18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Esbjerg - FC København: FCK clean sheet

Match center
14. februar 2020 kl. 19:00 - Fodbold, Danmark - Superligaen
Blue Water Arena    Sandi Putros
4. feb. 2020 kl. 17:15 (Opdateret 17. feb. 2020 kl. 07:45) 04/02
242
+2
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Selvudelukkelse via Rofus.nu 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke.
Kommentarer (9)
Chance: 46%
Betvalue: 103,50%
Spilbar ned til odds: 2,17
Rigtig/forkert:
Unibet Spil nu hos Unibet
FC Københavns defensiv er solid og kan stå distancen mod Esbjerg, der i optakten har enorm fokus på deres defensiv, der er helt ny-sammensat.
Det taler for
 • FCK har holdt nullet i fem af de seneste syv kampe mod Esbjerg
 • FC Københavns defensiv har set solid ud i træningskampene hidtil
 • Esbjerg mangler i den grad målscorere, og har stor defensiv fokus i opstarten
 • FCK har kamp mod Celtic i EL seks dage efter, og har brug for at vise, at defensiven fungerer op til den kamp.
Hold øje med
 • Esbjerg har scoret seks mål i fire optaktskampe, men dog mod dårligere modstand
 • Esbjerg har scoret 11 af sæsonens 17 mål på eget græs
 • FC København kan slække lidt i slutningen af kampen, hvis de har en solid føring.
 • FCK har solide Victor Nelsson i karantæne
Oddsmarked

Unibet er i odds 2,25 på clean sheet, mens Oddset og bet365 har 2,20 på samme udfald.

Rundt om holdene
Esbjerg har med hjælpende hånd fra Claus Sørensen Gruppen kunnet stikke godt ud i januars transfervindue. Især defensiven har stået for skud, efter at der i efteråret blev lukket 35 mål ind, næstflest af alle hold i Superligaen.

På kassen er den tidligere Arsenal-keeper Vito Mannone hentet ind som rutineret ankermand, mens forsvaret er styrket med den gamle Esbjerg-kæmpe Kevin Conboy, svenske Franz Brorsson, danske Søren Reese og polakken Rafal Kurzawa. Altså fem nye spillere til de fem bageste pladser på holdet.

Offensivt er der ikke handlet nær så voldsomt ind, kun den uskarpe Brøndby-angriber Ante Erceg er hentet ind. Derfor har fokus i opstarten naturligt nok primært været på at få defensiven til at fungere, uden at niveauet dog endnu er ramt.

Fire testkampe, to mod 1. divisionshold, en mod FC Midtjylland og en mod russiske FC Orenburg, har budt på 11 mål lukket ind. I seneste kamp, mod russerne, tabte Esbjerg blot 1-0 og viste faktisk fine takter, ikke mindst i defensiven, hvor tre af de fem nye umiddelbart ligner startere, mens Kurzawa ventes brugt længere fremme på banen.

FC København har hidtil spillet tre testkampe, og endnu er ikke et eneste mål lukket ind. Halmstad og Astana er slået henholdsvis 1-0 og 2-0, mens seneste kamp, mod Norrköping, endte 0-0.

FCK har hentet Ragnar Sigurdsson ind, så man har fire stoppere i truppen, men han ligner ikke umiddelbart en starter. Det gør i stedet Victor Nelsson og Sotirios Papagiannopoulos, mens Andreas Bjelland er jokeren, efter at han senest fik den første halvleg i opstarten.

Til denne kamp må FCK dog se bort fra karantæneramte Nelsson, så Bjelland/Papagiannopoulos ligner duoen, men Sigurdsson kan blive jokeren med sit store kendskab til Solbakkens system og krav.

Generelt virker løverne meget solide, og keeper Kalle Johnsson har for alvor sat sig på pladsen i målet. Der er fin balance på holdet, og disciplinen er altid i top under Ståle Solbakken, så der bliver ikke givet unødige chancer væk.

Jeg ser fine chancer for, at FCK kommer godt fra land, men finder størst værdi i, at Esbjerg ikke scorer, da FCK’s offensiv endnu har til gode at vise det høje niveau i opstarten.

Til statistikerne står FCK med seks clean sheets i sæsonen, mens Esbjerg syv gange i 20 kampe ikke har formået at score. Retfærdigvis skal det nævnes, at Esbjerg kun én gang er gået målløse fra banen på hjemmebane i sæsonen, mens FCK ude har fire clean sheets.

Et alternativt spil her kan være, at FCK vinder, mens kampen går under 2,5 mål til odds 3,70 hos Oddset. Jeg ser 1-0 og 2-0 i københavnsk favør som mest oplagte resultater her.

Trupnyt

Esbjerg er uden sygdomsramte Jeppe Højbjerg, så Vito Mannone starter i målet. Finske Pyry Soiri må sidde ude med en skade.

FC København er uden stærke Victor Nelsson, der er i karantæne. Nicolai Boilesen og Jonas Wind er fortsat ude med skader, mens Viktor Fischer er ny mand på skadeslisten.

Kilder

fck.dk, efb.dk, superliga.dk, superstats.dk

 • Stort udvalg af sportsgrene
 • Ofte fokus på Skandinavien/DK
 • Stærk mobil platform

Kommentarer

Feedback