I denne uge spilles der tre turneringer på ATP-touren. I Rotterdam har vi den største turnering (ATP 500) og de stærkeste spillere, mens vi i New York og Buenos Aires har et par 250'ere, som faktisk også indeholder to ganske udmærkede samling af spillere turneringernes størrelser taget i betragtning.

Rotterdam, Holland

Rang: ATP 500
Underlag: Indendørs hard
Forsvarende mester: Roger Federer

Roger Federer forsvarer ikke sin titel i Rotterdam, men der er nok af stærke folk i feltet alligevel. Nishikori, Khachanov, Tsitsipas og Raonic er de fire semifinaleseedede spillere, og jeg synes, at lodtrækningen har kastet to nogenlunde lige stærke halvdele af sig.

I øverste halvdel af lodtrækningen er Nishikori seedet til at gå hele vejen, men det er ikke nogen let lodtrækning, han har, og der er ret mange om buddet til at snuppe finalepladsen fra denne del af lodtrækningen. Det er stort set samtlige spillere fra feltet, der kan spille solid indendørstennis, men skal vi holde os til de oplagte favoritter, så skal Raonic, Wawrinka, Berdych, Shapovalov særligt nævnes - naturligvis udover Nishikori.

Jeg synes, det er svært at spå om vinderen fra halvdelen. Hvis Nishikori er fit efter Australien, så synes jeg, han i år har haft det højeste niveau af spillerne fra denne del af feltet, men Raonic med sine våben er også oplagt til at gå langt her. Alligevel er det bare så hårdt og jævnbyrdigt et felt, at det meget vel kan blive en useedet spiller som eksempelvis Wawrinka eller Klizan, der smutter igennem nåleøjet. Berdych er også en ekstremt farlig useedet spiller at have rendende her. Han fik nogle gode kampe i Montpellier, hvor han dog overraskende endte med at ryge ud til Herbert, og han har en virkelig fin historik i Rotterdam, som han vandt helt tilbage i 2014. 

I den nederste halvdel er Khachanov, Tsitsipas, Medvedev og Goffin de på papiret oplagte favoritter til en finaleplads, men heller ikke her syner det af lette lodtrækninger for nogen. Tsonga, som lige har vundet Montpellier, står til at møde Khachanov allerede i anden runde, og Goffin møder Monfils i første runde. Så er banen ligesom kridtet op - det er et voldsomt jævnbyrdigt felt i Rotterdam i år.

Medvedev og Tsitsipas har måske en anelse lettere vej end de andre seedede spillere, men Medvedev kommer lige fra en titel i Sofia og kan lide af alle mulige former for træthed, mens jeg ikke helt har ladet mig rive med på Tsitsipas-bølgen som resten af tennisoffentligheden ellers har gjort, efter grækeren slog en middelmådig Federer i Melbourne. Uanset hvor begejstret jeg er for Tsitsipas, så er han naturligvis en fantastisk spiller, og skal man tale om én spiller i feltet, der har en gunstig lodtrækning, så må det være ham. Vejen til kvartfinalen ser overkommelig ud, og det er mere end, hvad man kan sige om de andre seedede spilleres.

New York, USA

Rang: ATP 250
Underlag: Indendørs hard
Forsvarende mester: Kevin Anderson

Når Jordan Thompson er seedet 7'er, så ved man, at man ikke har at gøre med tidernes stærkeste ATP-felt. Det er dog ikke sådan, at vi ikke har gode spillere i feltet, men bredden er, når man eksempelvis sammenligner med Rotterdam, ikke særligt skræmmende. 

De fire øverst seedede spillere, Isner, Tiafoe, Johnson og Millman er sådan set okay, men så kan vi vist heller ikke køre retorikken meget højere op. Isner har været dårligt spillende i år, og han har tabt begge sine kampe i 2019, og overraskende nok er han i de to kampe 1-5 i tiebreaks! Meget uvant for Isner, der plejer at være én af tourens stærkeste i tiebreaks.

Tiafoe gjorde det fremragende i Australien, hvor han nåede kvartfinalen ved Australian Open, før Nadal fik ham til at ligne dét, han reelt er; en middelgod spiller, der næppe skal gøre sig meget større forhåbninger end Grand Slam-kvartfinaler og ATP 250-titler. Det kan man bestemt også bygge sig en flot karriere på, og Tiafoe er bestemt én af de største favoritter til at vinde denne lille turnering i New York. Lodtrækningen er god - sådan da - for selv om han formentlig bliver favorit hele vejen frem til en potentiel finale, så kan der i kvartfinalen vente ham et opgør mod hårdtservende typer som Karlovic og Querrey. Begge spillere, der har våben til at gøre det af med Tiafoe.

John Millman er fjerdeseedet og har også en på papiret ganske taknemmelig lodtrækning, hvor formsvage Mannarino kan vise sig at være største hurdle inden en semifinale. Millman er konstant med en lille pil op, synes jeg, og der er ingen tvivl om, at han efterhånden er én af de mest stabile og konstant motiverede spillere på touren. Det er sjældent, han decideret underpræsterer. 

Et par amerikanske "overraskelser" kunne ligge og vente i McDonald og Sandgren, der begge viser god form pt. McDonald er dog i finalen i en challenger i Dallas pt., og der kan lægge sig noget fatigue i ham. Sandgren har jeg en anelse mere fidus til - særligt fordi han allerede har vundet en 250'er i år, og fordi der ikke er nogle spillere, han ikke kan slå relativt komfortabelt i sin fjerdedel af lodtrækningen.

Buenos Aires, Argentina

Rang: ATP 250
Underlag: Grus
Forsvarende mester: Dominic Thiem

Førsteseedede Thiem har vundet denne turnering både i 2016 og 2018, og det skal blive spændende at se, om han kan finde melodien i sit spil igen, nu hvor underlaget er skiftet fra hard court til grus. Han var decideret elendig i Australien, men han er uden tvivl én af verdens bedste grusspillere, og med den fine historik han har både her i Buenos Aires og på grus i det hele taget, så er han selvfølgelig at regne som favorit i turneringen her.

Lodtrækningen er fin, og formentlig først i kvartfinalen kan der vente lidt seriøs modstand, når Sousa, Cuevas eller Londero (som er i finalen i Cordoba pt.) venter. Egentlig kan jeg kun se en Cuevas i absolut topform spille lige op med Thiem på grus, men Cuevas er der stadig ikke helt endnu, så det vil formentlig kræve, at vi får en Thiem at se i Buenos Aires, som er et godt stykke under par. I semifinalen kan der vente ham kompetent modstand i form af Schwartzman, og så kan man heller ikke helt afskrive, at David Ferrer kan volde ham problemer. 

Fognini var i finalen her i 2014, og siden har han så tabt samtlige fire kampe, han har deltaget i. Han er seedet 2'er i år, men han imponerer ikke ligefrem her i sæsonstarten, og jeg forventer derfor ikke alverden fra ham. Velvidende, at han sagtens kan finde sit sjette gear ud af ingenting og gå hele vejen i en turnering som denne. På et tidspunkt skal han i gang igen, og mon ikke der kommer en stærk turnering fra ham i Sydamerika snart. 

Cecchinato, Munar, Delbonis, Pella og Jarry er umiddelbart Fogninis værste konkurrenter i den nederste halvdel af lodtrækningen, og jeg kunne måske særligt have en lille fidus til Munar, som jeg spår en ganske flot fremtid på touren - ikke bare på grus. Munar har dog en hård lodtrækning med Delbonis i første runde og et evt. opgør mod Fognini i anden runde. Pella, som er i finalen i Cordoba, har faktisk en overkommelig lodtrækning, men kan han præstere to uger i træk? Det tvivler jeg på, selv om lodtrækningen er fin, og jeg kunne godt se ham ryge ud til Leonardo Mayer i anden runde.