Topspillerne har knapt fået pusten efter Masters 1000 i Indian Wells, før de skal på den igen i Miami, hvor der også spilles om 1000 ranglistepoint, masser af penge og den sædvanlige masters-prestige. Særligt interessant for turneringen i Miami er, at Roger Federer endelig gør comeback igen efter sin knæoperation. Lars Baes gennemgår turneringen i Miami i denne ugeoptakt.

Ironisk nok er netop turneringen i Miami én af de store turneringer, som Federer har haft størst besvær med at udmærke sig i gennem karrieren, og det er ikke mindre end ti år siden, han vandt den sidst (han har vundet den i 2005 og 2006).

Første gang Federer optrådte her i Miami tabte han i øvrigt til Kenneth Carlsen - en af de få spillere, der holder en positiv indbyrdes statistik mod den schweiziske maestro.

Om Federer er kommet sig helt over sin knæoperation skal blive meget interessant at se, ligesom der som altid vil blive stillet ekstra fokus på verdensetteren, Novak Djokovic, der nærmest har ejet denne turnering de seneste år, hvor han har vundet titlen fire gange siden 2011. 

Rafael Nadal er med klar pil op pt., Murray gør det generelt bedre i Miami end ved Indian Wells, hvor han sidste uge skuffende måtte takke af efter nederlag til Delbonis, og så er det her i Miami, at de sydamerikanske spillere plejer at få særdeles god opbakning og præstere fint derefter.

Noget, Juan Martin Del Potro, som ligner en mand på rette kurs, måske kan profitere af.

Amerikanerne sukker som altid efter succeser på herresiden. Fra 1985-2004 vandt amerikanske spillere med Ivan Lendl, Andre Agassi og Pete Sampras i spidsen turneringen 15 ud af 20 gange, men de seneste 11 gange turneringen er blevet afholdt, er det kun lykkedes Andy Roddick i 2010 at skabe amerikansk nationaljubel.

John Isner, Jack Sock, Sam Querrey og Steve Johnson skal primært bære de amerikanske forventninger, men udover formstærke Isner er det nok vanskeligt at se en amerikaner ligefrem kæmpe med om trofæet i år.

ATP Miami - programmet

Mandag den 21. marts trækkes der lod til hovedturneringen
Mandag den 21. marts spilles der kvalifikationskampe

Tirsdag den 22. marts spilles der kvalifikationskampe

Onsdag den 23. marts starter hovedturneringen

ATP Miami 2016

Turneringsinfo
Sted: Miami, Florida, USA
Status: ATP Masters 1000
Underlag: Hard court udendørs
Antal spillere i hovedrunden: 96
Forsvarende mester: Novak Djokovic
De fire topseedede: Novak Djokovic (1), Andy Murray (2), Roger Federer (3), Stanislas Wawrinka (4)

Udvalgte odds - vinder af ATP Miami 2016

Bedste odds Bookmaker
Novak Djokovic 0,00 Bookmaker
Andy Murray 0,00 Bookmaker
Roger Federer 0,00 Bookmaker
Stanislas Wawrinka 0,00 Bookmaker
Rafael Nadal 0,00 Bookmaker
Milos Raonic 0,00 Bookmaker
Kei Nishikori 0,00 Bookmaker
Tomas Berdych 0,00 Bookmaker
David Ferrer 0,00 Bookmaker
John Isner    
Juan Martin Del Potro    

Ingen selskaber er ude med odds på turneringens vinder endnu, men ovenstående opdateres så snart markedet begynder at åbne sig.

Umiddelbart er det svært at spotte, hvor den helt store overraskelse i årets turnering skal komme fra, og jeg forventer, at tingene ender med at blive afgjort blandt turneringens højest seedede. Der er dog spillere fra andet geled, der kan gøre en bedre figur, end deres seedning umiddelbart foreskriver, og dem vil jeg blandt andre også kigge lidt på.

Favoritterne: Nole, Murray, Nadal og Raonic

Novak Djokovic vil uden tvivl ende som bookmakernes favorit - særligt efter at han rensede Raonic i finalen i Indian Wells. Min frygt for et niveaumæssigt fald for ham efter en underlig ringe indsats i Davis Cup mod Kazakhstan har han fået gjort godt og grundigt til skamme med en god stigende formkurve i løbet af turneringen i Indian Wells.

Serberen har som tidligere skrevet vundet turneringen i Miami fire gange de seneste fem sæsoner og fem gange i alt. Han er uden sammenligning verdens bedste spiller disse år, og rammer han sit topniveau igen i år Miami, så er han meget stor favorit til at genvinde titlen. 

Der vil muligvis blive spekuleret i lidt fatigue efter finalen mod Raonic, men han har bye i første runde, så han ender potentielt med at få fem dages pause, inden han indtræder i turneringen. Taber han til Raonic søndag aften dansk tid, så kan han måske være ramt mentalt, men vinder han Indian Wells, så forestiller jeg mig kun en endnu stærkere Djokovic i Miami.

Andy Murray har haft en lidt sjov pardans med turneringen i Miami. Hele fire gange har han tabt sin første kamp i turneringen, men han har også vundet den to gange (2009 og 2013), og sjovt nok har han kun tabt til Djokovic hver gang han er nået forbi sin første modstander i turneringen. I både 2012, 2014 og 2015 har Djokovic ageret stopklods for ham, men Murray slog Djokovic i finalen tilbage i 2009.

Nederlaget til Delbonis i Indian Wells tror jeg ikke, vi behøver lægge alverden i. Murray har en bedre historik i Miami end i Indian Wells, og han har nu fået virkelig god ekstra tid til at gøre sig klar til Miami. Jeg føler mig ret overbevist om, Murray vil gøre meget for at lægge låg på nederlaget til Delbonis, og jeg forventer en række gode præstationer fra ham her, hvor han som nævnt kun har tabt til Djokovic, når han er kommet forbi første kamp.

Rafael Nadal er mit sidste favoritkort her, og det skyldes, at han var med stor pil op i Indian Wells i de forgangne uger. Han spillede ekstremt inspireret tennis med høj motivation, og han bør tage alt det med sig videre til Miami. Det pudsige er dog, at turneringen i Miami er én af de få turneringer, som Nadal aldrig har vundet.

Nadal led et utroligt bittert finalenederlag til Federer i 2005 (62 76 67 36 16), og det er som om, det resultat forfølger ham en anelse med negativt resultat til følge. Han har tabt flere finaler siden, og der har været en del meget tætte nederlag - også de år, hvor han var berygtet for sin mentale styrke på big points.

Flasker lodtrækningen sig for Rafa, så har jeg dog en fidus til, at han kan bygge videre på de sidste ugers fremgang. Han havde sætbold mod Djokovic i lørdags, og selv om han endte med at se lidt skidt ud til sidst i kampen, så må det være et kæmpe boost for ham at presse Djokovic, der de seneste sæsoner har drevet gæk med Nadal, som det har passet ham.

Outsiderne: Federer, Berdych, Isner

Roger Federer er naturligvis en oplagt outsider her, og måske giver jeg ham ikke nok kredit ved ikke at betegne ham som én af turneringens favoritter, men det er trods alt nok for meget forlangt at tænke ham ind som en reel trussel i en direkte duel mod Djokovic. 

Det betyder ikke, at han ikke kan slå Djokovic, for den nyere historik de to imellem viser, at det primært er i disse Masters-turneringer, at han har ender succesfuldt op mod verdensetteren. Federer har haft en lang pause efter sin knæoperation, og kender jeg ham ret, så har han ikke hvilet på laurbærene i pausen.

Jeg tror, han er 100% klar, når han går i kamp - han er ikke typen, der tør forsøge sig med 80% og så håbe på at spille sig på 100% undervejs. Derfor giver jeg ham en outsidermulighed for at snuppe titlen.

Federer har dog ikke været udpræget begejstret for denne turnering, og han har flere gange fravalgt den. Han har ikke vundet den siden 2006, og han har tabt fem kampe her mod såkaldte grinders fra Sydamerika/Spanien. Jeg tror, Federer kommer til at spille en fin turnering, men han kommer ikke forbi semifinalerne.

Tomas Berdych har en udmærket historik i Miami, hvor han har stået i én finale, tre semifinaler og to kvartfinaler. Umiddelbart ligger turneringen ellers ikke sindssygt godt til ham efter min mening, men det er svært at tale imod, at han har haft for vane at gøre det pænt her. 

Han har spillet ganske stabilt i år uden at levere de helt store resultater, og hans spil er for forudsigeligt og monotont til, at han kan slå igennem top 5-spillerne. Er det her en turnering, hvor top 5 falder tidligt, så er Berdych typen, der kan lukrere, eftersom han ofte vinder de kampe, der forventes af ham, og han kommer med udmærket form fra Indian Wells, hvor han slog Del Potro og spillede stort set lige op med Raonic.

John Isner spillede virkelig god tennis i Indian Wells sidste uge, men skæbnen var hård ved ham, da han tabte 61 67 67 til Nishikori i ottendedelsfinalen uden at have tabt serv en eneste gang. Totalt i hele turneringen tabte han kun serv én gang (mod Seppi, da Isner førte *5-2), og jeg synes, Isner er et pænt amerikansk bud på en spiller, der med lidt lodtrækningsheld kan gå rigtigt langt her. 

Isner var den afgørende forskel i Davis Cup-matchen mod Australien forleden, og på de her amerikanske hard court-baner trives Isner bedst. Læg dertil, at han er i storform men samtidigt har fået masser af hvile siden sit exit mod Nishikori i Indian Wells, så er Isner et farligt emne til at overraske i Miami.

Dem holder jeg mig fra

Juan Martin Del Potro skal nok komme i gang på et tidspunkt, hvis ellers håndleddet holder stand, men det er stadig for tidligt at forvente en større præstation.

Han skal allerede i aktion i første runde pga. hans ringe ranglisteplacering, og han kan som i Indian Wells, hvor han mødte Berdych i anden runde, blive offer for uheld i en lodtrækning, der i værste fald kan sende ham i armene på Djokovic eller Murray allerede i anden runde.

Kampen mod Berdych i Indian Wells viste, at der trods alt stadig er lidt vej for Del Potro.

David Ferrer har egentlig en udmærket historik i Miami, hvor han i 2013 tabte finalen til Murray med 7-6 i tredje og i øvrigt har stået i to semifinaler og tre kvartfinaler. Men Ferrer virker ved siden af sig selv i år og har i forbindelse med afbuddet til turneringen i Indian Wells givet udtryk for, at "der er mere i livet end tennis".

Om der ligefrem er tale om en eksistentiel krise e.l. har jeg ingen ret til at gisne om, men det er et faktum, at Ferrer har tabt nogle meget underlige kampe i år, hvor han ikke har lignet sit velkendte "altid 100%-fightende"-jeg.

Milos Raonic spillede finale mod Djokovic i Indian Wells, og jeg tvivler på, at canadieren med den gigantiske serv kan præstere "back to back" i to så store turneringer ovenpå en længere skadespause.

Spiltanker: Godt odds-øje til Isner og Nadal

Det er så godt som umuligt at åbne op for de helt store tanker vedr. spilobjekter til turneringen, når lodtrækningen ikke foreligger, men jeg synes alligevel det er interessant at kigge lidt på, hvad man kan forvente eller håbe på.

Jeg forventer, at Djokovic vil være sat som storfavorit til at vinde turneringen, og jeg regner med, at oddset vil være temmelig påvirket af, at han rensende Raonic i Indian Wells-finalen med 2 og 0. Jeg tvivler på, at vi ser Djokovic over 1,60 i Miami.

Odds 8 på Murray og odds 20 på Nadal kunne være interessant, ligesom jeg også i denne uge vil holde ekstra øje med oddset på Isner, som dog ikke har helt den samme historik i Miami, som han har haft i Indian Wells. Jeg forventer et odds på omkring 50 på en amerikansk overraskelse, og med den rette lodtrækning kan det meget vel vise sig som en god investering.

Når lodtrækningen foreligger vil jeg i denne tråd skrive kommentarer, spilforslag og strøtanker, ligesom jeg håber på en sædvanligt god debat fra alle, der har interesse i dette.

ATP Challengers denne uge

Shenzhen, Kina

Turneringen spilles på hard court udendørs. Blaz Kavcic vandt turneringen i 2015.

San Luis Potosi, Mexico

Turneringen spilles på grus. Guido Pella vandt turneringen i 2015.

WTA-karavanen gør denne uge stop i...

Miami, Florida, USA

Turneringen er en Premier Event og spilles på hard court udendørs. Serena Williams er forsvarende mester.