Det er tid til grus, når den franske Grand Slam, French Open 2016, skal spilles i den kommende periode. Læs Asger Hess-Olesens optakt, hvor han gennemgår alle favoritter, kigger på oddsene og giver et bud på, hvem der skal drille favoritten Novak Djokovic.

Det bliver den første Grand Slam i dette årtusinde, der ikke tæller Roger Federer. Men derfor kan der godt være lagt op til to interessante uger i Paris – ikke mindst fordi Djokovic de sidste par uger har vist tegn på, at hun måske ikke er fuldstændig usårlig.

Vi tager her et kig på favoritterne, og hvem der potentielt kan lege med, hvor det er rigtig sjovt.

Odds og tips - French Open 2016

Hold gennem hele turneringen øje med tips fra vores tre tenniseksperter:
Asger Hess-Olesen
Lars Baes
Morten Rytter

Udvalgte vinderodds - French Open 2016

Bedste odds Bookmaker
Novak Djokovic 1,90
Betfair Sportsbook
Andy Murray 5,00
Bet365
Rafal Nadal 6,50
Betfair Sportsbook
Kei Nishikori 26,00
Betfair Sportsbook
Dominic Thiem 41,00
Bet365

The big….three

Fire er blevet til tre efter Roger Federers afbud til turneringen. Dermed er der formentlig lagt op til en kamp mellem Djokovic, Murray og Nadal, der på forhånd er bookmakernes favoritter. Og det meget fortjent, for det er umiddelbart svært at se hvem der skulle true en af de tre som vinder af turneringen på trods af, at der er flere outsidere, der på den rette dag godt kan gøre livet surt for favoritterne.

Novak Djokovic (seedet 1)

Den topseedede serber er endnu engang favorit, og han har da også fået en ganske god lodtrækning, der på papiret ikke ser ud til at volde ham mange problemer før en eventuel semifinale mod Nadal.

Serberens værste modstandere undervejs er formentlig Bautista Agut, selvom 3. runde formentlig byder på Delbonis. Både Bautista Agut og Delbonis er hæderlige spillere, men over 5 sæt mod Djokovic ser jeg ikke mange chancer.

Kvartfinalen bliver altså første rigtige rest, hvor det bliver enten Berdych eller Ferrer, hvis de to ellers formår at holde deres seedning. Dog har ingen af de to imponeret, og specielt har Ferrer døjet med fysikken, hvilket dog ser ud til at have fortaget sig en smule efter en, indtil videre, fornuftig turnering i Geneve.

Det ligner derfor også en semifinale mellem Djokovic og Nadal, og her har serberen vundet de sidste 7 indbyrdes opgør. Men vi skal dog ikke længere tilbage end til Rom, hvor Nadal havde godt fat i serberen og burde som minimum have taget et sæt.

Generelt  har Djokovic vist en mangel på stabilitet de sidste par uger, som vi sjældent har set hos ham, og hvis ikke det bare er ønsketænkning for dem der gerne vil have en mere åben turnering, så kunne det måske være nu at serberen kan væltes af pinden. Dog hersker der ingen tvivl om, at han stadig er storfavorit til titlen.

Bedste odds: 1,90 hos Betfair Sportsbook*

Andy Murray (seedet 2)

Murray ser ud til at ramme rigtig god form, og det kan meget vel give ham rigtig gode muligheder i Paris.

Med ny træner i form af Jamie Delgago og stor motivation for at levere på gruset, så kunne han godt være manden der skal vippe Djokovic af pinden.

Murray er 12-2 på gruset og kommer med 9 sejre i de sidste 10 kampe, senest med en sejr over netop Djokovic i finalen i Rom. Her viste Murray et rigtig højt niveau og fik samtidig illustreret at Djokovic er til at tale med.  

Lodtrækningen de første runder er overkommelig, hvor sværeste opgave kan blive Paire eller Isner i 4. runde, mens Karlovic i 3. runde ikke bør blive den store udfordring. Til gengæld kan der komme kompetent modstand i kvartfinalen, hvor både Nishikori, Gasquet og Kyrgios er potentielle modstandere, og absolut ikke nogen walkover.

På papiret er der lagt op til en semifinale mod den forsvarende mester, Wawrinka, og selvom schweizeren ikke har ramt ret meget form, så kan han hurtigt spille sig varm, og topniveauet illustrerede han til perfektion sidste år.

Odds 5 er dog ikke noget der frister specielt meget på Murray, mens dem der fangede ham til odds 11 ved Tonybet for en uges tid siden, kan være fint tilfredse.

Bedste odds: 5,00 hos Bet365*

Rafael Nadal (seedet 4)

Den fjerdeseedede spanier skal forsøge at genvinde den turnering, som vel nok er en af de mest betydningsfulde for ham. Han ser ud til at være på vej tilbage mod topformen, og selvom han næppe kommer til at ramme det niveau han engang havde, så er han absolut i favoritfeltet her.

Det bliver dog ikke nogen let vej, da han allerede i 3. runde kan komme op mod Fognini. Selvom italieneren har skuffet gevaldigt, så er han den spiller, der pludselig kan ramme et vanvittigt niveau ud af ingenting og er altid en farlig modstander.

Herefter står den formentlig på Thiem, som vel er en af de mest interessante outsidere, selvom jeg synes østrigeren har vist, at han stadig mangler noget for at kunne bide skeer med de aller bedste.

En eventuel kvartfinale kan meget vel blive mod Tsonga eller eventuelt Goffin, og det ligner for mig ikke en kamp hvor han kan komme i alvorlige problemer.

Det bliver interessant at se hvor skarp Nadal kan spille sig, og med præstationen i Rom viste han i hvert fald, at han har topniveauet til at kæmpe med om titlen.

Bedste odds: 6,50 hos Betfair Sportsbook*

Stanislas Wawrinka (seedet 3)

Den forsvarende mester har ikke ramt specielt meget form i år, og Wawrinka ligner ikke umiddelbart en spiller der kommer til at forsvare sin titel.

Når det er sagt, så har Wawrinka et enormt højt topniveau, og når han først har spillet sig varm, så begynder han at blive rigtig farlig. Dertil kommer, at han som forsvarende mester vil gøre alt hvad der står i sin magt for at forsvare titlen, og kunne han gøre det sidste år, så kan han også gøre det i år, hvis alt vel at mærke går op i en højere enhed.

Lodtrækningen inden vi når hen i anden uge er umiddelbart ikke så voldsom for schweizeren, der kan se frem til en 3. runde mod Chardy og en 4. runde mod enten Simon eller Troicki. For mig kampe han bør vinde, og har han først fået et par kampe i benene, så er chancerne nok ikke mindre.

Cilic og Raonic er bedste bud på en kvartfinalemodstander, og det er også en han kan vinde, hvos formen er der. 

Odds 15 hos Tonybet og Danske Spil* virker ikke helt hen i vejret, selvom vejen fra kvartfinalen og frem bliver særdeles vanskelig, og mange ting skal gå op i en højere enhed, hvis det skal lykkes ham at forsvare sin titel.

Bedste odds: 15,00 hos Danske Spil*

Outsiderne

Kei Nishikori og Dominic Thiem er nok de to navne der først falder en ind som outsidere.

Japanerens lodtrækning er egentlig ok, men der er tricky spillere undervejs, og jeg er ikke så sikker på at han står distancen.

Thiem er en af dem der er blevet snakket meget om, og i skrivende stund leverer han også en lovende indsats i Nice, hvor han også er forsvarende mester. Dog ser lodtrækningen ikke let ud for østrigeren, der står til Nadal i 4. runde, og selvom han har besejret Nadal på grus tidligere i år, så tror jeg ikke helt på at han kan gå forbi Nadal i Paris over bedst af 5 sæt – samtidig er Rafa også i markant bedre form end dengang.

Rammer han dagen er det dog ikke en umulighed, men har man spillet Thiem outright kan det godt være man skal se på mulighederne for at handle ud inden en eventuelt kamp mod Nadal.

Spillere som Ferrer, Berdych og Raonic har næppe stabiliteten til at gå hele vejen, og kigger man ud over de førstnævnte outsidere, så er det nok nærmere spillere der virkelig kan brage igennem på den rette dag, såsom Kyrgios.

Hvad skal du spille?

Jeg må blankt erkende, at det er svært at se værdi i ret meget som det ser ud nu.

Thiems lodtrækning gør det svært for ham, mens hverken Murray eller Nadal oddset er godt nok til rigtigt at have værdi.

Skulle jeg kigge på noget kunne det godt blive Wawrinka – dels fordi han nok er en anelse undervurderet efter en halvsløj sæson og dels fordi hans topniveau er utrolig højt når han først er spillet varm, og hurtigt kan ramme en rigtig god streak.

Jeg synes godt odds 15 kan indeholde værdi på schweizeren, og ville nok være mit bud på et outright spil.