Hos FC København krydser man fingre for at franske Saint-Etienne vinder aftenens UEFA Cup-kamp mod Club Brügge. Desværre er chancen for at det sker, ikke ret stor...

En fransk sejr i Belgien ville ellers være gavnlig for FCKs chancer for at kvalificere sig til UEFA Cuppens sekstendedelsfinaler og dermed følge i fodsporene på AaB (der fik en billet via tirsdagens sejr over Celtic og den deraf følgende tredjeplads i Champions League-gruppe E).

FCK tabte sin første UEFA Cup-gruppekamp til netop Saint-Etienne (1-3 i Parken). Derefter blev det på meget flottere vis 1-1 i Valencia, men FCK står altså kun med eet point efter to kampe.

Københavnerne kan stadig selv sikre sig kvalifikationen til playoff ved simpelthen at vinde deres resterende kampe, hjemme mod Rosenborg (4. dec.)og ude mod Club Brügge (17. dec.) - men to sejre er ikke givet; en sejr og en uafgjort er nok mere realistisk. Og i så fald er FCK afhængig af at gruppens øvrige resultater flasker sig.

Tre af gruppens fem hold går videre. Pt står Saint-Etienne med seks point for to kampe, mens de øvrige fire klubber alle står med eet point (Valencia og Club Brügge dog kun for een kamp).

Derfor hepper københavnerne - der står over i dagens runde - på Saint-Etienne. Dem får man nemlig alligevel svært ved at overhale - hvorimod det virker noget mere overkommeligt at hænge sin hat på Club Brügge.

Men een ting er hvad der er ønskeligt, noget andet er om det er realistisk.

Vel KAN Saint-Etienne vinde i Belgien - bolden er rund, alt kan ske, etc - men på forhånd ser det ikke godt ud. Den franske klub er kriseramt (syv liganederlag i træk) og skadesplaget.

Læs analysen (kampstart kl. 20:45).