Djokovic fik endelig sin French Open-sejr, og så er det ellers tid til at skifte gruset ud med græs. Vi kan ikke forvente Grand Slam-kvalitet i den kommende uge, men græsturneringerne i Stuttgart og Hertogenbosch er altid særdeles interessante. Lars Baes gør sig her nogle tanker om, hvem han tror er skarpest.

Der er blandt andre deltagelse fra Roger Federer, Dominic Thiem, Marin Cilic og David Ferrer i den kommende uge, så det er ikke sådan, at græssæsonens første uge ikke har tiltrukket kvalitetsspillere. 

I Stuttgart, som kun på andet år afholder sin ATP-turnering på græs, har vi at gøre med ugens klart stærkeste felt.

Lokale Philipp Kohlschreiber er kun seedet 7, og i feltet ser vi topspillere som Dominic Thiem, Juan-Martin Del Potro, Grigor Dimitrov, Gilles Simon, Marin Cilic, og så er det også her i det tyske, det ser ud til, at alle tiders græskonge, Roger Federer, skal gøre sit længe ventede comeback. 

I hollandske Hertogenbosch har vi som altid at gøre med et felt uden de helt store spillere.

David Ferrer har dog meldt sin ankomst, som han ofte har gjort, når han ikke har været specielt langt ved de foregående franske mesterskaber, men udover ham er der ingen spillere med top 10-historik på cv'et. 

Det er en efter min mening ganske spændende uge. Overgangen fra grus til græs er altid lidt speciel, og vi skal pludselig til at kigge lidt ekstra på de store servere og linjerne for over/under.

Dog skal det lige bemærkes, at græsbanerne generelt er blevet lidt langsommere de senere år, og sidste år stod finalen i Stuttgart eksempelvis mellem Rafael Nadal og Viktor Troicki - en indikation af, det faktisk kan lade sig gøre at få gang i duellerne på underlaget.

ATP Stuttgart: Hvor har vi Federer?

Turneringsinfo

Sted: Stuttgart, Tyskland 
Status: ATP 250
Underlag: Græs
Antal spillere i hovedrunden: 28
Forsvarende mester: Rafael Nadal
De fire topseedede: Roger Federer (1), Marin Cilic (2), Dominic Thiem (3), Gilles Simon (4)

Vinder

Bedste odds Bookmaker
Roger Federer 2,20
Bet365
Marin Cilic 9,00
Bet365
Gregor Dimitrov 11,00
Betfair Sportsbook
Philipp Kohlschreiber 13,00
Bet365
Viktor Troicki 21,00
Bet365
Marcos Baghdatis 34,00
Bet365

Det er en hård måde at gøre comeback for Roger Federer her i Stuttgart, hvor der er mange spillere, der kan udnytte, at han må være lidt rusten. Allerede i sin første kamp (2. runde) venter der Federer en svær opgave i form af Taylor Fritz eller en kvalifikationsspiller med flere græskampe i benene.

Derefter kan Federer formentlig se frem til en hård kvartfinale med formstærke Viktor Troicki, som tilmed har finalepoint fra sidste år at forsvare.

Skal vi kigge lidt på topspillerne har Federer dog været velsignet med en god lodtrækning. I øverste halvdel befinder Thiem og Lopez sig, mens Cilic og Simon er at finde i nederste halvdel.

Både Thiem og Lopez har haft lange uger i French Open, mens Simon og Cilic må formodes at være omstillet nogenlunde til græs efter en god pause og mulighed for masser af træning.

Udover de nævnte spillere skal det som altid blive interessant at se, om Del Potro kan finde noget form, og om han overhovedet kan holde til at spille på græs. Det er ikke meget værd at slice returerne tilbage mod netsøgende spillere, så han bliver nok nødt til at finde ud af at kunne slå noget mere over baghånden.

Baghdatis og Kohlschreiber er gode græsspillere med fine lodtrækninger, så dem holder jeg et ekstra vågent øje med, ligesom jeg tror, Youzhny kan lukrere på en træt Feliciano Lopez, der kommer lige fra en Grand Slam-titel i French Open i double.

Marin Cilic en farlig titelaspirant

Den andenseedede kroat har haft en skuffende sæson, og det kulminerede vel nærmest i French Open, hvor han tabte i fire sæt til upåagtede Trungelliti. Cilic har dog en god græshistorik bag sig med en titel i Queens og et par Wimbledonkvartfinaler, så selv om han på ingen måde er i nærheden af Roger Federers cv på underlaget, så kan han måske være en oplagt kandidat til at lukrere på Federers måske rustne form.

ATP Hertogenbosch: Ferrer i spidsen for et tyndt felt

Turneringsinfo

Sted: Hertogenbosch, Holland 
Status: ATP 250
Underlag: Græs
Antal spillere i hovedrunden: 28
Forsvarende mester: Nicolas Mahut
De fire topseedede: David Ferrer (1), Bernard Tomic (2), Ivo Karlovic (3), Steve Johnson (4)

Vinder

Bedste odds Bookmaker
David Ferrer 0,00 Bookmaker
Ivo Karlovic 0,00 Bookmaker
Bernard Tomic 0,00 Bookmaker
Nicolas Mahut 0,00 Bookmaker
Igor Siljsling 0,00 Bookmaker

David Ferrer er seedet 1 her i Hertogenbosch og med sin fine historik i turneringen, som han har vundet to gange, bør han være den oplagte kandidat til at løbe med sit tredje turneringstrofæ fra den lidt kønsløse turnering i Holland.

Lodtrækningen er dog ikke nem, formen er dårlig, og der er flere gode servere i feltet, som Ferrer ikke bare sådan lige kan komme igennem, så jeg synes egentlig ikke ligefrem det ligger i kortene, at det er her, Ferrer for alvor får vendt sin halvdårlige 2016-sæson.

Ivo Karlovic, Vasek Pospisil, Nicolas Mahut, Sam Querrey, Gilles Muller, Steve Johnson og Igor Sijsling er nogle af de spillere, som besidder en effektiv serv på dette underlag, og hvis ikke David Ferrer eller Bernard Tomic finder melodien, så tror jeg, det er blandt disse gode servere, at vinderen skal findes. 

Kommer Karlovic igennem sin første kamp, hvor han formentlig skal op imod den græskompetente hjemmebanespiller, Sijsling, så tror jeg, han kan blive meget farlig her. Formen er med klar pil op efter et godkendt French Open, og lodtrækningen ser bestemt ikke uoverskuelig ud for ham.

Har Tomic hovedet med sig til Holland?

Endelig var der lidt positivt fra Bernard Tomic, da han i French Open faktisk leverede en ganske udmærket turnering, hvad angår både niveau og engagement. Han chokede lidt mod Coric, men grussæsonen er heller ikke for alvor noget, han gider bruge energi på. 

Nu er vi på græs, som ligger notorisk godt til det australske problembarn, og er han ankommet til Holland med motivation, så tror jeg, han kan gå hele vejen. Der venter dog på papiret en yderst vanskelig opgave mod forsvarende mester, Nicolas Mahut, i kvartfinalen.

ATP Challengers denne uge

Lyon, Frankrig

Turneringen spilles på grus. Turneringen blev ikke afviklet i 2015.

Caltanisetta, Italien
Turneringen spilles på grus. Elias Ymer vandt turneringen i 2015.

Moskva, Rusland

Turneringen spilles på grus. Daniel Munoz-De La Nava vandt turneringen i 2015.

Prag, Tjekkiet

Turneringen spilles på grus. Norbert Gombos vandt turneringen i 2015.

Surbiton, England

Turneringen spilles på græs. Matthew Ebden vandt turneringen i 2015.

WTA-karavanen gør denne uge stop i...

Hertogenbosch, Holland

Turneringen er en International Event (226,750$) og spilles på græs. Camila Giorgi er forsvarende mester.

Nottingham, England
Turneringen er en International Event (226,750$) og spilles på græs. Ana Konjuh er forsvarende mester.