Efter et par dage med Champions League-kræs, er vi nået til nogle lidt mere ydmyge pokaler. Men selv om rampelyset er mindre skarpt, kan der være god fodbold i vente - og fiduser er jo fiduser, uanset om de kommer fra Milano eller Randers.

Denne torsdag gælder det semifinalerne i såvel UEFA Cup som den danske landspokal-turnering.

Jysk lokalbrag

I sidstnævnte er der jysk lokalopgør mellem Randers (tidligere Freja, nu FC) og AaB. Begge klubber har stolte pokaltraditioner, omend man skal tilbage til 1973 for at finde Randers´ seneste triumf (det var naturligvis i Freja-inkarnationen). For AaBs vedkommende skal man endda helt tilbage til 1970 - siden har alborgenserne været i ikke færre end seks finaler, men alle er blevet tabt, senest i 2004, hvor man spillede elendigt og måtte se FCK tage en 1-0-sejr i Parken.

I dag er Randers i 1. division (dog med udsigt til oprykning), mens AaB befinder sig i den tunge ende af SAS Ligaen. Relativt triste tider for Nord- og Kronjylland, men det skal ikke afholde de to hold fra en gedigen pokalfight. Vores ekspert, Rasmus Olesen, tror på et intenst og målfattigt opgør.

Den anden semifinale er mellem Esbjerg og Brøndby. I modsætning til Randers-AaB ser Rasmus ingen værdi i oddsene i dette opgør mellem Vestegn og Vestegn. Men læs analysen og se, om du er enig.

De danske pokal-analyser (spilstop henholdsvis kl. 19 og kl. 20): http://www.betxpert.com/ekspert/andre/

UEFA Cup

I UEFA Cuppens semifinaler er der - naturligvis - ingen danske hold. Men dansk islæt er der bestemt, når Schalke 04 tager imod spanske Sevilla. Ebbe Sand er tvivlsom, men til gengæld ser det ud til, at Søren Larsen får en startplads. Og midtbaneslider Christian Poulsen (i øvrigt Bundesligaens mest advarede spiller...) er også med. Kampen spilles kl. 20:30.

En time tidligere fløjtes den anden semifinale i gang. Rumænske Steaua møder engelske Middlesbrough. Udeholdet er svækket defensivt, mens rumænerne er svækket i offensiven.

Læs UEFA Cup-analyserne: http://www.betxpert.com/ekspert/uefa/

Dagens øvrige tip

Hold også øje med de øvrige tip på denne fine spille-torsdag, hvor vi ud over pokalfodbold kan byde på tennis, schweizisk fodbold og snooker (fra VM i Sheffield): http://www.betxpert.com/ekspert/analyser.asp