French Open starter i næste uge, og det gør, at denne uges turneringer i Nice og Geneve er yderst vanskelig for betterne. Motivationen er nærmest umulig at spå om. Nogle spillere er toptændte hele ugen, nogle ønsker bare et par kampe i benene, og nogle har slet ikke andet i tankerne end at komme hurtigt videre til Paris. Lars Baes tager et kig på de to ATP-turneringer.

Vi har kun to spillere fra top 10 i aktion denne uge; Wawrinka og Ferrer stiller begge op i Geneve, og begge har de nok brug for nogle sejre inden French Open efter en grussæson, hvor de begge har skuffet meget stort.

Vi taler altså to af de bedste grusspillere på touren, hvor forsvarende French Open-mester Wawrinka ligger og roder med en grusstatistik i år på sølle 3-3, mens Ferrer, der også har spillet Golden Swing i Sydamerika tidligere på året har en lidt bedre, men stadig for ham uhørt ringe, statistik på otte sejre og fire nederlag.

Ingen af dem virker til at være i nærheden af den form, de bør være i på nuværende tidspunkt, og oddsmæssigt virker de ikke særligt interessante, synes jeg. Wawrinka er dog på hjemmebane og allerede videre til anden runde på bye, og da han har hårdt brug for en succesoplevelse inden French Open, så er det vel fair nok, at bookmakerne vurderer ham som turneringsfavorit.

I Nice er Dominic Thiem både førsteseedet og bookmakernes favorit, og jeg er lidt spændt på at se, hvorvidt han går all in på en lang uge her, nu hvor han med rette kan beskrives som én af de reelle outsidere til at nå meget dybt ind i French Opens anden uge.

Under alle omstændigheder har denne uge ofte været en mareridtsuge for de bettere, som kører efter de normale parametre som form, motivation og topniveau.

Det plejer at være meget uforudsigeligt, hvem der gider, og hvornår vedkommende gider og ikke gider, så min anbefaling er generelt at holde de tunge indsatser tæt ind til kroppen og vent til French Open med dem.

ATP Geneve: Finder Wawrinka endelig noget form?

Turneringsinfo
Sted: Geneve, Schweiz
Status: ATP 250
Underlag: Grus
Antal spillere i hovedrunden: 28
Forsvarende mester: Thomaz Bellucci
De fire topseedede: Stanislas Wawrinka (1), David Ferrer (2), Marin Cilic (3), John Isner (4)

Udvalgte odds - vinder af ATP Geneve 2016

Bedste odds Bookmaker
Stanislas Wawrinka 3,00
Bet365
David Ferrer 5,00
Unibet
John Isner 10,00
Unibet
Federico Delbonis 16,00
Unibet
Thomaz Bellucci 18,00
NordicBet
Andrei Kuznetsov 18,00
NordicBet

Jeg synes ikke rigtigt, det er interessant at kigge i retning af top 4 her. Cilic, som er tredjeseedet har ikke engang spillet på grus i år, og det er også længe siden, Isner har været på underlaget.

Wawrinka og Ferrer er de naturlige favoritter i turneringen, men de er begge relativt formsvage med usædvanligt mange pauvre indsatser ift., hvad vi normalt forventer af de to på grus.

Wawrinka har også en lidt drilsk lodtrækning med Ramos-Vinolas i anden runde og et muligt opgør mod formstærke Carreno-Busta i kvartfinalen, før Isner eller Kuznetsov formentlig venter i semifinalen.

En Wawrinka i topform skal vide direkte igennem sådan et felt på hjemmebane, men det kræver en gæv mand at lægge sine penge på schweizeren til odds 3,00, sådan som han har set ud mentalt på det seneste (I Rom smed han 76 *32 30-0 mod Monaco).

Bellucci kan forsvare sin titel

I stedet er det interessant at kigge i retning af et par af sydamerikanerne, synes jeg. Delbonis var i semifinalen sidste år i denne turnering, og Bellucci er forsvarende mester. Begge spillere kommer med udmærket form og trives fint med de lidt hurtige forhold.

Bellucci har ofte gjort det godt i Gstaad/Geneve, og jeg synes, odds 18,00 hos Nordicbet* er spilbart. Mit største problem med det bet er dog, at han formentlig står overfor Delbonis i anden runde, og derudover kan en Ferrer, der i så fald vil have spillet sig varm, vente i semifinalen.

ATP Nice: Hvor meget krudt vil Thiem bruge i Nice?

Turneringsinfo
Sted: Nice, Frankrig
Status: ATP 250
Underlag: Grus
Antal spillere i hovedrunden: 28
Forsvarende mester: Dominic Thiem
De fire topseedede: Dominic Thiem (1), Gilles Simon (2), Kevin Anderson (3), Benoit Paire (4)

Udvalgte odds - vinder af Nice 2016

Bedste odds Bookmaker
Dominic Thiem 4,00
NordicBet
Gilles Simon 6,50
Unibet
Alexander Zverev 12,00
Unibet
Joao Sousa 21,00
Unibet

Dominic Thiem er den oplagte favorit i Nice. Han er forsvarende mester, og den eneste i feltet som sådan for alvor har præsteret mod toppen af touren i løbet af grussæsonen. Han har slået Nadal, Federer og Ferrer på grus i år, og han fremstår som én af de "frække" outsidere til at løbe med French Open-titlen.

Spørgsmålet er dog, hvorvidt han ønsker at give turneringen i Nice 100% opmærksomhed nu, hvor han formentlig også selv går med hede drømme om en lang turnering i Paris.

Det vil være vanvid at løbe tør for kræfter i anden uge i Paris, fordi han skulle gå helhjertet efter en 250-turneringssejr i Nice ugen forinden. Alligevel synes jeg ikke odds 4,00 hos Nordicbet* er helt dumt - han er altså feltets klart bedste spiller på papiret ift. form, og lodtrækningen er ganske god.

Gilles Simons motivation er også svær at blive klog på. Han virker desuden ikke til at være specielt velspillende, men ligesom fjerdeseedede Benoit Paire er der måske en hjemmebane, der hiver motivationen lidt i den rigtige retning. 

Den tyske teenagekomet, Alexander Zverev, har fået en lidt sævr lodtrækning i nederste fjerdedel, hvor både kvalspilleren, Kyle Edmund, Granollers-Pujol og Gilles Simon gemmer sig. Derfor synes jeg ikke, odds 12,00 er noget særligt på en tysk gevinst denne uge, men ingen tvivl om, at han er en farlig titelaspirant, hvis han finder sit topniveau frem her.

God lodtrækning for Sousa

Joao Sousa har haft en rædderlig sæson, men han fandt endelig noget form i Madrid, hvor han slog Jack Sock og tog sæt fra Nadal. Sidste år nåede han finalen i Geneve i denne termin, og det er ikke utænkeligt, at han kunne være typen, der gik helhjertet efter et stort resultat i Nice.

Unibets odds 21,00 for en Sousa-triumf i Nice er ikke helt tosset. Jeg ligger i hvert fald på omkring 5% for, at det skulle kunne ske, men det skræmmer mig selvsagt lidt, at han ikke har flere sejre i bæltet i år.

French Open: Kvalifikationsturneringen skydes i gang

I dag, mandag, er der fuldt program i Paris, hvor kvalifikationen til French Open serves i gang fra kl. 10.00. Hele 48 kampe fra herrernes kvalifikation skal afvikles i dag, og der er interessante opgør som Stebe-Stepanek, De Schepper-Volandri, Berrer-Nedovyesov og Falla-Berlocq.


ATP Challengers denne uge

Bangkok, Thailand

Turneringen spilles på udendørs hard court. Turneringen blev ikke afviklet i 2015.

Mestre, Italien
Turneringen spilles på grus. Maximo Gonzalez vandt turneringen i 2015.

WTA-karavanen gør denne uge stop i...

Strasbourg, Frankrig

Turneringen er en International Event (226,750$) og spilles på grus. Samantha Stosur er forsvarende mester.

Nürnberg, Tyskland
Turneringen er en International Event (226,750$) og spilles på grus. Karin Knapp er forsvarende mester.