Den unge Jude Bellingham er favorit til at vinde Golden Boy prisen efter gennembruddet på den internationale scene for England ved VM i Qatar. Men også tyske Jamal Musiala og spanske Gavi er blandt topkandidaterner og vi har set på oddsene for Golden Boy 2023.

Der er blevet plads til hele 10 danske spillere blandt de nominerede til den prestigefyldte Golden Boy 2023. Det vil dog være en gigantisk overraskelse, hvis prisen skulle havne hos en af de danske spillere. I blandt de danske talenter vurderes det, at landsholdsangriberen Rasmus Højlund har de bedste chancer for at løbe med prisen, men dog stadig en massiv outsider i et stærkt felt. 

Det italienske sportsmedie Tuttosport uddeler hvert år Golden Boy-prisen til det største talent og tidligere har Lionel Messi, Kylian Mbappé og Erling Haaland fået den fornemme hæder, mens FC Barcelonas Gavi vandt sidste år.

Midtbaneprofilen Jude Bellingham har skrevet under på en seksårig kontrakt med Real Madrid. Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Jude Bellingham vinder Golden Boy: odds 2,10 

Real Madrid måtte smide omkring 900 millioner kroner på bordet for at hente Dortmund-stjernen Jude Bellingham, der har imponeret med masser af assists, overblik og teknik. Jude Bellingham var det store lyspunkt ved VM 2022, hvor England blev elimineret i kvartfinalen af Frankrig.
Tyskland skuffede fælt i Qatar med exit efter gruppespillet, hvilket taler imod at give prisen til Jamal Musiala, mens Gavi ikke imponerede for Spanien, der blev elimineret af Marokko i ottendedelsfinalerne.

Tidligere vindere af Golden Boy

Rafael van der Vaart – 2003

Wayne Rooney – 2004

Lionel Messi – 2005

Cesc Fabregas – 2006

Sergio Aguero – 2007

Anderson – 2008

Alexandre Pato – 2009

Mario Balotelli – 2010

Mario Götze – 2011

Isco – 2012

Paul Pogba – 2013

Raheem Sterling – 2014

Anthony Martial – 2015

Renato Sanches – 2016

Kylian Mbappé – 2017

Matthijs de Ligt – 2018

Joao Felix – 2019

Erling Haaland – 2020

Pedri – 2021

Gavi - 2022

Andreas Christensen hylder ung stjerne

Gennem tiden er der kommet nogle rigtig store talenter ud af Barcelonas ungdomsakademi, og det seneste skud på stammen er den kun 16-årige Lamine Yamal.

Han har fået en del spilletid allerede i denne sæson for Barcelona, ligesom han også for nyligt fik sin debut på det spanske landshold, hvor han var med i deres seneste to kampe.

Den danske forsvarsspiller, Andreas Christensen, spiller sammen med Yamal i Barcelona, og han har været meget imponeret over det, han indtil videre har set fra den unge spanier.

- Jeg så ham første gang i sidste sæson. Man kunne se med det samme, at han havde noget helt specielt. Nu skal han bare bygge på, også på kroppen, siger Christensen.

Danskeren er især imponeret over, hvor professionel den unge spiller er trods sin unge alder, og at han har håndteret det pres, der har været på ham, på en rigtig god måde.

- Han er professionel allerede, hvilket er nødvendigt, når der allerede er så meget pres på ham. Når han kommer op så tidligt, så kommer der utrolig meget pres på ham ret tidligt. Indtil videre virker det til, at han har fødderne på jorden, slutter Christensen.

Ofte stillede spørgsmål

🔎 Hvordan findes vinderen af Golden Boy?
Juryen består af en række af de største sportsmedier som l´Equipe, Marca, Bild og The Times. Hvert medlem af juryen kan nominere fem spillereog afgive deres point. Spilleren med flest point vinder prisen.

🔎  Har en dansk spiller vundet Golden Boy?
Nej, der har endnu ikke været en dansk spiller, der har vundet Golden Boy, men i år er der hele 10 danskere blandt de omtrent 100 nominerede.