Nordwestlotto i Nordrhein-Westfalen har for nyligt lagt sag an mod Expekt*.com, da firmaet tilbyder tyske kunder spil via internettet. Expekt*.com har indtil udgangen af januar til at svare på sagsanlægget, men har allerede taget beslutningen om at udfordre det tyske spillemonopol.

Expekt*.com byder de tyske anklager velkommen, da det tyske monopol, som alle andre spillemonopoler, er imod EU-lovgivningen samt de direktiver som er vedtaget gennem Gambelli sagen. Nu må denne dobbeltmoral og monopolernes overtrædelse af EU-lovgivningen stoppe, siger Per-Ivan Selinder, CEO, Expekt*.com.

Nordwestlotto (Westdeutche Lotteri Gmbh) lægger også sag an mod Expekt*.com for at bruge TOTO varemærket – det der svarer til tips13 i Danmark. Det gør de på trods af, at den tyske patentdomstol tidligere har tilbagetrukket de tyske monopolerne delte varemærke Lotto. Expekt*.com tilbyder en tipskupon med navnet Supertoto.

– De Europæiske spillemonopol virksomheder bruger enorme summer på markedsføring og introducerer konstant nye spil for at tiltrække nye kunder og øge omsætningen, mens de samtidig lægger sag an mod lovlige virksomheder, som de hævder bryder monopolets regler. På denne baggrund, kan vi ikke gøre andet end at tage kampen i retten, siger Per-Ivan Selinder.

Expekt*.com har altid talt for et velreguleret men åbent marked, på linie med EU-direktiverne i Gambellli sagen. Kommissionen har flere processer kørende mod monopolerne i EU – bl.a. mod markedsføringsrestriktionerne i Danmark og mod spilautomater i Sverige og Norge (via Efta). Det grundlæggende i processerne er, at kommissionen ikke er overbevist om argumentationen, at monopolerne primært opretholdes på grund af sociale hensyn. Kommissionen mener, at monopolernes primære formål er at øge statens indkomst, hvilket er imod de fundamentale værdier og lovgivningen indenfor EU.

– Vi er I øjeblikket vidne til de sidste desperate forsøg på at stoppe vores rettigheder til at tilbyde markedet det bedste produkt til den bedste pris, men kommissionen er ikke så let at narre siger, Per-Ivan Selinder.