VM er blevet til EM. Vi er nået til semifinalerne, og de fire resterende lande er alle fra Europa, mens repræsentanterne for de øvrige verdensdele har måttet drage hjem med uforrettet sag.

Denne tirsdag gælder det slaget mellem Tyskland og Italien, mens Portugal-Frankrig spilles onsdag.

Tyskland var i kvartfinalen oppe mod Argentina. Begge spillede klart mere forsigtigt end hidtil og prioriterede den gode organisation frem for de offensive satsninger. Det gav en match med meget få chancer, og selv om Argentina havde et spilovertag, var uafgjort i den ordinære kamp ikke uretfærdigt. Efter at være kommet foran, trak argentinerne sig nemlig for langt bagud og foretog nogle besynderlige udskiftninger, der tog brodden af kontraangrebene og gjorde det nemmere for Tyskland at presse og i sidste ende udligne ved VM-topscorer Klose. Og i straffesparkskonkurrencen var Lehmann for skræmmende for de argentinske skytter.

Italien tog sig kærligt af ukrainerne, der fik kam til deres (lange) defensive hår. I virkeligheden spiller Ukraine jo italiensk - dvs med en solid defensiv organisation krydret med giftige kontraer. Men i en kamp mellem andenrangs-italienere og den ægte vare, bør der være klasseforskel, og det var der da også. 3-0-sejren til Italien var helt fortjent.

Tysk kampvilje mod italiensk snuhed

Nu gælder det mødet mellem de hårdt kæmpende tyskere og de snu italienere. Klinsmann viste mod Argentina, at hans hold ikke kun spiller offensiv glad-i-låget-fodbold; man kan også træde på bremsen og spille afventende. Det vil man nok også se mod Italien. Og Lippis tropper skal man nok heller ikke forvente de store satsninger fra.

Der er med andre ord linet op til en tæt og intens fight i Dortmund kl. 21. Læs Morten Blonds analyse: http://www.betxpert.com/ekspert/vm/

BetXperts VM-status

Efter 60 kampe ved slutrunden i Tyskland har BetXpert følgende regnskab:
Vi har leveret analyser af hver eneste kamp; det er blevet til i alt 59 spilforslag - og en samlet tilbagebetaling på 103%.

Portugal-Frankrig

Bemærk i øvrigt, at der også foreligger en analyse af den anden semifinale, der spilles onsdag, kl. 21.