Den 20-årige danske landsholdskomet Rasmus Højlund var det store lyspunkt på Kasper Hjulmands landshold og den træfsikre angriber ramte netmaskerne hele 5 gange i de to kvalifikationskampe mod Finland og Kasakhstan. Vi har set nærmere på oddsene for den unge landsholdsbomber.

Kvalifikationen til EM 2024 i Tyskland er i fuld gang og Rasmus Højlund har stjålet alle overskrifter med hattricket i 3-1 sejren over Finland og de to pletskud i 2-3 nederlaget til Kasakhstan.

Danmarks nye Preben Elkjær

Der er ingen tvivl om, at Højlund-feberen for alvor raser blandt de danske fodboldfans og der er også masser af rosende ord fra både holdkammerater, fodboldkommentatorer og også landstræneren Kasper Hjulmand er meget begejstret for præstationerne fra den tidligere FC København-angriber.

De europæiske storklubber har også lagt mærke til Rasmus Højlund og det forventes, at Atalanta vil modtage bud på omkring 450 millioner kroner i sommerens transfervindue. Det vil gøre Rasmus Højlund til suverænt den dyreste fodboldspiller nogensinde.

 - Det er vigtigt, at han beholder den perfekte balance mellem ungdommens mod, selvtillid og tro på sig selv og den ekstreme ydmyghed og det hårde arbejde, der skal til for at præstere i en fodboldkamp.
Kasper Hjulmand til Tipsbladet.


Hvor mange mål scorer Rasmus Højlund i EM-kvalifikationen?

Der er 8 kvalifikationskampe tilbage for det danske landshold, der er storfavorit til at tage førstepladsen i pulje H. Det forventes, at Rasmus Højlund bliver en nøglespiller i den danske offensiv og kan sparke Danmark til tops.

Højeste odds Bookmaker
Rasmus Højlund scorer over 12,5 mål i EM 2024-kvalen 1,75
Rasmus Højlund scorer under 12,5 mål i EM 2024-kvalen 2,00
Højeste odds Bookmaker
Rasmus Højlund scorer over 14,5 mål i EM 2024-kvalen 2,75
Rasmus Højlund scorer under 14,5 mål i EM 2024-kvalen 1,40
Rasmus Højlund scorer både mod Nordirland og Slovenien 4,50
Rasmus Højlund scorer hattrick mod Nordirland eller Slovenien 15,00
Rasmus Højlund scorer hattrick mod Nordirland 25,00

Masser af EM 2024-specialspil hos Danske Spil

Højeste odds Bookmaker
Danmark vinder Gruppe H i kvalen til EM 2024 1,18
Danmark får over 22,5 point i de 10 gruppekampe 1,85
Danmark får under 22,5 point i de 10 gruppekampe 1,90
Danmark scorer over 26,5 mål i de 10 gruppekampe 1,40
Danmark scorer under 26,5 mål i de 10 gruppekampe 2,80
Danmark scorer over 28,5 mål i de 10 gruppekampe 2,00
Danmark scorer under 28,5 mål i de 10 gruppekampe 1,75

Danmark vinder alle 5 hjemmekampe i Gruppe H til odds 1,80 hos Danske Spil*

Det lykkedes at hente en 3-1 sejr over Finland i en udsolgt Parken og dermed mangler Danmark fortsat at møde Nordirland, San Marino, Kasakhstan og Slovenien på hjemmebane.
Højlund skal sættes i scene i boksen, og her kan både Christian Eriksen og Jesper Lindstrøm blive afgørende. Samtidig kan Andreas Christensen og Joachim Andersen få bedre styr på den danske defensiv end vi så i 2-3 nederlaget mod Kasakhstan.
Danmark vil være massive favoritter i de kommende hjemmekampe og der burde ikke blive tvivl om de danske EM-billetter.
Se ekspertanalyse

Rasmus Højlund transferodds

Atalanta hentede Rasmus Højlund i sommerens 2022 fra Sturm Graz og danskerens kontrakt med den italienske Serie A-klub løber frem til sommeren 2026. Men så længe får Atalanta næppe lov til at beholde deres eftertragtede målsluger. 

Brandvarme Rasmus Højlund er i høj kurs og må stå på ønskelisten hos en række storklubber. Der har tidligere været spekulation om interesse fra Napoli, der har planer om at sælge deres nigerianske topscorer Victor Osimhen. Men transfersummen for Højlund bliver nok for høj for Napoli.

Så et skifte til den pengestærke Premier League virker mere sandsynlig og hos bookmakerne er Manchester United favorit til at hente Højlund. Måske får Christian Eriksen en ny dansk holdkammerat i sommerens transfervindue.

Rasmus Højlund - klub den 1. september 2023

Klub Højeste odds Bookmaker
Atalanta 1,20
Arsenal 6,00
Liverpool 7,00
Manchester United 8,00
Tottenham 8,50
Juventus 9,00
Napoli 10,00
Barcelona 11,00
Real Madrid 13,00
Bayern München 15,00

Foto: AFP

Danske spil: Oddserne vinder store beløb på Rasmus Højlund

Rasmus Højlunds fem mål i landskampene mod Finland og Kasakhstan er en solstrålehistorie uden lige – både for ham selv og for de rigtigt mange danskere, der har forudset, at der var noget stort i vente og derfor satte penge på den unge angribers målfest.

Rasmus Højlunds hattrick mod Finland sikrede omkring 250.000 kroner til i alt 161 af Danske Spils dygtigste kunder – og selv om det ’kun’ blev til to mål mod Kasakhstan, så var danskernes gevinst dobbelt så stor – 542.000 kroner - dog fordelt på en del flere kunder: Der var 874, der havde spillet på Rasmus Højlund som dobbelt målscorer.

Nej, det er tydeligvis ikke kun modstandernes forsvarsspillere, der har svært ved at holde Rasmus Højlund. Også oddssætterne hos Danske Spil har tilsyneladende fået kamp til stregen i de to landskampe mod Finland og Kasakhstan, hvor kunderne således har vundet et ganske pænt seks-cifret beløb alene på Rasmus Højlunds mål. Ifølge oddssætter Peter Emmike Rasmussen, så er det dog ikke, fordi odds har været for høje.

”Nej, vi har – formentlig ligesom de finske og kasakhiske forsvarsspillere - haft lejlighed til at kigge indad og vurdere vores indsats, og vi synes, trods den flotte udbetaling til kunderne, at vores vurdering har været ok. Vi må bare erkende, at vi her er stødt på en angriber, der kan noget helt ekstraordinært. Og med fem mål i to landskampe er det ingen skam at sige, at vi simpelthen har mødt en bedre modstander,” indrømmer Peter Emmike Rasmussen storsindet.

Hattrick ville have givet 1,6 mio. kr. mere

Det skal dog siges, at Danske Spil har råd til at være storsindet fordi det trods alt kun blev til fem mål fra Rasmus Højlund: Hvis det også var lykkedes for Rasmus Højlund at score tre mål i kampen mod Kasakhstan søndags, havde kunderne vundet endnu mere:

”Hvis Højlund havde præsteret sit andet hattrick i kampen søndag, så kunne Danske Spils kunder have hævet deres gevinst med yderligere 1,6 millioner kroner alene på hattrick-spillet,” siger Peter Emmike Rasmussen.

Der var i øvrigt også en række af Danske Spils kunder, som ikke behøvede Rasmus Højlunds mål til at vinde: Da Danmark var foran med 2-0 gav Danske Spil odds 300 for en sejr til Kasakhstan – det var der flere, der benyttede sig af: Fx satte to kunder 50 kroner i spil, da Danmark førte komfortabelt med 0-2 med omkring en halv time tilbage af kampen.

Et tvivlsomt straffespark, et kanonskud og et hovedstød senere var det indskud vekslet til 15.000 kroner for begge kunders vedkommende. Den ene af kunderne havde tilmed brugt et Frit Spil, så væddemålet var gratis.

Rasmus Højlunds næste chance for et hattrick i rødt og hvidt er EM-kvalifikationskampen fredag 16. juni, hvor Nordirland besøger Parken.

Ofte stillede spørgsmål

🔎 Hvornår spiller Danmark næste landskamp?
De danske landsholdsstjerner skal i aktion igen den 16. juni, hvor Nordirland besøger Parken i EM-kvalifikationskampen. Se odds og kampinfo i vores MatchCenter.

🔎 Hvor mange mål har Rasmus Højlund scoret på landsholdet?
Rasmus Højlund har scoret 5 mål i de hidtil 4 landskampe. Han fik debut på det danske landshold den 22. september 2022 i Nations League-kampen mod Kroatien.