EM i fodbold sluttede i går, med en fortjent finalesejr til Spanien (hold øje med flyvende grise og antallet af torsdage, for det er huleme ikke hverdagskost at se et spansk landshold vinde en slutrunde...).

Mens BetXperts EM-team både slikker sine sår og pudser sine fjer (det gik både godt og skidt), skuer vi væk fra Østrig/Schweiz. Mod det igangværende Wimbledon og mod det snarligt begyndende Tour de France.


Wimbledon

I den berømte London-forstad er tennisturneringen nået til fjerde runde. Hos kvinderne har man sagt farvel til topseedede Ivanovic og Sharapova, og desværre også til danske Wozniacki der dog ydede en tapper indsats (vandt første sæt) mod tredjeseedede Jankovic. Og bliver det så denne serber der snupper sejren? Tjah, lur os om det ikke bliver en Williams-søster i sidste ende. Men lad os se ad. Hos herrerne marcherer Nadal og Federer, de seneste års finalister, mere eller mindre i takt – mens den største outsider, Djokovic, er røget i svinget.

Følg vores dygtige tenniseksperter på denne side (der foreligger i skrivende stund fem mandagstip): http://www.betxpert.com/ekspert/tennis/  


Tour de France

Kyllingen er slagtet, og sidste års vinder Albert Contador (der jo vandt fordi Michael Rasmussen blev smidt ud af løbet) er også væk. Ligeledes pga doping-mistanke...

Men fascinationen lever selv om feltet er reduceret med nogle stjernenavne. Tour de France der starter på lørdag i Brest (og slutter i Paris d. 27. juli) skal nok blive en stor oplevelse alligevel.

Her på BetXpert.com vil vi dække touren. Én af de nærmeste dage launcher vi en Tour-guide med optakt (et kig på favoritterne og outsiderne) og etape-profiler. Og spilforslag vil blive udlagt under hele løbet.


EM: Spansk triumf

Det bedste hold vandt. Spanien spillede en flot turnering, skiftevist sprudlende og klogt. I finalen gik det ud over Tyskland der måtte se Torres spurte fra alt og alle og vippe bolden over Lehmann.

Dermed vandt spanierne deres første slutrunde siden EM-1964 på hjemmebane. På tide at de indfriede det kæmpestore potentiale. Talent har der gennem årene været rigeligt af.

De to finalehold var bookmakernes forhåndsfavoritter, og på den baggrund kunne man mene at spilleselskaberne har tabt store penge på slutrunden. Men det har de næppe. For vel gik de to favoritter i finalen, men forinden var der hændt mange overraskelser i en spændende slutrunde. Tyskland havde såmænd selv leveret nogle af dem, først ved at tabe til Kroatien, siden ved at slå Portugal (der havde spillet klart bedre i det indledende gruppespil og derfor var favorit mod tyskerne i ottendedelsfinalen). Og sidst ved kun at slå et tyrkisk b-hold med eet mål...

EM startede med en række favoritsejre og stort underskud for bookmakerne, men så begyndte de små og store sensationer at indtræffe, og de stakkels tippere måtte indkassere lussing efter lussing.

Det skete også for BetXpert. Nu står vi jo mildt sagt ikke for blindt favoritspil; vi går efter værdien, uanset om den sidder hos underhunden eller favoritten, men efter et fremragende gruppespil med stort overskud, blev vi også ramt af de sære udfald (vores luringer og favoritspil var i samme synkende båd). I en grad så vi i kvartfinalerne og semifinalerne stort set missede alt hvad vi sigtede efter. På finaledagen fejlede vi også vores Tysklands-tip (vi står fast ved at odds 3,5 var for meget), men ramte til gengæld med nogle special-spil der gav overskud på dagen.

Vi endte med EM-underskud, ikke særligt stort, men et underskud var det. Vi erkender nederlaget – og må så bare tage revanche ved næste slutrunde.