Nadal, Federer, Wawrinka og Isner røg ud af Masters 1000-turneringen i Miami, inden turneringen for alvor kom i gang, og der er efterhånden ikke mange reelle trusler til Djokovic tilbage, inden tredje runde påbegyndes. Lars Baes tager et kig på, hvordan landskabet i Miami ser ud, når vi nu går ind i turneringens anden uge.

Første uge i Miami bød egentlig ikke på specielt mange overraskelser. Kun ni useedede spillere er tilbage blandt de 32 resterende i lodtrækningen, og det er egentlig en smule overraskende for mig, at så mange sekundært seedede spillere har spillet sig videre til tredje runde.

Hvad der er endnu mere overraskende er, at fire af de helt store spillere er røget ud allerede inden tredje runde. Federer skulle have haft comeback her, men blev syg med en mavevirus i sidste øjeblik, og både Nadal, Wawrinka og Isner tabte sensationelt deres åbningskampe til henholdsvis Dzumhur, Kuznetsov og Smyczek.

Der er stadig masser af konkurrenter til Djokovic om at vinde titlen i Miami, men vejen til endnu en Masters-titel ser unægteligt noget nemmere ud for Djokovic nu, hvor fire så prominente navne er af vejen. Oddssætterne har også svært ved at finde andre alternativer til Djokovic og Murray, men jeg prøver i det følgende at se på, hvor en potentiel overraskelse eller to kan indtræffe.

ATP Miami 2016

Turneringsinfo
Sted: Miami, Florida, USA
Status: ATP Masters 1000
Underlag: Hard court udendørs
Antal spillere i hovedrunden: 96
Forsvarende mester: Novak Djokovic
De fire topseedede: Novak Djokovic (1), Andy Murray (2), Stanislas Wawrinka (4), Rafael Nadal (5)

Udvalgte odds - vinder af ATP Miami 2016

Bedste odds Bookmaker
Novak Djokovic 1,50
Bet365
Andy Murray 5,50
Bet365
Milos Raonic 15,00
Bet365
Kei Nishikori 15,00
Bet365
Nick Kyrgios 26,00
Bet365
Tomas Berdych 34,00
Bet365
Jo-Wilfried Tsonga 51,00
Bet365
David Ferrer 67,00
Bet365
Jack Sock 101,00
Bet365
Fernando Verdasco 101,00
Bet365

På outrightmarkedet har der ikke været de helt store svingninger, og det overrasker mig en anelse. Djokovic åbnede hos Bet365* i 1,53, og nu hvor fire af de værst tænkelige konkurrenter er ude, så virker det lidt underligt, at han kun er faldet tre ticks til 1,50. Jeg synes dog, at åbningsoddset på 1,53 var temmelig elendigt, så det er ikke fordi, jeg finder den store værdi i 1,50, selv om jeg må erkende, det bliver mere og mere vanskeligt at se, hvem der skal vippe den forsvarende mester af pinden.

Murray er på papiret den oplagt største konkurrent til serberen, og bookmakerne har ham da også prissat helt nede i 5,50. Skotten var ringe i Indian Wells for et par uger siden og er formentlig ude på at revanchere sig den kommende uge. Alligevel virker han ikke stærk nok pt. til at skulle slå Djokovic i en finale, og jeg tror, han har brug for en tidlig Djokovic-exit, hvis han skal gå hele vejen. Murrays lodtrækning er også vanskelig med Dimitrov, Monfils, Tsonga/Nishikori og Raonic som en mulig vej inden finalen.

Raonic, som er turneringens tredjestørste favorit, virker ikke til at peake her synes jeg, men han er blevet begunstiget af en god lodtrækning nu, hvor både Nadal og Wawrinka er ude. Raonic er højest seedede i den fjerdedel med Sock (22) og Kyrgios (24) som de næste i rækken.

Nishikori er nummer fire i rækken af favoritter, og jeg kan faktisk godt se ham præstere godt i den kommende uge. Problemet for ham er dog, at lodtrækningen er så hård, at odds 15,00 ikke er interessant. Dolgopolov, Tsonga og Murray venter inden en potentiel semifinale.

Hvem kan overraske?

Jeg tror, der kan gemme sig et par overraskelser her i Miami, og selv om jeg ligesom alle andre har svært ved at se Djokovic tabe, så har jeg fidus til tre spillere, som kan komme lidt længere end deres seedning måske lige lover.

Nick Kyrgios smadrede Baghdatis i sin første kamp, og vi må ikke glemme, at Kyrgios har vist blændende form for ikke lang tid siden, inden han gik død med både skade og sygdom. Hvis han er 100% fit igen, så er han farlig for enhver, og der er vel efterhånden ikke mange, der tør stille spørgsmål ved hans talent og høje topniveau.

Australieren har en fantastisk lodtrækning med Smyczek, Kuznetsov og Raonic som den mest sandsynlige vej til en semifinale mod Murray, som jo ikke ligefrem har en let lodtrækning. Rammer Kyrgios sit højeste niveau her, og jeg har en idé om, at han har luret lidt frem i lodtrækningen, så bør han score sit hidtil bedste Masters-resultat denne uge.

Jack Sock har jeg egentlig ikke voldsom meget fidus til. Jeg synes, han er en anelse overvurderet, og jeg ser ham ikke som den nye Andy Roddick, men nok nærmere som den nye Sam Querrey. Han er for endimensionel, og han har efter min mening heller ikke troen på at kunne gøre alvorlig skade på de bedste spillere. 

Han er dog naturligvis en dygtig spiller, som kan gøre ondt på mange, og i denne uge ser jeg muligheder for ham, hvis Raonic halter en smule på niveauet. De to står overfor hinanden i tredje runde, hvorefter vinderen møder Kukushkin/Dzumhur. Derefter venter en kamp mod Kyrgios formentlig, så amerikaneren med hjemmebanefordel har en ikke helt tosset vej til en stor Masters-præstation her i Miami.

Fernando Verdasco ser ud til at trives i Miami, og lodtrækningen har flasket sig temmelig gunstigt for ham. Zeballos, der først kom ind som lucky loser for Federer og sidenhen slog Del Potro, bør ikke kunne skabe problemer for Verdasco, og derefter tror jeg, spanieren står med gode muligheder mod Goffin/Troicki.

Verdasco har et meget højt topniveau på de her lidt langsomme hard court-baner, og to gode tosætssejre over Muller og Chardy indtil videre i turneringen viser, at han har fundet sit bedste niveau frem i Miamis varme. 

Gode handelsobjekter

Kyrgios til odds 26,00 hos Bet365* er ikke noget tosset spil efter min mening. Lodtrækningen er som tidligere nævnt fremragende, og han har topniveauet til at slå stort set alle spillere i verden.

Baghånden er dog for skrøbelig, synes jeg, så jeg tror ikke, han kan slå Djokovic, men ryger serberen tidligt ud, så er odds 26,00 på en australsk overraskelse eget fornemt. Jeg har svært ved at se ham ryge ud inden en kvartfinale mod Raonic, og selv der holder jeg formentlig Kyrgios som favorit, så det er under alle omstændigheder et fint handelsobjekt at sætte sine penge på Kyrgios.

Både Verdasco og Sock ligger i odds 101,00, og der kan muligvis også handles ud senere. Sock står dog allerede i den kommende runde overfor en vanskelig hurdle i form af Raonic, mens Verdasco har store muligheder for at hente yderligere et par sejre.

ATP Challengers denne uge

Leon, Mexico

Turneringen spilles på hard court udendørs. Austin Krajicek vandt turneringen i 2015.

St. Brieuc, Frankrig
Turneringen spilles på hard indendørs. Nicolas Mahut vandt turneringen i 2015.

Raanana, Israel
Turneringen spilles på hard court udendørs. Nikoloz Basilashvili vandt turneringen i 2015.

WTA-karavanen gør denne uge stop i...

Miami, Florida, USA

Turneringen er en Premier Event og spilles på hard court udendørs. Serena Williams er forsvarende mester.