Champions League og Tour de France. Sportens verden taler med store bogstaver i dag.

For den prestigiøse fodboldturnerings vedkommende, er der kun tale om en kvalifikationsrunde, men der er faktisk et par interessante hold med. Og for det legendariske cykelløb er der tale om intet mindre end Bastille-dagen!

14. juli er den franske nationaldag, og så VED man at franske ryttere vil forsøge sig med diverse udbrud. Det rykker såmænd nok også i lårmusklerne på pensionerede tour-kæmper som Richard Virenque...

Cykelekspert Mikkel Condé (der har ramt 7 ud af sine 8 tip indtil videre i Touren) har udlagt et tip til dagens etape, dog uden fransk islæt. Læs det endelig (spilstop 12:35; derefter eventuel livebetting).

Og hold også øje med vores brugerforum hvor løbet diskuteres heftigt og kompetent. Se de seneste forumtråde på forsiden af BetXpert.com.

Champions League: Store og små  
I Champions League er man nået til 2. kvalifikationsrunde hvor 34 klubber skal kæmpe om 17 pladser til 3. runde. 5 kampe spilles denne tirsdag, 12 onsdag.

Vi er i de indledende runder, så de deltagende klubber i tirsdagens kampe tæller temmelig ukendte lilleputter som Pyunik og Rhyl, men der er såmænd også kendte hold som Dinamo Zagreb og Partizan Beograd.

Sidstnævnte serbiske storklub skal til Wales og møde upåagtede Rhyl FC. En kamp der bør udmønte sig i et 2tal. Læs Torben N. Sørensens analyse (kampstart kl. 20:45).

Denne midtuge: Danske klubber i Europa
Som bekendt starter den danske SAS Liga i den kommende weekend (forvent en optaktsartikel her på siden i løbet af de kommende dage). Men inden da skal sidste sæsons mest markante klubber i ilden ude i Europa.

FC København træder ind i Champions League onsdag. Modstanderen i 2. kvalifikationsrunde er Mogren fra Montenegro der i 1. runde slog maltesiske Hibernians med 2-0 ude og 4-0 hjemme.

Første kamp spilles i Parken, og returkampen på Balkan d. 22. juli.

I Europa League gik Randers sikkert videre fra 1. kvalifikationsrunde via sejre over nordirske Linfield. På torsdag, i 2. kvalifikationsrundes første kamp, gælder det en udebane-dyst mod FC S?duva fra Lithauen.

Kronjyderne får selskab af to andre danske hold i denne runde: AaB skal på hjemmebane op imod Slavija fra Bosnien. Og Brøndby tager imod estiske Flora Tallinn.

Returkampene spilles d. 23. juli.

Sidste danske klub med Europa-billet i denne sæson er sølvvinder OB. Fynboerne træder først ind i Europa League fra 3. kvalifikationsrunde, med indledende kamp d. 30. juli.


Læs artiklerne (med deltagende hold, spille-datoer etc) om den nye struktur i henholdsvis Champions League og Europa League.