Det er tid for Superliga igen. I aften sparkes 21. spillerunde i gang, og for mange hold venter der en drabelig kamp for at positionere sig de kommende seks spillerunder.

Mange har trippet utålmodigt siden 16. december, men nu er Superligaen endelig tilbage. Et intenst program venter de kommende seks uger, inden ligaen deles over i mesterskabsspillet og nedrykningsspillet.

Traditionelt er første runde efter vinterpausen meget interessant, for styrkeforholdene kan have rykket sig henover vinteren, ikke mindst på grund af de handler, klubberne foretog i januars transfervindue. Her sagde AaB, Randers FC, SønderjyskE, OB, Silkeborg og Brøndby alle farvel til deres Superliga-topscorer.

Mange hold kan tænkes at have et mere forsigtigt udgangspunkt, fordi spillerne lige skal finde benene, men sådan er det traditionelt set ikke i Superligaen. For et år siden så vi eksempelvis FCN og Brøndby spille 3-3, samt FCK flække OB 6-1, og kun en enkelt kamp sluttede dengang 0-0.

Året forinden så vi OB flække Helsingør 6-1, FCK tæve Randers 5-1 og Silkeborg slå AaB med 3-2. Så tankegangen om, at der gås forsigtigt til værks efter to måneders pause, holder ikke i Superligaen set over de senere år.

ComeOn: Få 100 % tilbagebetalingsprocent på Superligaen

  • Spil på Superligaen hos ComeOn
  • Bookmakeren har tilbagebetalingsprocent på 100 på alle kampene
  • Kun tilgængeligt i denne spillerunde
  • Gælder kun danske spillere med en ComeOn-konto

Spil på Superligaen hos ComeOn

Esbjerg - FC København

Kampen spilles fredag klokken 19.00. Den vises på TV3 Sport. Find mere information i vores matchcenter.  

Esbjerg havde et miserabelt efterår, hvor man var mindst scorende i Superligaen med blot 17 mål. Vinterpausen er dog primært brugt på at styrke defensiven, der i efteråret var ligaens næstdårligste, og det er nu en helt ny defensiv, som Esbjerg dukker op med.

Om det er nok mod mesterskabsaspiranterne FC København er dog tvivlsomt. FCK er godt nok uden karantæneramte Victor Nelsson og skadede Viktor Fischer, men "Løverne" har en meget stærk og bred trup, og opstarten har vist en særdeles solid defensiv.

FCK har traditionelt et godt tag på Esbjerg, og hovedstadsholdet kan med en sejr her for alvor sætte FCM under pres. ComeOn* er i 1,71 på gæsternes sejr, hvilket er noget, der er lige på værdi-grænsen i min bog.

Begge hold scorer til odds 2,25 hos Unibet

FC Københahvns defensiv er solid og kan stå distancen mod Esbjerg, der i optakten har haft enorm fokus på deres nysammensatte defensiv.

Læs det fulde tip her

SønderjyskE - Hobro

Kampen spilles søndag klokken 12.00. Den vises på Eurosport 2. Find mere information i vores matchcenter. 

28 kampe i efteråret sluttede uafgjort, og de to hold, der var involveret i klart flest af disse, mødes her. SønderjyskE noterede syv uafgjorte i efteråret, hvor Hobro tegnede sig for hele 11 krydser. Da de to hold i efteråret mødtes, endte det da også uafgjort.

SønderjyskE har rustet fint op, men også mistet topscorer Mart Lieder. Netto ligner truppen dog en stærkere en af slagsen end i efteråret, stik modsat Hobro, der med afgangen af Anel Ahmedhodzic har mistet bedste forsvarsspiller. Købet af Simon Jakobsen vejer ikke op for det.

Begge hold skal reet have point her, og jeg er da også allerede ude med et udstik på krydset i dette opgør til odds 3,60 hos bwin.

1X2 odds, SønderjyskE - Hobro IK, Søn. 16. feb. 2020 kl. 12:00

SønderjyskE

Uafgjort

Hobro IK

Silkeborg - AaB

Kampen spilles søndag klokken 14.00. Den vises på Eurosport 2. Find mere information i vores matchcenter. 

Silkeborg har solgt Ronnie Schwartz - AaB har solgt Mikkel Kaufmann.To hold, uden deres mest målfarlige spiller, indleder Superligaen i et opgør, der skal vise, om Silkeborg endelig er blevet bedre, og om AaB for alvor har styrken til at gå i topseks.

Silkeborg har, udover Schwartz, også mistet dygtige Mathias Hebo, mens man har hentet et par nye spillere ind. Opstarten har ikke budt på prangende resultater, og uden Schwartz er Silkeborg bare ikke samme hold.

AaB har faktisk vist rigtig fine resultater i opstarten, og man har i trioen Andersen, Olsen og Kusk en god styrke rent offensivt. Tom van Weert skal ramme fornem, så kan AaB være farlige, men jeg finder ikke værdi i nordjysk sejr her.

1X2 odds, Silkeborg IF - AaB, Søn. 16. feb. 2020 kl. 14:00

Silkeborg IF

Uafgjort

AaB

FC Nordsjælland - AC Horsens

Kampen spilles søndag klokken 14.00. Den vises på TV3 Sport. Find mere information i vores matchcenter. 

FCN er notorisk stærke hjemme på Right to Dream Park, hvor kunstgræsset driller mange. I efteråret blev det faktisk kun til fem sejre i ni forsøg, men det skyldtes mest af alt manglende mål. Målscoren lød på 14-7, så noget atypisk var det faktisk defensiven, der fungerede bedst.

Horsens har, udover dette opgør, kun kampe mod topfemhold tilbage i grundspillet, og østjyderne ligner et hold, der får det meget svært i foråret. De har ikke rustet nævneværdigt op, og deres system er efterhånden læst af de fleste.

Kommer FCN først til at spille deres hurtige spil, kan Horsens meget vel knække her. I efteråret tævede FCN netop Horsens med 3-0 i en kamp, hvor østjyderne aldrig fik et ben til jorden.

1X2 odds, FC Nordsjælland - AC Horsens, Ons. 19. feb. 2020 kl. 18:30

FC Nordsjælland

Uafgjort

AC Horsens

AGF - Randers FC

Kampen spilles søndag klokken 16.00. Den vises på Canal 9. Find mere information i vores matchcenter.

Skal det endelig være året, hvor AGF vinder metal? Aarhusianerne har holdt fast i truppen fra efteråret, og spillet er bare blevet forfinet yderligere henover vinteren, hvor Atlantic Cup blev vundet med finalesejr over FCK.

Randers har mistet topscorer Saba Lobjanidze, der var spilleren med X-faktor hos kronjyderne. Nu skal mere ordinære spillere træde i karakter, og dem har Randers i overflod, hvorfor man aldrig ser de store udsving fra Thomas Thomasbergs mandskab.

AGF har det ikke altid godt, når de skal styre kampe, og generelt har de det rigtig dårligt mod Randers, som man ikke har slået i de seneste ti forsøg. Så knap odds 2,00 på hjemmesejren frister mig ikke her.

1X2 odds, AGF - Randers FC, Tor. 28. maj. 2020 kl. 19:00

AGF

Uafgjort

Randers FC

OB - Brøndby

Kampen spilles søndag klokken 18.00. Den vises på TV3+. Find mere information i vores matchcenter. 

Endnu et opgør mellem to hold, som har sagt farvel til deres topscorer. OB har sendt Bashkim Kadrii til Mellemøsten, mens Brøndby har sendt Kamil Wilczek til Tyrkiet.

OB har hentet SønderjyskE-topscorer Mart Lieder ind som erstatning, og herudover har man hentet en stribe spillere, primært til defensiven, så truppens bredde og niveau er generelt løftet en kende, fraregnet tabet af Kadrii.

Brøndby har udover Wilczek også sagt farvel til Kaiser, Larsson og Mukhtar, mens man har erstattet profilerne med unge spillere. Brøndbys trup skal løfte i flok, men kvaliteten er uomtvisteligt dårligere end i efteråret, så OB har fine chancer for en god åbning på foråret.

1X2 odds, OB - Brøndby IF, Søn. 16. feb. 2020 kl. 18:00

OB

Uafgjort

Brøndby IF

​​​​​​​

FC Midtjylland - Lyngby

Kampen spilles mandag klokken 19.00. Den vises på TV3 Sport. Find mere information i vores matchcenter. 

12 af 16 sejre i efteråret lød på blot ét mål for FC Midtjylland, der i 20 kampe nettede blot 32 gange. Det tog man konsekvensen af i januar, hvor Lasse Vibe, Anders Dreyer og Ronnie Schwartz blev hentet ind. Dermed har offensiven langt flere vitaminer nu.

Lyngby handlede fornuftigt i januar med tilføjelserne af Pascal Gregor og Mathias Hebo. Herudover formåede man at holde på stærke Rezan Corlu, der i slutningen af efteråret var i en klasse for sig på det kongeblå mandskab.

"Ulvene" har scoret masser af mål i opstarten, og de ligner et hold, der bliver meget svære at bide skeer med i foråret. Men odds omkring 1,25 er i min bog for lidt, nærmest uanset hvem der møder hvem i Superligaen. Især når FCM er uden stærke Evander, der er i karantæne.

1X2 odds, FC Midtjylland - Lyngby, Man. 17. feb. 2020 kl. 19:00

FC Midtjylland

Uafgjort

Lyngby

​​​​​​​