Roger Federer er ude med skade og dermed ude af stand til at forsvare sin titel i Dubai. Ikke desto mindre vrimler med topspillere i både Dubai og Acapulco denne uge. Både Djokovic og Nadal skal i kamp, og det lader til, at vi har en masse store kampe i vente.

Dubai, De Arabiske Emirater

Rang: ATP 500
Underlag: Hard court
Forsvarende mester: Roger Federer

Djokovic er førsteseedet og har vundet denne turnering fire gange, men faktisk er det ikke lykkedes ham at vinde den siden 2013 (han har dog heller ikke deltaget de sidste tre sæsoner). Han kommer ind til turneringen som ubesejret (13-0) i 2020, og det er næppe noget, som Malik Jaziri får ændret på i første runde. Herefter venter Kohlschreiber med al sandsynlighed, og her har Djokovic faktisk hard court-revanche til gode, eftersom tyskeren slog Djokovic 6-4 6-4 i Indian Wells sidste år. 

Til trods for dette sidste hard court-møde de to imellem, så holder Djokovic en indbyrdes føring på 11-2, og formen ser ud til at pege hver sin vej hos de to spillere. Så selv om jeg ikke vil blive overrasket over en rimelig modstandsdygtig Kohlschreiber, så vil jeg blive tæt på chokeret, hvis serberen taber opgøret. Men herefter begynder de tunge drenge så også at melde sig på banen som modstandere for Djokovic. En kvartfinale mod Khachanov og en semifinale mod Monfils ligger i kortene. Mens Khachanov på sit bedste har våbnene til at afmontere en halvrusten Djokovic, der ikke har været i kamp siden Australian Open, så har Monfils formen til at gøre et eventuelt opgør mod Djokovic spændende på papiret.

Monfils er på årets race-liste kun overgået af Djokovic og Thiem, og han kommer ind til Dubai med to turneringssejre i træk under bæltet. Han virker mere moden og stabil i år, men hans problem generelt er, at han mod de bedste spillere i de store kampe ikke rigtigt har den mentale styrke, som det kræver at komme igennem dem. Det plejer at være lidt bedre for ham i disse mindre turneringer end ved Grand Slams, men umiddelbart virker en semifinale mod Djokovic som en lidt for stor hurdle for ham at skulle krydse.

I den nederste halvdel af lodtrækningen er der ingen klokkeklar favorit til at gå igennem til finalen, som tilfældet er med Djokovic i den øverste halvdel af lodtrækningen. Tsitsipas er finaleseedet, men han kommer lige fra en indendørstitel i Marseille, og jeg kan godt se ham få vanskeligheder ved at køre videre udendørs - særligt når han er trukket til et førsterundeopgør mod stabile Carreno-Busta. Grækeren var dog i finalen sidste år og har derfor mange point at forsvare, og kan han køre videre på sidste uges momentum, så er lodtrækningen bestemt ikke værre, end han er den nederste halvdels favorit til at komme igennem til finalen.

En kvartfinale mod Bautista-Agut og en semifinale mod Fognini eller Rublev ligger i kortene her, og selv om Rublev startede sæsonen som lyn og torden med to små turneringssejre, så er lidt af gassen gået af ballonen. Jeg ser ham da heller ikke endnu som en spiller, der helt har det, der skal til mod de største spillere i de store kampe. Fognini er kun 4-5 i år, men med sit talent og svingende mentalitet kan han ud af ingenting finde niveau og spille sig langt, hvis han i første omgang kommer forbi en vanskelig førsterundekamp mod Evans.

Acapulco, Mexico

Rang: ATP 500
Underlag: Hard court
Forsvarende mester: Nick Kyrgios

Sidste år havde Nadal og Kyrgios et nærmest legendarisk opgør her i Acapulco, hvor der både under og efter kampen blev lagt voldsomt i kakkelovnen til en fremtidig hadfuld relation mellem de to. Nadal har godt nok slået Kyrgios to gange efterfølgende ved både Wimbledon 2019 og årets Australian Open, men mon ikke han godt kunne tænke sig en revanche i Acapulco også. I så fald må han vente helt til finalen, da de er havnet i hver deres halvdel af lodtrækningen.

Nadal har i Wawrinka eller Dimitrov i semifinalen den sværeste hurdle inden finalen. Kampene inden bør han komme relativt smertefrit igennem, selv om De Minaur i anden runde kan matche ham i nogle afdelinger såsom hurtighed, motivation og til dels mental styrke. De Minaur har bare ikke samme power som Nadal, og en toptændt spanier kommer næppe i problemer her. Nadal har dog ikke spillet sin bedste tennis i år, og jeg ser ham ikke som automatisk kæmpefavorit i Acapulco, hvor både en semifinale mod Wawrinka/Dimitrov (som begge har våben til at slå Nadal) eller en finale mod Zverev eller Kyrgios kan betyde exit for Nadal.

I den nederste halvdel af lodtrækningen har Zverev fået en ret komfortabel lodtrækning, synes jeg. Hans fjerdedel består foruden ham selv af Isner, McDonald, tre kvalifikationsspillere og to wild cards. Meget skal gå galt, hvis ikke vi skal se en kvartfinale mellem Zverev og Isner, men sådan som Isner har spillet længe, så kan vi bestemt ikke sælge skindet endnu. Han har ikke imponeret mig i grundspillet her i sæsonoptakten, og han måtte da også trække sig med en fodskade mod Wawrinka i Melbourne. Han var i semifinalen her i Acapulco sidste år, så motivationen er muligvis til stede, og det taler da også for Isner, at han hellere må se at få spillet nogle kampe, inden de for ham vigtige turneringer i Indian Wells og Miami står for døren.

Zverev viste endelig noget af sin bedste tennis, da han i Melbourne nåede semifinalen (hans første) i en Grand Slam-turnering. Lodtrækningen i Acapulco kunne han næppe have ønsket sig bedre, og han har tilmed en finale fra sidste års udgave at forsvare. Selv om jeg ikke sådan for alvor har tiltro til Zverev, fordi jeg synes, han er doven og taktisk håbløs til tider, så virker han alligevel til at være et godt sted både på og udenfor banen p.t. Jeg tror, han bliver vanskelig at slå her.

Kyrgios slog ham stensikkert i finalen sidste år, og det kan meget vel blive ham, der sætter en kæp i Zverevs mexicanske drøm i år igen. De står til at møde hinanden i semifinalen, og finder Kyrgios sidste års niveau frem, så bliver han ikke stoppet inden. Lodtrækningen er dog vanskelig med Humbert i første runde, Millman/Fritz i anden og Edmund/Auger-Alliasime i kvarten, og vi ved alle, at Kyrgios ikke giver nogen som helst former for garantier ift. motivation - forsvarende mester eller ej. Han trak sig i sidste uge fra turneringen i Delray Beach, så selv om jeg ikke forventer, det er noget særligt, så er det alligevel værd lige at holde øje med, om han fysisk måske ikke er 100 procent. Skulle han fejle, så er fjerdeseedede Auger-Alliasime klar til at tage over, hvis han vel at mærke er ovenpå fysisk efter at have nået og tabt to finaler på europæiske indendørsbaner de to sidste uger. Jeg tør på ingen måde at sætte mine penge på, at han på et andet kontinent under helt andre forhold bare fortsætter sin "sejrsstime", selv om jeg må erkende, at lodtrækingen med en formsvag Bolt i første runde ser ganske udmærket ud.

Santiago, Chile

Rang: ATP 500
Underlag: Hard court
Forsvarende mester: Turneringen blev ikke afviklet i 2019

Mens top-20-spillerne nærmest står i vejen for hinanden i Dubai og Acapulco, så er der ikke landet en eneste i Santiago, hvor formstærke Garin er førsteseedet og bookmakernes favorit til at vinde sin tredje turnering i træk, efter han de forgangne uger har vundet på gruset i henholdsvis Cordoba og Rio de Janeiro. Garin har lige vundet en ATP 500, og da turneringen her i Chile kun er en 250'er, så kunne man måske med rette spekulere i, at han ikke rigtigt har den helt store motivation til at køre videre på, selv om han er på hjemmebane. Hjemmebanen kan dog give ham de fem-ti procent ekstra, som han ellers kan mangle efter så hård en uge, som den har netop har haft i Rio. 

Jeg bliver alligevel ikke overrasket, hvis Garin taber sin første kamp i turneringen til Andrej Martin, som han kun med nød og næppe slog i Rio, hvor Martin ellers havde alle muligheder for at slå den senere turneringsvinder. Martin spiller godt p.t. og bør gå igennem Fokina i første runde, eftersom den unge spanier er en frygtelig omgang rod for tiden. Londero i en kvartfinale og Cuevas, Cecchinato eller Dellien i en semifinale virker som det mest sandsynlige scenarie, selv om ingen af de tre sidstnævnte rammer noget, der minder om deres topniveau i disse tider. Cuevas har haft en smule optur de seneste uger, men blev blæst af banen af Balasz i to sæt i Rio, og jeg aner helt ærligt talt ikke, hvor han befinder sig mentalt for tiden.

I nederste halvdel er norske Casper Ruud favorit og seedet til at gå igennem til finalen. Det er de sædvanlige heste, der byder ind med modstand. Monteiro, Delbonis, Ramos-Vinolas og Munar virker som de tungeste, men en ny spiller har meldt sig i den sydamerikanske swing - Klizan, der er en fremragende grusspiller, sæsondebuterer på gruset her i Chile. Han er kommet så tilpas let gennem to kvalkampe, at vi ikke sådan på forhånd skal afskrive ham i det samlede billede i turneringen. Klizan har et vanvittigt højt topniveau, og han har vundet grusturneringer i både München, Kitzbuhel ​​​og Hamburg i karrieren. Noget, som ingen af feltets øvrige deltagere kan matche.

Ruud og Klizan står til at møde hinanden allerede i kvartfinalen, og selv om Klizan har en svær opgave i Delbonis i sin første kamp, så tror jeg, at semifinalebilletten til syvende og sidst bliver booket af enten Klizan eller Ruud. I pågældende semifinale kan der meget vel blive tale om lidt blidere modstand, da fjerdedelen ovenover Ruuds ikke indeholder de store spillere, hvis vi ser bort fra formsvage Ramos-Vinolas, der har et ganske flot cv, men på ingen måde lever op til det p.t.