starten på US Open Series var ikke voldsomt god. Na Li udtalte at hun manglede timing og følte sig som et lille barn, som ikke vidste hvor det skulle løbe hen på banen. Timingen er ved at være på vej tilbage, men hun ligner endnu ikke en spiller, der kan vinde denne titel.

Vinderodds: 20,50 Sportingbet

Andre spillere

Ud over de nævnte favoritter og outsidere, er der en stor gruppe af spillere, som kan gøre det godt i turneringen. Spillere som Lisicki, Petkovic, Venus Williams. Radwanska, Bartoli og Stosur.

Både Lisicki og Petkovic er i rigtig god form, mens Venus mangler en del kamptræning før jeg overhovedet vil overveje hende til en topplacering. Radwanska har ligeledes vist flot form, men kæmper stadig lidt med sin skulder og serven har derved ikke ret meget fart.

Bartoli og Stosur har ligeledes stukket hovedet frem i US Open Series, men jeg tvivler på Bartoli har fysikken set over potentielt syv kampe mens Stosur har et kompleks mod de hårdtslående spillere, som kan presse hende tilbage i banen.