Ligesom storebror Champions League er UEFA Cuppen nået til semifinalerne, og også hér er der nogle flyvende hollændere, der har overrasket alt og alle (undtagen dem der går med træsko og ryger tulipaner).

I CL er det PSV, i UEFA Cuppen er det AZ Alkmaar med danske Kenneth Perez på holdet, der har viftet diverse store hold af banen.

Efter at have slået spanske Villarreal ud i kvartfinalen, risikerer AZ dog i dag at støde ind i iberisk revanche, når hollænderne løber på banen i Lissabon (kl 21:15). Hjemmeholdet Sporting er i god form, og AZ-mandskabet er både formsvagt og temmelig skadessvækket. I en grad, så selv Kim Pors, der ellers er mere hollandsk end Pim de Keysergracht, tror på portugisisk sejr.

I den anden semifinale mødes italienske Parma og russiske CSKA (21:00). Parma er nået længere, end de fleste - klubben inklusive - havde regnet med, for sideløbende med det europæiske engagement har norditalienerne været viklet ind i nedrykningskamp i Serie A. Det er Parma fortsat, og derfor fortsættes UEFA-traditionen med at spare nøglespillere. Nu er spørgsmålet ikke så meget, om et halvt ungdomshold kan slå CSKA, men snarere om de dygtige russere kan sejre i skinkebyen?

Læs BetXperts UEFA-analyser: http://www.betxpert.com/ekspert/uefa/