Lidt sent ude med ugens tennisoptakt og derfor bliver den også lidt kortere end vanligt. I denne uge spilles to indendørsturneringer i Metz og Skt. Petersborg. Begge har rang af ATP 250, og i det lys synes jeg egentlig, de begge er ret godt besøgt af et pænt antal af topspillere. 

Metz, Frankrig

Rang: ATP 250
Underlag: Indendørs hard
Forsvarende mester: Peter Gojowczyk

Mest interessant i Metz er, at Jo-Wilfred Tsonga langt om længe gør comeback og det endda i en turnering, som han har vundet tre gange før (senest i 2015). Tsonga er dog havnet i den værst tænkelige lodtrækning, hvor han allerede i første runde møder forsvarende mester, Peter Gojowczyk, som han tabte til 8-6 i femte i Davis Cup tilbage i 2014 (dengang noget af et chokresultat). Gojowzcyk har mange point at forsvare, og da Tsonga ikke har spillet turneringstennis siden februar, så er det forståeligt nok, at tyskeren er sat som favorit i dette opgør.

Vinderen af kampen løber ind i førsteseedede Nishikori. Japaneren kommer med god selvtillid fra et stærkt US Open, hvor han nåede semifinalen, og med odds 4,33 hos Bet365* er han da også bookmakernes favorit til at gå hele vejen her. Vejen kan dog vise sig at blive særdeles snørklet. Uanset om han kommer i kamp mod Gojowczyk eller Tsonga i anden runde, så er det ingen let kamp, og en kvartfinale mod formstærke Basilashvili kan også blive svær.

I semifinalen ser det ud til, at én af de to franske Davis Cup-helte, Benoit Paire eller Lucas Pouille, kommer til at stå på den anden side af nettet. Begge spillere, og i særdeleshed Paire, imponerede i den forgangne weekend i Davis Cup-semifinalen mod Spanien, hvor Paire kørte Carreno-Busta over i tre hurtige sæt, mens Pouille viste mental styrke mod Bautista-Agut i en lang femsætter. Pouille vandt i øvrigt turneringen i Metz i 2016.

I den nederste halvdel af lodtrækningen er Tsitsipas seedet til at gå i finalen, men han kommer til at få kamp til stregen af Gasquet, Mannarino og Simon. Særligt Simon har flotte meritter fra Metz, som han har vundet to gange - dog i en tid, hvor han havde lidt mere at byde på, end han ser ud til at have pt. Gasquet har aldrig rigtigt fundet storspillet frem i denne turnering, og han blev fravalgt til Davis Cup i fredagens singler, så noget kunne tyde på, at han heller ikke i år har timet formen, så den passer perfekt til turneringen i Metz.

Jeg synes ikke, der er de helt store spillere om buddet i den nederste halvdel af lodtrækningen, og jeg tror generelt, vi skal holde mest øje med de franske spillere, som også har for vane at have lige 5% ekstra motivation end deres konkurrenter i de her franske 250'ere. Mest interessante spilobjekter efter en Davis Cup-uge er at gå imod de spillere, der har været i kamp på andre underlag for deres nation for få dage siden. Dem er der så bare desværre ikke så mange af her i Metz, men Jiri Vesely får formentlig rigeligt at se til mod Simon, der som tidligere nævnt har fornemme meritter her, mens Vesely netop har spillet og sejret på grus mod Ungarn. 

Skt. Petersborg, Rusland

Rang: ATP 250
Underlag: Indendørs hard
Forsvarende mester: Damir Dzumhur

I Skt. Petersborg er Dominic Thiem topseedet og sammen med Stanislas Wawrinka turneringens stjerne. Thiem var fremragende i US Open, og han fortsatte videre til Østrig, hvor han på grus i Davis Cup mod Australien vandt sine singler både fredag og søndag. Thiem er normalt ingen fantastisk indendørsspiller, og underlaget her er betragteligt hurtigere end dét ved US Open, og da han formentlig ikke har haft alverdens tid til omstilling fra grus til disse baner, så tror jeg ikke, vi skal forvente, at den østrigske stjerne går hele vejen her. 

Lodtrækningen har heller ikke været vildt gunstig for Thiem, der kan løbe ind i Rublev i anden runde, Medvedev i kvartfinalen og Bautista-Agut i semifinalen. Bautista-Agut har været i semifinalen her ved sine seneste tre optrædener, og selvom han kommer direkte fra et lidt bittert nederlag til Pouille i Davis Cup, så synes jeg stadig, han viste en anderledes god form end længe set.

I den nederste halvdel af lodtrækningen finder vi det russiske stortalent, Khachanov, som har et stort anlagt spil og virker til at være utroligt tæt på at forløse det. Om han er topmotiveret "hjemme" i Skt. Petersborg, ved jeg af gode grunde ikke, men er han det, så er han et særdeles godt bud på en ny mester i turneringen. Han skal dog op mod Wawrinka i anden runde, og selv om schweizeren ikke imponerede mod Bedene i første runde, så har han stadig en rutine og et topniveau, som er i absolut verdensklasse.

Sidste års mester, Dzumhur, er også at finde i denne del af lodtrækningen, og da han stod over i Bosniens nederlag til Japan i weekenden, så kunne han godt tænkes at ville gå all in på at forsvare sine 250 point denne uge. Han har dog ikke haft en specielt god sæson, og det ligger ikke i kortene, synes jeg, at han skal forsvare sin titel. Sidste års tabende finalist, Fognini, er andenseedet, og kan se frem til et andenrundeopgør mod Klizan, der vandt her i 2012, og et potentielt kvartfinaleopgør mod Shapovalov, der dog kommer direkte fra Davis Cup i Canada.