For anden uge i træk har vi en Masters 1000-turnering. Denne gang er det i Rom, hvor den helt store historie er, at lodtrækningen har sendt Novak Djokovic og Rafael Nadal i samme fjerdedel. Det åbner blandt andet op for Murray og Wawrinka, hvor oddsene på sidstnævnte måske er lidt for høje. Tennisekspert Lars Baes analyserer.

De seneste 11 sæsoner har to spillere delt rovet mellem sig i Masters-turneringen i Rom: Djokovic og Nadal. Siden 2005 har Nadal vundet turneringen syv gange, mens Djokovic har løftet det italienske vindertrofæ fire gange. Igen i år er der en god sandsynlighed for, at én af dem vinder titlen igen, men på forhånd ved vi, at det heller ikke her bliver til en finale mellem de to. 

Allerede i kvartfinalen er de to spillere seedet til at møde hinanden - takket være Nadals "ringe" rangering som nummer fem på verdensranglisten.

Ikke ligefrem nogen ønskelodtrækning for spanieren, men måske er det alligevel en fordel for ham, eftersom Djokovic grundlæggende har været uimodståelig i finaler de seneste par år.

Foro Italico danner rammen om turneringen, og det er med både glamour og medlevende tilskuere hele vejen rundt. Skulle vi være så heldige, at en italiener spiller sig langt frem i turneringen, så er det ikke umuligt, at stadion vælter af ren nationalistisk begejstring, men selv ikke den mest entusiastiske italienske jubeloptimist kan vel i ramme alvor tro på en italiensk turneringssensation i denne omgang.

Fabio Fognini, Andreas Seppi og Paolo Lorenzi har i denne turnering aldrig rigtigt kunnet stå for presset, og selv om italienernes stærkeste kort, Fognini, har fået en god lodtrækning, så forestiller jeg mig ikke andet end, vi skal kigge mod Djokovic, Nadal, Murray og Wawrinka, når vi skal finde en titelaspirant.

ATP Rom

Turneringsinfo
Sted: Rom, Italien
Status: ATP Masters 1000
Underlag: Grus
Antal spillere i hovedrunden: 56
Forsvarende mester: Novak Djokovic
De fire topseedede: Novak Djokovic (1), Andy Murray (2), Roger Federer (3), Stanislas Wawrinka (4)

Udvalgte odds - vinder af ATP Rom 2016

Bedste odds Bookmaker
Novak Djokovic 2,00
Bet365
Rafael Nadal 5,00
Bet365
Andy Murray 6,00
Unibet
Stanislas Wawrinka 31,00
Unibet
Dominic Thiem 71,00
Unibet
Fabio Fognini 151,00
Unibet

Øverste fjerdedel af lodtrækningen har jeg allerede omtalt som tophistorien i Rom. Djokovic versus Nadal i kvartfinalen er ikke ligefrem noget, vi er vant til at få serveret, og hvis de to spillere skal bide skeer med hinanden på grus inden French Open, så er det nu og her, det skal ske.

Men desværre er det ikke ligefrem givet, at den omtalte kvartfinale bliver en realitet, eftersom Djokovic har en potentiel tredje runde mod Monfils forinden, mens Rafa har Kohlschreiber i anden runde og Kyrgios/Raonic i tredje runde. 

I fjerdedelen lige under er Federer og Nishikori seedet til at mødes, men her befinder sig også Thiem, Zverev, Gasquet og Dimitrov, og med Nishikoris lange uge i Madrid, Federers rygproblemer, Dimitrovs pinlige deroute mod Schwartzman i Istanbul (bulgareren blev i tredje sæt diskvalficeret for en skandaløs opførsel), så synes jeg vejen for en stor Thiem-præstation er banet.

Det kræver dog, at Federer ikke rammer topniveau, ligesom Nishikori også helst skal være ramt af lidt Madrid-fatigue.

God lodtrækning for Murray og Warrinka

I den næstnederste fjerdedel er Wawrinka og Tsonga seedet til et kvartfinaleopgør. Wawrinka har været i ret jammerlig form ved flere lejligheder i år, og jeg har ikke megen fidus til hans mentale tilstand pt. Han har dog fået så fantastisk en lodtrækning, at det er svært at se bort fra ham her i Rom, hvor han ofte har spillet sin bedste tennis.

Han skal snart til at have noget grustennis i benene inden titelforsvaret ved French Open, og SÅ ringe spillede han heller ikke mod formstærke Kyrgios i Madrid (tabte 67 67). Tsonga imponerede ikke i Madrid, og spørgsmålet er, om han kan komme igennem sin ottendedel, hvor både Ferrer og Fognini også ligger og lurer.

Andy Murray er seedet til at komme igennem nederste fjerdedel, og ligesom i Madrid ligner det et opgør med Tomas Berdych i kvartfinalen. Murray satte ham godt og grundigt til værks i Madrid, og med mindre skotten er slidt ovenpå en lang uge i Spanien, så er det svært at se Berdych slå ham på grus lige pt.

Murrays lodtrækning er endnu engang ganske fin, og hvis han har fysikken og hovedet til endnu en lang uge, så får han det formentlig også.

Odds 31 på Wawrinka to trade

Wawrinka har ofte gjort det godt i Rom, hvor han tidligere har stået i både finale (2008) og semifinale (2015). Han er ikke i katastrofal form, han har en god lodtrækning, og han bliver nødt til snart at få noget grustennis i benene efter ikke alt for prangende turneringer i Monte Carlo og Madrid.

Unibet* har hele odds 31 på en schweizisk overraskelse i Rom, og det syner umiddelbart af ret meget på den forsvarende French Open-mester, når vi kender til hans uhyggelige topniveau på grus. Jeg anbefaler, at man spiller ham til det nævnte odds med det formål at kunne handle ud senere i turneringen til et noget lavere odds.

ATP Challengers denne uge

Seoul, Sydkorea

Turneringen spilles på hard court. Go Soeda vandt turneringen i 2015.

Samarkand, Uzbekistan
Turneringen spilles på grus. Teimuraz Gabashvili vandt turneringen i 2015.

Heilbronn, Tyskland
Turneringen spilles på grus. Alexander Zverev vandt turneringen i 2015.

WTA-karavanen gør denne uge stop i...

Rom, Italien

Turneringen er en Premier Event (4,771,360$) og spilles på grus. Maria* Sharapova er forsvarende mester.