Ventetiden er efterhånden ved at være ovre. Lørdag d. 28. september kommer den ikoniske oktagon endelig til København. Det er juleaften for enhver dansk MMA-fan. Vi har allerede kigget nærmere på de to mænd, som skal forsvare de rød-hvide farver, men nu vender vi blikket mod de øvrige fightere på cardet. Der er lagt op til en hæsblæsende aften med masser af action. UFC har nemlig stablet et forrygende event på benene, som er markant bedre, end jeg havde turde håbe på. Det er umuligt at komme rundt om det hele, så her er mine 10 højdepunkter.

Jeg har drømt om, at UFC ville komme til Danmark i årevis. Nu hvor det nærmer sig, så kan jeg nærmest ikke holde spændingen ud længere. Det skal bare blive lørdag. Normalt gemmer UFC deres bedste fightere til de store events, mens mindre Fight Nights rundt omkring i verden bliver fyldt med lokalt talent og ukendte navne. Det er ikke tilfældet denne gang. Jeg havde nok været oppe at køre, uanset hvad UFC havde disket op med, men det her card overstiger alle mine forventninger. Det har været helt vildt at følge med de seneste måneder, hvor de forskellige matchups er blevet annonceret. Vi forkæles med seriøse contenders, en tidligere titeludfordrer, flere spændende talenter og en lang række action fighters. Jeg ser nærmere på de forskellige kombattanter og deler mine foreløbige overvejelser om deres kampe. Det er mit håb, at enhver, som er interesseret, vil blive klædt på til eventet, uanset om man er aficionado eller analfabet, når det gælder MMA. Her kommer mine 10 højdepunkter ved UFC Fight Night 160: København. 

1. Jokeren nærmer sig et title shot

Sverige
31 år (10. juni 1988)
20-4, 11 KO, 5 sub
Ortodoks
Højde: 185 cm.
Rækkevidde: 197 cm.
Vægt: 84 kg.

Jack "The Joker" Hermansson er tidligere mester på mellemvægt hos Cage Warriors og er rangeret som nummer seks i divisionen hos Sherdog. Han har bl.a. besejret Norman Paraisy, Deyan Topalski, Karlos Vemola, Maciej Rozanski, Scott Askham, Alex Nicholson, Brad Scott, Thales Leites, Gerald Meerschaert, David Branch og Ronaldo "Jacare" Souza, mens han har tabt til Daniel Vizcaya, Jason Butcher, Cezar "Mutante" Ferreira og Thiago Santos.

Hermansson er først og fremmest en formidabel grappler, der oftest forsøger på at få sine modstandere til jorden. Han er uhyggelig med sin nådesløse ground-and-pound og sine glimrende chokes. Han har en virkelig stærk kondition, som han bruger som et våben, og han er enormt hårdfør. Han udvikler stadig sin striking, men han har altid et højt output og forstår at passe på sig selv, så han er svær at fange.

Der var en del hype omkring Hermansson, da han kom til UFC, men han lagde ud med to nederlag i sine første fem kampe mod de farlige brasilianere Mutante og Santos. Han havde været dominerende på den europæiske scene, men det store spørgsmål var, om han kunne hamle op med verdenselitens størrelse og styrke. Det viste sig ikke at være noget problem. Han brød for alvor igennem mod jiu-jitsu-verdensmesteren Leites, hvor han demonstrerede umenneskelig vilje. Han skadede et ribben tidligt, men trods tydelige smerter så nægtede han at give op. Han overlevede en række submission-forsøg, inden han vendte kampen i tredje og stoppede sin udmattede modstander. Det var et helt utroligt comeback, der ikke burde have været muligt. Herefter ødelagde han Meerschaert og Branch, hvilket understregede, at han var parat til at konkurrere med divisionens bedste. Han fik sit første main event mod legenden Jacare, som han kontrollerede på alle områder over fem runder, selvom han var klar underdog. Dette var en virkelig flot præstation. Ingen har lukket ned for brasilianeren på jorden før.

Hermansson er brandvarm i øjeblikket. Han kan meget vel sikre sig et title shot, hvis han kan komme udenom Cannonier i aftenens main event. Hvis det sker, så bør han stadig være bag brasilianske Borrachinha i køen, men så tror jeg, at han venter på sin chance frem for at tage flere kampe. Det er en farlig test, som Hermansson skal bestå, før det bliver aktuelt. Han er klar favorit, da han bør have et solidt overtag på jorden, men han kan få svært ved at få kampen derned. Det er længe siden, at han har været oppe mod en rendyrket striker på højeste plan. Hermansson vil formentlig forsøge at få sin modstander til at arbejde, så han kan dræne ham for power, men det kræver, at han tager chancer for at lukke afstanden. De første to runder bliver helt afgørende. Hvis svenskeren kan fremtvinge en lang kamp, så bør tingene pege hans vej. Jeg vil slet ikke udelukke, at han formår at slide Cannonier op, men det kan få stor betydning, hvem der bruger flest kræfter tidligt.

Odds på UFC Fight Night: København hos Danske Spil

2. Gorillaen har fundet sin idealvægt

USA
35 år (3. marts 1984)
12-4, 8 KO, 2 sub
Ortodoks
Højde: 180 cm.
Rækkevidde: 197 cm.
Vægt: 84 kg.

Jared "The Killa Gorilla" Cannonier er ikke rangeret i top ti på mellemvægt hos Sherdog. Han har bl.a. besejret Stephen Waalkes, Tony Lopez, Cyril Asker, Ion Cutelaba, Nick Roehrick, David Branch og Anderson Silva, mens han har tabt til Shawn Jordan, Glover Teixeira, Jan Blachowicz og Dominick Reyes.

Cannonier er en rendyrket striker, der altid forsøger at holde kampen stående. Han er en fremragende atlet med stor eksplosivitet og power, så han går hårdt efter knockouten. Han har solide bokseevner, men han er ikke bleg for at udveksle slag. Han har et stærkt takedown defense, men hvis han først ender på bunden, så kan han blive neutraliseret. Han er dog blevet markant sværere at bryde med, efter han er rykket ned i vægt. Han er et fysisk pragteksemplar på vægten, men det kan være, at han har et hårdt weight cut, så han kan løbe tør for kræfter sent.

Cannonier begyndte sin UFC-karriere på sværvægt, uden han gjorde det store væsen af sig. Han blev knockoutet mod Jordan, inden han brutalt stoppede den middelmådige Asker. Han var ikke så stor for vægten, så det var en god beslutning, at han efterfølgende rykkede til letsværvægt. Her fik han en flot sejr mod Cutelaba, men så fortsatte hans problemer. Nederlagene viste, at han var farlig, men at han ikke helt kunne følge med de bedste hverken stående eller på jorden, selvom det skal med, at han blev matchet virkelig hårdt op. Dette fik ham til at rykke ned i vægt endnu en gang. Det var meget overraskende at se Cannonier på mellemvægt, da han tidligere havde vejet knap 110 kg. Jeg havde svært ved at tro, at han kunne præstere efter sådan et weight cut, men det lader ikke til at give ham problemer, tværtimod. Han ligner en helt anden fighter i dag. Han er skåret i sten, så man næsten slår sig, hvis bare man kigger på ham. Jeg tror, at han er en mundfuld for de fleste.

Cannonier har stadig kun haft to kampe på mellemvægt, så det er umuligt at vurdere, hvor langt han kan nå, men de har været meget overbevisende. Branch var decideret rædselsslagen, før han blev taget ud, mens den aldrende superstjerne Silva aldrig fandt succes mod ham. Det skal med, at kampen mod Silva endte med en antiklimatisk skade, men Cannonier satte ikke en fod forkert, så dette er stadig en imponerende præstation. Det ville slet ikke undre mig, hvis amerikaneren er genfødt på vægten. Mit store spørgsmål er, om nogen kan klare, hvis han lander rent. Der er en klar opskrift på, hvordan man slår ham, som passer til Hermanssons styrker, men det er værd at huske på, at Cannonier er vant til at kæmpe mod langt større mænd. Det er ikke umuligt, at han simpelthen har en fordel rent styrkemæssigt, så han kan holde det stående, så længe han er fuld af energi. Han må til gengæld skulle finde et kill shot hurtigt, da jeg ikke tror på, at han kan holde dampen oppe over fem runder. Hvis vi ser en længere kamp, så bør det betyde, at Hermansson får succes med at implementere sin grappling.

Jack Hermansson Jared Cannonier
1,43 3,20

Odds på Hermansson vs. Cannonier er senest opdateret onsdag den 25. september kl. 16:00. 

3. Gunni kan ikke kæmpe kedeligt

Island
31 år (28. juli 1988)
17-4-1, 3 KO, 13 sub
Ortodoks
Højde: 180 cm.
Rækkevidde: 183 cm.
Vægt: 77 kg.

Gunnar "Gunni" Nelson har bl.a. besejret Eugene Fadoria, Danny Mitchell, DeMarques Johnson, Alexander Butenko, Jorge Santiago, Omari Akhmedov, Zak Cummings, Brandon Thatch, Albert Tumenov, Alan Jouban og Alex Oliveira, mens han har tabt til Rick Story, Demian Maia, Santiago Ponzinibbio og Leon Edwards.

Nelson er en meget komplet fighter, som er farlig på alle områder. Han har en omfattende baggrund inden for karate, så han er både hurtig og bevægelig. Han har præcise hænder, så han kan sagtens lande knockouts, selvom dette ikke er hans stil. Han foretrækker generelt at kæmpe på jorden, da han besidder fremragende brasiliansk jiu-jitsu. Han har konkurreret i grappling-turneringer på højt niveau. Han er en rendyrket finisher, som hellere vil bruge tid på at studere sin modstander, så han kan tage dem ud, end at kæmpe taktisk, men denne tilgang har kostet i enkelte kampe, der er gået fuld tid.

Nelson er formentlig den største stjerne på cardet. Han kom til UFC i 2012 og har været en darling blandt sportens hardcore fans lige siden. Han er holdkammerat med Conor McGregor, hvilket aldrig skader, men han har skabt sig eget navn med sin personlighed og stil. Han har leveret mange drabelige finishes mod glimrende modstandere som Akhmedov, Thatch, Jouban og Oliveira, men det er værd at få med, at flere af hans største sejre blev sat op stående. Jeg tror, at mange undervurderer, hvor skarp han egentligt er. Han ser ikke ud af meget med sin stille fremtoning og menneskelige fysik, men han er overraskende hurtig og eksplosiv. Jeg ved ikke, om Nelson nogensinde vil kunne true divisionens absolut bedste. Han har nogle huller, som eliten sandsynligvis vil kunne straffe. Han er ikke så stor for vægten, så han kunne formentlig godt cutte til letvægt, han bruger sjældent sine parader, da han vil kunne reagere på åbninger hos sin modstander, og han nægter ligefrem at score billige point for at opbygge en føring, idet kampsport for ham primært handler om finishes.

Hvis man holder med Nelson, så kan han godt være frustrerende at følge. Han har et enormt potentiale, men han nægter simpelthen at gå på kompromis med sin filosofi, selvom det sagtens kan være noget, som holder ham tilbage. Når det er sagt, så skal man være noget specielt, hvis man skal have succes mod ham. Når han møder fightere udenfor top femten, så leverer han oftest fænomenale præstationer. Nelson skulle oprindeligt have mødt Thiago Alves, men brasilianeren måtte desværre trække sig pga. en skade. Det var en glimrende kamp, men islændingen var klar favorit. Nu får han i stedet Burns, som er en helt anden udfordring. Det er ikke et ligeså stort navn, men det er ærligt talt en bedre kamp, der virker rigtig tæt. Jeg hælder til Nelson, der efter min mening er en mere komplet fighter, men jeg frygter lidt, at hullerne kommer i spil. Begge mænd er farlige på jorden, så jeg tror, at de vil være påpasselige med at teste hinanden her. Jeg ser en kamp, som hovedsageligt bliver udkæmpet stående. Her har Nelson teknikken, men hvis han slækker på sine parader, mens han nægter at være forsigtig på afstand, så har Burns nok rigelig power til at kunne straffe det.

Odds på UFC Fight Night: København hos Bet365

4. Durinho er vild med knockouts

Brasilien
33 år (20. juli 1986)
16-3, 5 KO, 8 sub
Ortodoks
Højde: 178 cm.
Rækkevidde: 180 cm.
Vægt: 77 kg.

Gilbert "Durinho" Burns har bl.a. besejret Andreas Ståhl, Christos Giagos, Alex Oliveira, Lukasz Sajewski, Jason Saggo, Dan Moret, Olivier Aubin-Mercier, Mike Davis og Alexey Kunchenko, mens han har tabt til Rashid Magomedov, Michel Prazeres og Dan Hooker. Før han dedikerede sig til MMA, så havde han en flot karriere inden for brasiliansk jiu-jitsu, hvor han vandt tre verdensmesterskaber. Her slog han bl.a. JT Torres, Kron Gracie, AJ Agazarm og Sergio Moraes, mens han bl.a. tabte til samme Torres samt Davi Ramos, Gary Tonon og Jake Shields.

Burns er selvsagt en formidabel grappler, som har gode takedowns, tungt pres og fremragende submissions, men han vælger ofte at kæmpe stående. Han er en glimrende atlet med stor eksplosivitet og power, som lærer hurtigt, men han mangler stadig en smule, før han kan hamle op med de bedste stående rent teknisk. Han kæmper ikke altid lige klogt, hvilket har resulteret i flere tætte kampe og nederlag.

Jeg havde store forventninger til Burns, da han kom til UFC i 2014. Han var allerede frygtet før sin debut pga. sine bedrifter inden for brasiliansk jiu-jitsu. Jeg ved ikke helt, om han har levet op til sit potentiale endnu, men trods alderen ser jeg stadig klare forbedringer for hver kamp, så jeg tør ikke afskrive ham som en fremtidig contender. Brasilianeren er favorit mod næsten alle, hvis han først får kampen til jorden, men det er meget forskelligt, om han vælger at gå efter dette. Det er frustrerende at se på, når man kender ham. Han er desværre et skoleeksempel på en sublim grappler, som er blevet forelsket i sin striking efter et par flotte knockouts. Det har skabt unødvendigt tætte kampe, men det har samtidig kostet sejre. Burns er ikke nogen poleret striker, men det skal med, at han har udviklet sig markant stående de seneste år. Han slipper typisk afsted med sine huller pga. sin store eksplosivitet og power. Jeg så ham gerne bruge sit fulde arsenal, frem for at være endimensional, men selvom han til tider kæmper med hovedet under armen, så er han altid en seriøs trussel.

Man er nødt til at give Burns en fordel på jorden, når man ser på hans baggrund, men det er altid et stort spørgsmål, hvordan han har tænkt sig at kæmpe. Jeg er usikker på, om han tør udfordre Nelsons grappling, da begge mænd kan brænde mange kræfter af, hvis de går efter takedowns uden held. Hvis dette bliver tilfældet, så har Nelson en edge. Burns kan meget vel være stærkest rent fysisk, men han bærer rundt på en stor muskelmasse, så jeg tror ikke på, at han kan bevare den samme intensitet over tre runder, hvis dette udvikler sig til en lang og drænende kamp. Det vil formentlig kræve, at han tager noget ud af islændingen tidligt. Her er det værd at få med, at Burns ikke har haft en fuld camp. Stående bør Nelson være stærkest. Han må have flest redskaber med sin baggrund inden for karate. Dette kan få en stor betydning, da jeg som sagt ser en kamp, som primært vil finde sted her. Islændingen er ikke en type, der brawler. Han er en sniper, som holder sig på afstand, hvor han kan udnytte sin speed og timing. Burns har en potentiel equalizer med sin højre, men Nelson bør kunne score mest.

Gunnar Nelson Gilbert Burns
2,25 1,79

Odds på Nelson vs. Burns er senest opdateret onsdag den 25. september kl. 16:00. 

5. Publikum får en groovy aften

USA
27 år (14. marts 1992)
10-3-2, 4 KO, 5 sub
Ortodoks
Højde: 175 cm.
Rækkevidde: 180 cm.
Vægt: 70 kg.

Lando "Groovy" Vannata har bl.a. besejret JP Reese, Chad Curry, Ramico Blackmon, John Makdessi og Marcos Rosa Mariano, han har et draw med Bobby Green og Matt Frevola, mens han har tabt til Tony Ferguson, David Teymur og Drakkar Klose.

Vannata er kendt som en farlig striker, der foretrækker at kæmpe stående, hvor han forsøger at lande spektakulære angreb. Han har stor power og glimrende timing, så han er rigtig farlig på afstand. Han besidder et varieret arsenal, men han har en tendens til enten at brawle eller jagte highligts, så hans output er ikke så stabilt. Hans kæbe er stærk, men han tager for meget damage, hvilket tærer på hans kræfter. Han besidder solide brydeevner, men det er sjældent, at man ser ham bruge dem offensivt.

Hvis man følger med i MMA, så kender man godt Vannata. Selvom han blot har vundet en ud af sine fem seneste kampe, så er han en meget populær fighter, som har kultstatus blandt sportens hardcore fans pga. sin underholdende stil. Amerikaneren havde efter min mening en af de mest mindeværdige UFC-debuter nogensinde, da han med få ugers varsel kom op imod rovdyret Ferguson, som må være den næste udfordrer til Khabib Nurmagomedov. Det var en helt fantastisk kamp, der bølgede frem og tilbage, men Vannata, der dengang var totalt ukendt, gav den umenneskeligt hårdføre Ferguson store problemer. Han landede både slag, knæ og et perfekt head kick, der var millimeter fra at afgøre kampen, men han løb tør for energi efter den første runde og endte med at blive submittet. Efter den præstation var der enorm hype omkring ham. Han mødte den solide veteran Makdessi, som dengang rent statistisk havde divisionens bedste forsvar stående, men det tog Vannata få minutter, inden han fandt sin afstand og landede et helt perfekt spinning heel kick.

Efter sådan en knockout kunne man have bildt de fleste fans ind, at Vannata kunne gå på vandet, men så begyndte resultaterne at udeblive. Hans kampe var stadig enormt underholdende, men han tog alt for meget skade, hvilket tappede ham for kræfter. Jeg tror, at den tidlige succes skadede ham, da der kom for store forventninger til ham. Han kæmpede uklogt, så han blev outpointet, når han enten var træt eller ledte efter endnu et highlight. Det lader dog til at være noget, som han er klar over. Han var kynisk i sin seneste kamp, hvor han tog en overmatchet Mariano ned og poundede ham ud. Måske er Vannata ved at blive en bedre taktiker, men uanset hvad så tror jeg stadig, at han først og fremmest vil være en action fighter. Det ligger i hans DNA. Jeg er nødt til at se mere fra ham, før jeg tør spille på ham igen. Jeg holder fast i, at han har et stort potentiale, men hans kamp mod den eksplosive Diakiese er netop sådan en, hvor hans huller og hang til flash kan blive straffet. Det er langt fra sikkert, at han har fordelen på speed og bevægelighed, som han plejer. Jeg ser en tæt kamp, som bør blive en af eventets allerbedste. Vannata og Diakiese er svingende, men de er for gode til, at de burde kæmpe så tidligt på aftenen.

Marc Diakiese Lando Vannata
1,66 2,40

Odds på Diakiese vs. Vannata er senest opdateret onsdag den 25. september kl. 16:00. 

6. Hulken skaber altid ravage

Moldova
25 år (14. december 1993)
14-4, 1 NC, 11 KO, 2 sub
Ortodoks
Højde: 185 cm.
Rækkevidde: 191 cm.
Vægt: 93 kg.

Ion "The Hulk" Cutelaba har bl.a. besejret Jonathan Wilson, Luis Henrique da Silva og Gadzhimurad Antigulov, mens han bl.a. har tabt til Misha Cirkunov, Jared Cannonier og Glover Teixeira.

Cutelaba er en meget aggressiv fighter, der altid kommer fremad for at knække sine modstandere. Han prøver at skabe vilde brawls, hvor han generelt har en fordel med sin store power og glimrende kæbe, men han er blevet tæmmet mod dygtige teknikere. Han er uhyggelig, når kampen er mest hektisk, men hvis han ikke får succes tidligt, så går han normalt ned i tempo, da han lever meget på sin fysik. Han er en forrygende grappler med en flot baggrund inden for græsk-romersk brydning og sambo, hvilket han burde bruge oftere.

Cutelaba har et af sportens mest passende kælenavne, men hvis han bliver ved med at kæmpe på den samme måde, så er det altså tvivlsomt, hvor langt han kan nå. Han er et fysisk pragteksemplar, som er en garant for underholdning, men hvis man tænker på, at han har været europæisk mester inden for sambo, så er det fuldstændig uforståeligt, at han så sjældent forsøger at få sine kampe til jorden. Jeg klager bestemt ikke som seer, men jeg begriber ikke, hvorfor han nærmest insisterer på at smide enhver form for taktik ud af vinduet, så snart gongongen lyder. Selvom jeg virker kritisk over for moldoveren, så er han den slags fighter, som det er svært ikke at holde af. Jeg kommer aldrig til at glemme, hvordan han kom hovedløst svingende ud mod da Silva, som han tog ud på blot 22 sekunder. Han forklarede efter kampen, at han havde haft så travlt, da han ville nå at sige godnat til sin lille datter, som havde fået lov til at være længe oppe for at se ham. Den slags er sjovt, men jeg er overbevist om, at sportens bedste har andet i tankerne end deres børns sengetid, når de er i kamp.

Cutelaba har et par brutale sejre i oktagonen, men de er kommet mod begrænset modstand. Når han har været oppe mod de bedste, så er han blevet tæmmet. Han har simpelthen ikke konditionen til at eksplodere konstant over tre runder. Jeg tvivler på, at sådan en tilgang kan lade sig gøre for nogen på de tungeste vægtklasser, uanset hvad, så moldoverens problemer handler ikke om indsatsen. Han skal ikke kæmpe hårdere for at opnå mere succes, men blot være smartere. Han har vist, at han kan true de bedste, så jeg tør ikke udelukke, at han en dag kan udvikle sig til en seriøs contender, men det sker ikke, før han kæmper anderledes. Han ville sikkert være blandt divisionens bedste, hvis kampene varede en runde, men det er ikke tilfældet, så han er meget farlig at spille på. Jeg så gerne, at Cutebala blev mere tålmodig og forsøgte at bruge sin grappling. Hvis han havde dette på plads, så ville jeg give ham gode muligheder mod Rountree. Hans brydning og kondition er stadig et stort spørgsmålstegn, da det er længe siden, at vi har set ham i sådan et matchup, men hvis Cutelaba insisterer på at brawle, så skal han formentligt blitze ham tidligt. Ellers bør det ende med, at han selv bliver tæmmet pga. forskellen i teknik.

7. Stridshesten er svær at tæmme

USA
29 år (6. februar 1990)
8-3, 1 NC, 5 KO, 0 sub
Southpaw
Højde: 185 cm.
Rækkevidde: 194 cm.
Vægt: 93 kg.

Khalil "The War Horse" Rountree deltog i The Ultimate Fighter 23, hvor han bl.a. slog Josh Stansbury. Som professionel har han bl.a. besejret Cameron Olson, Daniel Jolly, Paul Craig, Gökhan Saki og Eryk Anders, han har en no contest mod Michal Oleksiejczuk, mens han har tabt til Andrew Sanchez, Tyson Pedro og Johnny Walker.

Rountree er en rendyrket striker, som altid leder efter knockouten. Han besidder stor power og eksplosivitet i sine slag og spark, så han kæmper ofte som brawler, men han er blevet klogere, som han har udviklet sin teknik. Han er blevet neutraliseret på jorden mod stærke grapplere, men det er efterhånden noget tid siden. Han kan løbe tør for energi sent i sine kampe, da han lægger meget kraft i sine angreb.

Jeg husker tydeligt den første gang, hvor jeg så Rountree kæmpe. Han mødte en håbløst overmatchet modstander, som han rystede stående, før han tog ham ud med soccer kicks til kroppen. Den slags sker sjældent i sporten nu om dage. Soccer kicks til hovedet er ulovlige, men hvis en fighter ligger krøllet sammen på jorden, så er der intet, der siger, at man ikke må sparke til kroppen. Det var et brutalt stoppage, som bragte minder om sportens helt unge dage, hvor japanske Pride FC var den største organisation. Rountree var stadig meget grøn, da han stillede op til TUF, så selvom han var en garant for vold, når kampen var stående, så havde han ingen svar over for de stærke brydere. Det kostede ham i finalen mod den solide Sanchez. Rountree har udviklet sin grappling, hvilket han viste mod Craig, der altid giver unge talenter en svær kamp, men det er stående, at han er mest imponerende. Han glemte fuldstændig at pace sig selv mod Oleksiejczuk, som dengang var totalt ukendt, men efterfølgende brød han virkelig igennem, da han som underdog stoppede legenden Saki med et slag.

Det er uvist, hvor meget man bør lægge i sejren mod Saki, da han var rimelig uprøvet i buret. Han kom til UFC efter en fantatisk flot karriere i K-1 og Glory, men selvom han regnes blandt de ypperste strikere på kloden, så er der stor forskel på kickboksning og MMA. Uanset hvad var knockouten højdepunktet i Rountrees karriere indtil videre. Han blev must-see TV med den kamp. Efterfølgende blev han matchet op med det brasilianske vilddyr Walker, som ligner en fremtidig titeludfordrer. Det var en svær aften, hvor Rountree blev stoppet med en sublim albue, men nederlaget lader til at have styrket ham. Han kunne ikke stille noget op i clinchen. Derfor tog han simpelthen til Thailand for at arbejde på sin muay thai. Han vendte tilbage tidligere i år mod Anders, som han ødelagde stående. Det var en glimrende præstation, som uden tvivl var karrierens bedste. UFC-kommentatoren, Joe Rogan, der har set tusindvis af kampe, var helt oppe at køre. Han inviterede Rountree til sin podcast, da han var nødt til at høre mere om hans træning. Den slags sker ikke hver dag.

Ion Cutelaba Khalil Rountree
2,15 1,80

Odds på Cutelaba vs. Rountree er senest opdateret onsdag den 25. september kl. 16:00. 

8. Der er kun en Lord i København

Polen
24 år (22. februar 1995)
14-2, 1 NC, 10 KO, 1 sub
Southpaw
Højde: 183 cm.
Rækkevidde: 188 cm.
Vægt: 93 kg.

Michal "Lord" Oleksiejczuk er tidligere mester på letsværvægt hos Thunderstrike Fight League. Han har bl.a. besejret Lukasz Klinger, Charles Andrade, Riccardo Nosiglia, Gian Villante og Gadzhimurad Antigulov, han har en no contest mod Khalil Rountree, mens han bl.a. har tabt til Marcin Wojcik.

Oleksiejczuk er en rendyrket striker, der altid går efter knockouten. Han angriber primært med hænderne, hvilket formentligt skyldes, at hans modstandere ofte forsøger at tage ham ned. Han er ikke særlig stor for vægten, så han har normalt en fordel med sin speed og bevægelighed, men det er uvist, hvordan han håndterer, hvis han bliver taget ned. Han er rigtig hårdfør og kommer altid til kamp i fænomenal form.

Der er ikke så meget materiale at bedømme Oleksiejczuk på, så det er svært at vurdere, hvor god han egentligt er, men han har været meget imponerende i sine første UFC-kampe. Han fik debut mod Rountree, hvor ingen gav ham nogle chancer, men han formåede at tage imod alt, hvad amerikaneren havde, før han tog fuldstændigt over i kampens anden halvdel. Det var hovedsageligt hans output og toughness, som førte ham til sejr, men efterfølgende kom det frem, at han var testet positiv for stoffet clomiphene, så resultatet blev omstødt. Han endte med at slippe med et års karantæne. Oleksiejczuk vendte tilbage tidligere i år. Han virkede efter min mening meget forbedret. Hvor han tidligere havde lignet en rimelig traditionel kickbokser, som havde fødderne solidt plantet for at generere power, så kom han som skudt ud af en kanon mod Villante. Han var meget bevægelig, hvilket tydeligvis forvirrede modstanderen, før han afgjorde kampen med et perfekt body shot. Efterfølgende lagde han den hårdføre grappler Antigulov ned flere gange på under et minut.

Det er skræmmende at tage Villante og Antigulov ud på lidt over to minutter, men de hurtige kampe betyder, at der stadig er en del, som man ikke ved om Oleksiejczuk. En aldrende Saint Preux bør være et klart step up, hvilket polakken har brug for, så jeg er spændt på, hvad dette opgør kan fortælle os. Jeg forventer, at Oleksiejczuk vil forsøge at holde det stående, hvor han bør have en solid fordel med sin speed og bevægelighed, men jeg ved ikke, hvor aggressiv han vil være. Hvis han kommer fremad, så risikerer han at løbe ind i noget tungt, men hvis han vælger at være matador, så kan han blive fanget langs buret, så amerikaneren kan få gang i sin grappling. Oleksiejczuk har ungdommen på sin side. Han bør forbedre sig kamp for kamp, mens Saint Preux er forbi sin prime, så en lang kamp taler for polakken. Jeg vil gerne se ham være tålmodig fra start, før han åbner op. Hvis han er for aggressiv, så giver han Saint Preux muligheder. Jeg tror, at Oleksiejczuk er for hurtig og bevægelig, så han kan ride stormen af, inden han begynder at jagte en knockout, men hvis han ender på jorden, så kan alting ske.

9. OSP er en mundfuld for enhver

USA
36 år (8. april 1983)
23-13, 11 KO, 7 sub
Southpaw
Højde: 192 cm.
Rækkevidde: 203 cm.
Vægt: 93 kg.

Ovince "OSP" Saint Preux har bl.a. besejret Jason Day, Antwain Britt, Benji Radach, T.J. Cook, Gian Villante, Cody Donovan, Nikita Krylov, Ryan Jimmo, Mauricio ”Shogun” Rua, Patrick Cummins, Rafael "Feijao" Cavalcante, Marcos Rogerio de Lima, Yushin Okami, Corey Anderson og Tyson Pedro, mens han bl.a. har tabt til samme Krylov samt Gegard Mousasi, Ryan Bader, Glover Teixeira, Jon Jones, Jimi Manuwa, Volkan Özdemir, Ilir Latifi og Dominick Reyes.

Saint Preux er først og fremmest en fænomenal atlet, som vinder kampe med power og styrke. Han har arbejdet på at forbedre sin teknik gennem årene, men han er stadig ret upoleret, så han er bedst, når han kan fremtvinge et brawl. Han er uortodoks, eksplosiv og stærk for vægten, men han har ikke den samme kæbe og udholdenhed som tidligere, så hans aggression kan blive straffet. Han besidder et rimelig undervurderet ground game.

Saint Preux er et af de største navne på cardet. Han har været headliner på fem UFC-events, hvilket ikke siger så lidt. Det er lidt vildt, hvor langt han faktisk er kommet i sporten. Han har aldrig været nogen stor tekniker, men alligevel er han i størstedelen af karrieren blevet betragtet som en seriøs contender, hvilket understreger, hvor fremragende en atlet han egentlig er. Han er ofte blevet tæmmet mod sublime fightere som Mousasi, Bader og Teixeira, men han har samtidig slået glimrende modstandere som Shogun, Okami og Anderson. Det er sjældent så kønt, når han vinder, men man kan bare ikke dømme ham ude. Jeg har tabt oceaner af penge på ham. Højdepunktet i hans karriere var titelkampen mod Jones, hvor han formåede at gå fuld tid, selvom ingen gav ham en chance. Saint Preux har haft en lang række mindeværdige kampe mod sportens bedste, men han er efterhånden kommet op i årene, så jeg tvivler altså på, at han stadig kan begå sig på højeste niveau. Han lever for meget på sine fysiske gaver, men de forsvinder desværre med tiden. Når dette er sagt, så er han stadig en alvorlig test for enhver pga. sin power og toughness.

Der er ingen tvivl om, at Saint Preux er farligst, når han kæmper som bully. Han er stor og eksplosiv for vægten, så han skal udnytte sine fysiske fordele tidligt. Han har overvældet mange modstandere med sin intensitet og råstyrke, men når energien først begynder at forsvinde, så er han bestemt til at tale med. De sidste par år har han ofte foretrukket at tage kampen til jorden, hvor han enten kan spare på sine kræfter eller dræne sin modstander. Det ligner hans bedste chance her. Han er oppe mod en farlig striker, der bør have en klar fordel, når kampen er stående. Til gengæld ved vi ikke særligt meget om polakken, hvis han ender på bunden. Saint Preux har efter min mening et undervurderet submission game. Han kommer langt på sin størrelse og styrke, men han er virkelig en specialist med det såkaldte von flue choke, som han altid leder efter, hvis modstanderen går efter guillotinen. Mange anvender guillotiner som forsvar mod takedowns, men hvis Saint Preux får fat i ens ben, så bør man fokusere på at bevare sin balance, for ellers går der ikke lang tid, inden man selv risikerer at blive stranguleret.

Ovince Saint Preux Michal Oleksiejczuk
2,95 1,44

Odds på Saint Preux vs. Oleksiejczuk er senest opdateret onsdag den 25. september kl. 16:00. 

10. Chiasson er en ren Terminator

USA
28 år (27. juli 1991)
5-0, 2 KO, 2 sub
Ortodoks
Højde: 175 cm.
Rækkevidde: 183 cm.
Vægt: 61 kg.

Macy Chiasson vandt The Ultimate Fighter 28, hvor hun slog Larissa Pacheco og Leah Letson på vej til finalen. Som professionel har hun bl.a. besejret Pannie Kianzad, Gina Mazany og Sarah Moras. Som amatør led hun et nederlag til Felicia Spencer.

Macy Chiasson vinder inden tiden går ud til odds 1,98 hos Nordicbet

Chiasson har ødelagt enhver modstander. Länsberg bør regnes som et step up med sin rutine og toughness, men hvis hun ikke finder succes i clinchen, så bør hun blive ædt op, uanset hvor kampen finder sted. Det fører nok til et stoppage.
Læs hele eksperttippet her.

Chiasson er en damptromle, som indtil videre har kørt sine modstandere over. Hun er en enorm bantamvægter med styrke og power, men selvom det er tilfældet, så har hun demonstreret glimrende teknik. Hun vælger oftest at kæmpe stående, hvor hun har en fordel med sin størrelse, men hun er ikke bange for at tage kampen til jorden. Det er uvist, hvor avanceret hendes grappling er, men hun har en solid ground-and-pound, så hun bliver svær at fange fra bunden. Hun er stadig grøn, men hun virker rigtig skarp på alle områder.

Chiasson var efter min mening den helt store oplevelse på The Ultimate Fighter 28. Hun kom til som et rimeligt ubeskrevet blad uden særlig meget professionel erfaring, men hun ødelagde simpelthen sine modstandere fuldstændigt. Selvom hun har brug for at blive testet mere, så hun kan få sig noget værdifuld erfaring, så kunne jeg allerede dengang ikke lade være med at tænke, at bantamvægt havde fået en seriøs udfordrer. Det er ikke hver dag, at man ser kvinder demonstrere den power, som hun slap løs på showet, så det var umuligt ikke at være imponeret. Det skal med, at hendes modstandere på TUF slet ikke var walkovers, tværtimod. Pacheco er en UFC-veteran, som holdt længere i nederlag til de tidligere mestre Jessica Andrade og Germaine de Randamie, mens Letson allerede var blevet lovet en UFC-kontrakt på forhånd. Finalisten Kianzad var et etableret navn, som var min favorit til at vinde det hele, før TUF gik i gang, men hun fik heller ikke et ben til jorden.

Det er svært at vurdere, hvor god Chiasson egentligt er. Hun hører nok ikke til blandt divisionens allerbedste endnu, så den svenske albuedronning, Lina Länsberg, må regnes som et step up, men med det store potentiale, som amerikaneren viste på TUF, så kan det meget blot vel være et spørgsmål om tid, før hun blander sig i toppen. Hun lader til at have mentaliteten og fysikken. Der er stadig meget, som vi ikke ved om hende, men dette skyldes udelukkende, at hun har været totalt dominerende. Jeg tror, at der skal noget specielt til, før hun møder alvorlig modgang, hvis hun ikke får et miserabelt weigt cut eller en form for mental blokade, hvilket virker usandsynligt. Länsberg er en solid fighter, men hun er i mine øjne overmatchet på alle områder, så jeg forventer, at talentet leverer endnu en overbevisende præstation. Jeg kan forestille mig problemer, hvis vi får en lang kamp, da Chiasson ikke er vant til at pace sig selv, men umiddelbart vil jeg være på udkig efter odds på et finish.

Macy Chiasson Lina Länsberg
1,25 4,20

Odds på Chiasson vs. Länsberg er senest opdateret onsdag den 25. september kl. 16:00. 

Opsamling

Jeg kunne sikkert blive ved med at skrive om dette event. Som det forhåbentligt fremgår, så kan jeg slet ikke få armene ned, men jeg er skam helt klar over, at min optakt efterhånden har udviklet sig til en ren roman, så jeg holder her. Jeg har overhovedet ikke nævnt bantamvægteren Jack Shore, der får UFC-debut i aftenens første kamp. Waliseren var mester hos Cage Warriors, så der er med rette store forventninger til ham. Derudover har jeg udeladt Makhmud Muradov, som kommer med kort varsel pga. en sen skade til Peter Sobotta. Uzbekeren virker som en rigtig spændende fighter, men jeg har ikke kunne finde tiden til at scoute ham ordentligt. Det siger dog lidt, at selveste Floyd Mayweather er hans promoter. Sidst men ikke mindst, så er jeg virkelig spændt på striker-opgøret mellem hardhitteren Siyar Bahadurzada og stortalentet Ismail Naurdiev. Det ligner en ægte barnburner. Hvis jeg skal sige noget negativt, så ærgrer det mig altså , at Mads Burnell ikke skal kæmpe på cardet. Jeg mener, at danskeren har gjort sig fortjent til endnu en chance. Søren Bak må efterhånden også nærme sig. Lad os håbe på en helt fantastisk aften med høj stemning, så UFC bliver overbevist om, at de er nødt til at komme tilbage med dem på cardet inden længe.

Fight card til UFC København

       Main card:

 • Mellemvægt: Jack Hermansson vs. Jared Cannonier
 • Letvægt: Mark O. Madsen vs. Danilo Belluardo
 • Weltervægt: Gunnar Nelson vs. Gilbert Burn​​​​​​s
 • Letsværvægt: Ion Cutelaba vs. Khalil Rountree
 • Letsværvægt. Michal Oleksiejczuk vs. Ovince Saint Preux
 • Weltervægt: Nicolas Dalby vs. Alex Oliveria

       Preliminary card: 

 • Mellemvægt: Alen Amedovski vs. John Phillips
 • Mellemvægt: Alessio Di Chirico vs. Makhmud Muradov
 • Weltervægt: Siyar Bahadurzada vs. Ismail Naurdiev
 • Fjervægt: Brandon Davis vs. Giga Chikadze
 • Bantamvægt: Macy Chiasson vs. Lina Länsberg
 • Letvægt: Lando Vannata vs. Marc Diakiese
 • Bantamvægt: Jack Shore vs. Nohelin Hernandez