Ifølge den førende skandinaviske bookmaker Expekt*.com er der ingen tvivl om, at filmen ”The Aviator”, instrueret af Martin Scorsese med Leonardo DiCaprio i hovedrollen, står til en hel del Oscars ved uddelingen i Hollywood søndag nat dansk tid. Expekt*.com, som har mange danske spillere, og som til daglig beskæftiger sig med sportsvæddemål, casino- og pokerspil, har lagt odds ind på vinderne af søndagens celebre prisuddeling, verdens i særklasse mest prestigefyldte.

I kategorierne ”Bedste Film”, ”Bedste Instruktør” samt ”Bedste kvindelige birolle” er ”The Aviator” ifølge Expekt*.com favorit til at løbe med Oscar-statuetterne, og især virker det sandsynligt, at instruktør Martin Scorsese modtager én af de eftertragtede hædersbevisninger, da denne mesterinstruktør endnu aldrig tidligere har vundet en Oscar siger Claus Rademacher, country manager hos Expekt*.com.

”The Aviator” er bygget over rigmanden Howard Hughes liv, og noget tyder på, at film bygget på sande historier står stærkt i Oscar-opløbet. Således er storfilmen ”Ray” om Ray Charles også nomineret i kategorien ”Bedste Film”, og ifølge Expekt*.com skal der et større mirakel til, hvis ikke Jamie Foxx, som har den altdominerende hovedrolle i filmen, skal løbe med prisen som ”Bedste Mandlige Hovedrolle”.

Golden Globe-uddelingen, som fandt sted tidligere i år, plejer at give et godt fingerpeg om, hvem der senere vinder Oscar-statuetterne, og ved den lejlighed fik både Leonardo DiCaprio og Jamie Foxx priser for bedste mandlige præstation, mens Hilary Swank (”Million Dollar Baby”) og Annette Bening (”Being Julia”) fik Golden Globes for bedste kvindelige hovedrolle. Bedste film blev ”The Aviator” og ”Sideways” (ved Golden Globe-uddelingen kåres bedste film både i ”Komedie” og ”Drama” – kategorien) - så ingen tvivl om, at der venter en spændende og nervepirrende Oscar-uddeling på søndag nat – både med klare, oplagte favoritter og spændende, fremstormende outsidere.

Find alle Odds på Oscar-uddelingen.