Flere udenlandske bookmakere bryder dansk spillelov ved at tilbyde dansk website og betaling i danske kroner - heriblandt er en omstridt russisk bookmaker. Hvis ikke spilleselskaberne retter ind, så risikerer de at få blokeret deres websites.

Udenlandske bookmakere henvender sig ulovligt til danskere på nettet.

Det drejer sig blandt andet om spilleselskaber som 1xBet og Betcart, der har oversat deres websites til dansk og tilbyder indbetaling i danske kroner.

Det er i klar strid med den danske spillelov, hvis ikke man er i besiddelse af en dansk spillelicens, hvilket ingen af de to bookmakere er.

Spillemyndighedens kontorchef Rasmus Aare Nielsen vil ikke udtale sig om enkeltsager, men bekræfter reglerne:

"Det er korrekt, at det kræver tilladelse fra Spillemyndigheden, hvis man på dansk vil udbyde spil om penge på internettet," siger han til BetXpert.

Risikerer internetblokering

Ifølge Spillemyndigheden er det ulovligt spil og reklame, hvis der blandt andet kan betales med danske kroner, kundeservicen er dansk eller at "hjemmesiden er på dansk."

Hvis ikke spilleselskaberne retter ind efter dansk lov, så kan sagerne ende i retten.

"I praksis løser Spillemyndigheden ofte sager om udbud af ulovligt spil i Danmark via henstillinger og dialog med udbyderen. Hvis det mod forventning ikke hjælper, kan næste skridt være internetblokering via byretten," forklarer Rasmus Aare Nielsen til BetXpert.

Sådan ser den danske udgave af 1xBet ud.

Anerkender ikke loven

Hos 1xBet mener de dog ikke, at de har gjort noget forkert. I en skriftlig udtalelse til BetXpert skriver bookmakeren - som har spillelicens i staten Curacao - at alle deres kunder er underlagt den lovgivning, som gælder for det land, de sidder i.

Det er dog kundens ansvar og ikke deres, mener 1xBet.

"Vi er ikke ansvarlige for kunder, som bryder de lokale love. I forhold til den danske oversættelse så er de rettet mod dansktalende kunder, som er lokaliseret uden for Danmark," skriver 1xBet i en mail til BetXpert.

Ikke desto mindre kommer man helt automatisk ind på den danske version af 1xBet, når man besøger adressen fra en dansk ip-adresse. Og ifølge spilleloven er det spiludbyderen og ikke spilleren, der har ansvaret.

  

1xBet ønsker dog ikke at uddybe deres svar. BetXpert har også været i kontakt med BetCart, men de ønsker ikke at udtale sig til citat.

Her kan man frit vælge danske kroner som betalingsform ved 1xBet, hvilket er i strid med den danske spillelov. Samme betalingsmuligheder tilbyder bookmakeren Betcart.

Bad kunde sende brev til Moskva

Den russiske bookmaker 1xBet er tidligere blevet kritiseret for tvivlsomme metoder. Tidligere på måneden skrev BetXpert historien om den danske kunde Morten Bech, som har næsten 8.000 kroner i klemme hos spilleselskabet. Han bekræfter desuden, at hans konto er i danske kroner.

På trods af at han har uploadet alle de dokumenter, som 1xBet har bedt om, så har de valgt at suspendere hans konto, indtil han sender et brev med selvsamme oplysninger til en postadresse i Moskva.

En sådan praksis er ikke almindelig, men noget visse bookmakere benytter, når de vil gøre det så svært som muligt for kunderne at få deres penge. Det udtalte Claus Johnsen, der har ålelang erfaring i bookmakerbranchen og blandt andet har arbejdet hos danske Danbook. 

"Det er bestemt ikke normal praksis, at man beder sine kunder om at sende et brev med posten. Det er faktisk ret usædvanligt," sagde han til BetXpert.