Der spilles i denne tid i Italien lige så meget fodbold med lommeregneren (hvor mange point behøver vi?) som med støvlerne, og det bør man som better holde sig for øje.

Almindelige styrkevurderinger holdene imellem gøres ikke lige pludseligt værdiløse, men de falder markant i væsentligheds-grad, når man vurderer udfalds-chancer.

Vi er inde i Calcio calculato-perioden. Støvlelandets fodbold-rækker er med rette berygtede for, at ”motivation” spiller en ekstrem stor rolle, når resultaterne i sæsonens sidste spillerunder skal findes.

Dette er den anden artikel i sæsonafslutnings-serien om Italiens Serie A (første artikel).

Inters mesterskab nærmer sig

Forud for sæsonens tredjesidste spillerunde i den kommende weekend nærmer
Inters mesterskab sig. Det uafgjorte 2-2-resultat søndag ude mod Chievo var ikke så dumt for José Mourinhos mænd, og nu vil en hjemmesejr i den kommende weekend over Siena give Milano-klubben dets fjerde scudetto på stribe.

Skulle det endelig kikse - altså sejr over Siena - så går det nok endda, da vi blot er ved tredjesidste spillerunde, men hvorfor skulle det egentlig det? Siena har intet som helst at spille for.

Fristet af indskud på Inter er jeg imidlertid ikke, for det er set før i Italien, at en sådan kamp kan ende uafgjort. Med syv points forspring ned til AC Milan vil også en point-deling bringe Inter tættere på titlen, så Inter-sejr til odds omkring de 1,20...? ... nej tak, det bliver ikke herfra.

Pas på værdien

Weekendens resultater ville have givet et beskedent, men ikke overvældende overskud, hvis man var hoppet på den ”calcio calculato”-vogn, der blev beskevet i den første artikel om de sidste spillerunder i Italien her på BetXpert sidste fredag.

Man vil se to tendenser, som vi kommer tættere på sæsonslut. ”Calcio calculato”-tegnene vil sandsynligvis gå hjem med større sikkerhed, men intet er så godt, at det ikke er skidt for noget andet, for den tendens har bookierne selvfølgelig fundet ud af, og de udbudne odds er følgeligt derefter. Og man skal jo huske at intet udfald er sikkert - selv ikke i Italien.

Derfor vil jeg - ligesom i fredagens artikel - så en sund portion skepsis omkring generelt spil på disse motivations-orienterede tegn. Selvom de i Italien har tendens til at gå hjem med større sikkerhed end de fleste andre steder, så skal man stadig sørge for, at der er værdi i spillene, og det er der næppe alle steder.

Status quo i toppen

Hvad bragte weekendens resultater ellers med sig udover, at Inter kom tættere på mesterskabet? Tjae, Milans uafgjorte 1-1’er i aftenkampen mod Juventus gav et status quo i stillingen mellem de tre øverst placerede klubber i Serie A-tabellen, de tre, der kvalificerer sig direkte til Champions League.

På fjerdepladsen tog Fiorentina et gevaldigt skridt mod den fine europæiske turnering med den forventede 2-0-sejr ude over Catania og det primært, fordi Genoa tabte et skridt i Bergamo, hvor de måtte nøjes med 1-1 mod Atalanta.

Situationen i toppen med tre spillerunder tilbage er nu den, at Inter cruiser med 78 point, Milan har 71, Juventus 67, Fiorentina 64, og Genoa, der nu ser ud til at blive sorteper i Champions League-kapløbet, med 61 point.

Kigger vi på andenpladsen, så ser fire point fra Milan ned til Juve pænt betryggende ud, men Milan har i form af en forestående udekamp mod UEFA Cup-jagtende Udinese, en hjemmekamp mod ligeledes UEFA Cup-jagtende Roma, og en afsluttende udekamp mod Fiorentina et meget vanskeligt program tilbage, mens Juventus udelukkende møder hold uden noget at spille for.

Juve er hjemme mod Atalanta, ude mod Siena, og hjemme mod Lazio.

Juventus har absolut chancen for at snyde Milan for andenpladsen, men da begge placeringer i år giver direkte adgang til Champions Leagues gruppespil, betyder det måske ikke alverden. I Italien spiller man ikke om andenpladser.

Med Juventus’ lette slutprogram in mente er det urealistisk for Fiorentina at gøre sig forhåbninger om andet end den fjerdeplads, der giver adgang til kval.kampe om en billet til Champions League-gruppespillet.

De tre point ned til Genoa luner, men det vil være vigtigt for Fiorentina at tage fuld gevinst i weekenden hjemme mod Sampdoria - der meget belejligt for Fiorentina har fokus rettet mod denne midtuges Coppa Italia-finale mod Lazio - for efterfølgende venter en vanskelig udekamp mod Lecce, og i sidste spillerunde en hjemmekamp mod Milan.

Palermo snyder Roma?

Genoa dummede sig slemt ved kun at få uafgjort ude mod Atalanta, og i de sidste tre spillerunder venter der i form af de tre nedryknings-kandidater, Chievo, Torino og Lecce, hård modstand. Det ligner, at Genoa må stille sig tilfreds med en af Italiens tre UEFA Cup-billetter.

Den anden går til vinderen af pokalfinalen mellem Lazio og Sampdoria - en kamp jeg ikke skal nyde noget af at spå om - mens den tredje og sidste står til uddeling mellem enten Roma, der p.t. ligger med 54 point, Palermo med 52, Udinese med 51, eller Cagliari med 50.

I den forbindelse var det sindssygt vigtigt for romerne, at de i weekenden i anden halvleg fik udlignet Cagliaris 2-0-føring og i det mindste slap hjem med et point fra Sardinien.

Palermo kunne have profiteret af det resultat, men sicilianerne var et af de hold, der dummede sig med at tabe 0-1 i Siena. Det sidste hold i UEFA Cup-zonen, Udinese, vandt 3-1 ude over Lazio.

Kigger man på slutprogrammet kunne det ligne en ganske åben affære om Italiens sidste UEFA Cup-plads. Roma har ganske vist et slamdunk lørdag hjemme mod motivationsløse Catania, men derefter venter Milan ude og i sidste spillerunde en hjemmekamp mod ned rykningstruede Torino.

Det bedste slutprogram står Palermo med, da deres tre sidste modstandere er midterhold uden noget at spille for - hjemme mod Lazio, ude mod Atalanta, og hjemme mod Sampdoria. Det kan godt tænkes at give ni point, og så i så fald er det jo lige meget, hvad bagvedliggende Udinese og Cagliari slutter af med.

Torino nu med bedst kort på hånden

Vender vi blikket mod den anden end af rækken, blev situationen prekær for min favorit inden weekenden til at undslippe nedrykning, Reggina.

Calabrierne måtte ned hele 0-5 ude mod Sampdoria, som ellers intet havde at spille for, men alt gik også galt for dem. Dessena fik scoret for hjemmeholdet allerede i åbningsminuttet, og da Regginas Valdez blev præsenteret for direkte rødt efter kun 19 minutter, var det i dén grad op ad bakke. I en sådan situation kan selv et motivations-forladt hjemmehold godt finde ud af at vinde.

De øvrige bundhold spillede alle uafgjort. Chievo 2-2 hjemme mod Inter, Lecce 1-1 hjemme mod Napoli, og også 1-1 i den direkte nedrykningsdyst mellem Torino og Bologna.

Det betyder, at situationen i bunden er denne:
Chievo 36 point, Torino 31, Bologna 30, Lecce 29 og Reggina 27.

Alt andet lige bør Chievo kunne få det ene point, som 80-90 procent sikkert bør garantere mod nedrykning. Om ikke andet, så fordi de i sidste spillerunde er ude mod Napoli, der på det tidspunkt nærmest vil være gået på sommerferie. Inden da møder Chievo i weekenden Genoa på udebane og er derefter hjemme mod Bologna. Jeg tør godt konstatere, at Chievo ikke rykker ud.

Torino kan tage et kæmpeskridt mod redning, hvis de tager fuldt udbytte søndag i den kommende udekamp mod Napoli, men lykkes det ikke, kan det blive svært. Efterfølgende venter en hjemmekamp mod Genoa og i sidste spillerunde et udebane-møde med Roma.

Bolognas slutprogram er først hjemme mod Lecce, derefter ude mod Chievo, og så slutter de af hjemme mod Catania. Sidste runde-kampen er lovende, men inden da kan det mod de to direkte nedryknings-konkurrenter både vise sig at blive triumf eller fallit for Bologna.

Lecce er ude mod Bologna, så hjemme mod Fiorentina, og slutteligt ude mod Genoa. Ikke noget nemt program, men modsat kan de være, at Genoa i sidste spillerunde ikke har noget at spille for, så...

Reggina med sorteper?

Og endelig er der rosinen i pølseenden Reggina.
Nederlaget til Sampdoria var selvfølgelig en kæmpe-skuffelse, men klubben på den italienske støvlespids er ikke ude endnu. I de tre slutrunder er Reggina hjemme mod Cagliari, ude mod Lazio, og hjemme mod Siena.

Meget afhænger af den kommende søndags hjemmekamp mod Cagliari.Lykkes det Reggina at tage tre point her, så tror jeg stadig, de har chance for at redde frisag.

To vigtige kampe for Reggina - lige så vigtige som deres egne - er imidlertid Torinos to forestående opgør. Lykkes det for Torino at vinde dem - ude mod Napoli og hjemme mod Ganoa - er toget kørt for Reggina.

Set ud fra et sandsynligheds-synspunkt er jeg nødt til at omdefinere den påstand, jeg kom med i sidste uge, nemlig at Reggina ikke rykker ned. Sandsynligheden peger efter Regginas nederlag mod Sampdoria nu på, at det sammen med Chievo bliver Torino, der redder frisag. Men alt kan fortsat ske i bunden, og det gør det jo heldigvis spændende.

Calcio calculato-spillene

Weekendens spillerunde (sæsonens tredjesidste) byder på følgende ”calcio calculato”-tegn i kampe mellem klubber, der har noget at spille for, mod hold, for hvem Serie A-sæsonen i praksis er forbi:

Roma -.Catania, 1 1,28 - 4,90 - 10,46
Fiorentina - Sampdoria, 1 1,35 - 4,29 - 8,90
Juventus - Atalanta, 1 1,28 - 4,91 - 10,29
Napoli - Torino, 2 3,07 - 3,16 - 2,25
Palermo - Lazio, 1 1,58 - 3,52 - 5,98
Inter - Siena, 1(X) 1,21 - (5,63) - 12,33

De angivne odds på 1X2 er spillemarkedets gennemsnits-odds i skivende stund.

Inden man iler til at gøre indskud på disse tegn bør jeg dog på det bestemteste pointere, at det ikke som sådan er spille-anbefalinger fra min side. I alle væddemål og også disse er det alfa og omega, at odds står i et fornuftigt forhold til chancer.

Kommer jeg med nogle deciderede anbefalinger - og det gør jeg, både i Serie A og B - vil de i løbet af onsdagen være at finde her på denne BetXpert-side som netop spille-anbefalinger.Læs Torben N. Sørensens øvrige artikler (markeret med TNS).