Nedrykningsspillet i superligaen, har det med at være utrolig spændende, og kampen om at undgå superliga nedrykning 2024, ligner da også en der efterhånden kan få nogen fans til bide negle. I sidste sæson havde vi nogle vanvittigt spændende kampe i nedrykningsspil superliga, og der var nogle meget nervepirrende opgør da det hele skulle afgøres, og holdene på de nederste pladser skiftede flere gang. Om superliga nedrykningsspillet 2024, bliver ligeså spændende er svært at spå om, men vi har alligevel taget et kig på de hold, som kan ventes at være en del af bundstriden.

Odds på hvem rykker ned i Superliga?

Igennem hele sæsonen, har det været tydeligt fra start af, at Hvidovre var store favoritter til at tage pladsen tilbage til NordicBet* ligaen, og som man også kan se nedenunder. Så er det, det laveste odds på en superliga nedrykker. Bet365* har Hvidovre giver 1,02 odds, hvis man vil odds på superliga nedrykker. Så når vi kigger på Superliga nedrykker 2024, så ligner Hvidovre en god kandidat. 

Der er lidt mere spænding om den anden plads i nedrykningsspil superliga, og vi har i det næste afsnit taget et kig på de tre andre kandidater der er til pladsen, som superliga nedrykker 2024.

Odds på Superliga nedrykning 2024Ovenover kan man se odds på Superliga nedrykning, og som sagt er Hvidovre kæmpe favoritter, og der er dermed ikke meget der taler for, at sætte et kryds ud fra Hvidovre, hvis du skal odds på nedrykning Superliga.
Før den sidste kamp i grundspillet har Hvidovre 9 point op til redning, så det er ikke umuligt for dem, men det kræver, at andre hold stempler helt ud, og at Hvidovre formår at være mere konstante i deres præstationer. 

Kigger vi på den næste plads ift. odds på nedrykning Superliga, så er Vejle nr. to, som favorit til at blive nedrykker Superliga  2024. Vejle giver odds 2,30 hos bet365* og 2,27 hos Betinia*. Den næste på lysten er Lyngby som giver odds 2,60 hos både bet365* og Betinia*. Herefter kommer der et spring i oddset, op til den næste kandidat i superliga nedrykker odds.
Hos bet365* giver det nemlig odds 5,50, på at Randers ender med en Sperliga nedrykning 2024. Det er lidt interessant at se Viborg give odds 7 som superliga nedrykning 2024. Viborg har fået ny træner, og har haft nogle vanskeligheder i dette forår allerede, så måske kunne de godt overraske, ligesom AaB gjorde i sidste sæson.

3 kandidater til at ende sidst i nedrykningsspil superliga 2024

Som vi kan se ovenover, er der flere kandidater til at ende på kritiske pladser, og ende med en Superliga nedrykning 2024.

Den åbenlyse kandidat, som superliga nedrykker 2024: Hvidovre
Den første åbenlyse kandidat er Hvidovre, som giver det laveste odds på superliga nedrykker hos alle bookmakere. Hos BetXpert tror vi også Hvidovre tager turen retur til NordicBet* ligaen. Hvidovre er ellers startet denne forårssæson rigtig flot, med gode præstationer, og offensive takter. Men der er dog stadig flere ting der taler imod dem, og gør at de ender som superliga nedrykker 2024. 

Hvidovre ikke været i Superligaen i 26 år, så de har ikke den store erfaring med Superligafodbold, og ej heller nedrykningskampen i en superliga.
Derudover har Hvidovre først fra februar 2024 er skiftet til fuldtidsprofessionel fodbold. Det gør at Hvidovre har hele dagen til rådighed når det gælder træning og taktisk finpudsning, men de andre hold de kæmper med, har haft det set-up hele sæsonen, og er både bedre kørt ind i et fuldtidsprofessionelt set-up, og har også bedre rammer for det. 
Sidst, men ikke mindst, så har Hvidovre et efterslæb på 9 point, og en markant dårligere målscore end deres konkurrenter i bunden, så de skal virkelig lave en "great escape", hvis de skal undgå at ende som Superliga nedrykker 2024.

Den gode gamle elevatorkandidater, som superliga nedrykker 2024: Vejle
De næste på listen, som hos bookmakerne har som favorit ift. superliga nedrykker odds, er Vejle. Vejle har været i Superligaen et hav af gange, og havde deres storhedstid i 70'erne, hvor de blev danmarksmestre i 1971, 1972 og 1978 samt pokalvinder i 1971, 1975 og 1977.
I de seneste sæsoner er det ikke blevet til titler, men i højere grad er de endt med op- og nedrykninger. I 1999/2000, 2001/2002, 2006/2007, 2008/2009, 2018/2019 samt 2021/2022 er Vejle endte som en af de sidste i superliga nedrykningsspillet.

Så det giver god mening at bookmakerne har Vejle som en af favoritterne til at ende som Superliga nedrykker 2024. Der er dog også nogle ting der peger den anden vej. Vejle er startet dette forår med gode præstationer og kommer lidt fra baghjul. Så det er bestemt ikke givet at det ender med en superliga nedrykning 2024 for Vejle.
Vil du odds på superliga nedrykker, og tænker det bliver Vejle, så kan du få odds 2,30 hos bet365*.

Den ubekendte kandidat, som superliga nedrykker 2024: Lyngby
Lyngby overlevede med nød og næppe i sidste sæson, hvor de tog det afgørende point i sidste runde. Derfor kunne man godt være lidt bekymret for dem i denne sæson, men de startede så glimrende, og var på et tidspunkt i spil til en top-6 plads. - Meget er dog gået galt siden.
Først solgte man Freyr Alexandersson til KV Kortrijk, og som erstatning hentede de Magne Hoseth fra KI Klaksvik, og det blev til en fyring efter 50 dage, hvorefter man har ansat en gammel kending i David Nielsen året ud. 
David Nielsen er en rutineret superligatræner, og derfor er Lyngby måske ikke en ubekendt faktor, for vi burde vide hvad vi får, men vi har dog døbt dem som den ubekendte kandidat, for vi ved ikke helt hvordan David Nielsen og Lyngby ligningen går oppe denne gang. Sidst David Nielsen stod i spidsen for Lyngby gik det hele op i en højere enhed, men Lyngby ser ramt ud, og har i de første fire forårskampe fået 0 point, og derfor kan vi ikke komme udenom Lyngby. 
Boookmakerne bet365* og Betinia* har odds 2,60, hvid du vil odds på superliga nedrykker.

Outsiderne til Superliga-nedrykning 2024

Skal man gå med et lidt alternativt bud på en nedrykker, så er Viborg FF til odds 7 er et godt bud. Deres forårskampe har været fugl og fisk, hvor de blev udstillet af OB i den første forårskamp, og imod Hvidovre var de heldige med en sen scoring der gav dem point. 

Viborg fik ny træner da Jacob Friis skiftede til FC Augsburg d.8 november, og Jacob Poulsen har ikke den samme erfaring, som cheftræner, og har aldrig været i spidsen for et hold, som har været en del af en bundkamp, og det kan måske komme til at koste når det gælder.

Viborgs trup er for god til en tur i NordicBet* ligaen, men det samme sagde man også om AaB's i sidste sæson, og det endte som bekendt med, at det var den ikke. Så måske kan odds 7 på Viborg som Superliga nedrykker 2024, være en vej at gå.

En sæson der går over i historien - Nedrykningsspillet 2022/23

Det er altid spændende at følge toppen af 3F Superligaen, og holde øje med, hvem der løber med mesterskabet. Topstriden var også spændende i 2022/2023 sæsonen, men den var ingenting ift. nedrykningsspillet i Superligaen.

I Grundspillet så det dog ret afgjort ud, her lå AaB sidst med 15 point. Lyngby lå næstsidst med 16 point, og  AC Horsens var på den rigtige side af stregen på en 10.plads med 23 point.
Så Horsens stod godt til nedrykningsspillet, men de to hold der lå under dem, fik lige pludselig fornyet håb, og så blev det for alvor spændende i de sidste runder, og kampen om at undgå Superliga-nedrykning blev voldsom nervepirrende og skulle afgøres i allersidste spillerunde. 
Her var AaB, AC Horsens og Lyngby alle i ilden på samme tidspunkt. AaB mødte Silkeborg i Aalborg, og skulle blot vinde over Silkeborg, eller hente et point, hvis kampen mellem AC Horsens-Lyngby endte uafgjort. 
Det hele endte med at AaB sluttede på sidstepladsen med 27 point, og en negativ målscore på -11, AC Horsens tog næstsidste pladsen med 28 point og en negativ målscore på -25 og Lyngby blev på den rigtige side af stregen med 28 point, men en bedre målscore, som samlet set var -19. 

Nedrykningsspillet i 2022/2023, vil gå over i historien, og det vil det også fordi det er første gang i Superligaens historie, at AaB er rykket ned. Så det kan altså godt blive det hold man mindst forventer ryger ud, som tager turen ned.

Superligahistorien mest overraskende nedrykkere

AaB’s nedrykning i 2022/2023 sæsonen er dog ikke den største overraskelse. I gennem tiden har vi været vidne til nogle gode hold, som har taget turen fra Superligaen ned i 1.division. 

  1. Herfølge i 2000/2001, måske var holdet ikke meget bedre, men at gå direkte fra DM-titel til Superliga-nedrykning er immervæk ret overraskende.
    Fodbolddanmark var i chok, da landsbyklubben Herfølge med John Faxei trænersædet snuppede det danske mesterskab for snuden af Brøndby i sæsonen 1999/2000. Det blev dog til en kort fest, da Herfølge året efter sammen med Haderslev rykkede ned. Herfølge måtte altså ned i 1. division blot 12 måneder efter champagnesprøjt og høj cigarføring.
     
  2. OB tog også turen ned i 1997/1998 sæsonen med et fremragende hold, som var alt for godt til at rykke ned. Det er i manges øjne også den største overraskelse. 
    I den sæson, havde OB spillere som Lars Høgh på mål, et forsvar bestående af Michael Hemmingsen, Ulrik Laursen, Steen Nedergaard, en midtbane med profiler, som Brian Steen Nielsen, Morten Bisgaad og Stig Tøfting en kort overgang. Oppe foran havde OB også Mwape Miti, Erik Bo Andersen og Ronnie Ekelund. Så et alt for godt hold til at ryge ned.
     
  3. AGF er også værd at hive frem ift. overraskelser og nedrykninger. I sæsonen 2009/2010 startede AGF som fyr og flamme, og lå nr. 1 efter de første 7 runder, og Erik Rasmussen var ikke bleg for at melde AGF op, som guldaspiranter. 
    Det endte dog et helt andet sted for de hviie. AGF sluttede nemlig 2009/2010 sæsonen som nedrykkere. Det på trods af, at AGF havde flere landsholdspillere, og generelt en rigtig stærk trup bestående af Martin Jørgensen, Jakob Poulsen, Peter Graulund, Nando Rafael, Benny Feilhaber og en ung Michael Lumb.

Se også: