Mens guldkampen blev lukket i sidste weekend, åbnede bronzekampen mere op, da Brøndby hentede tre point på AGF. I bunden spidser det til for pokalmestrene fra SønderjyskE.

For spændingen skyld havde mange vel nok håbet, at FC København kunne slå FC Midtjylland i seneste spillerunde, men sådan gik det som bekendt ikke. FCM viste sig stærkere end Løverne og vandt fortjent med 2-1, så med seks runder igen har de 11 points forspring. Det ligner et afgjort mesterskab.

Afgjort så bronzekampen også ud til at være inden seneste runde, men så blamerede AGF sig hjemme mod AaB, der meget overraskende vandt 4-1. Samtidig vandt Brøndby i Farum, og dermed er der nu kun seks point op for de blå-gule, der runder slutspillet af med en kamp mod AGF. En mulig bronzefinale.

Siden sidst har SønderjyskE også haft hænderne over hovedet, da de onsdag slog AaB med 2-0 i pokalfinalen. Sønderjydernes første trofæ nogensinde og et gevaldigt selvtillidsboost inden de sidste afgørende kampe i nedrykningspulje 2.

Esbjerg - AC Horsens

Jeg var tidligt ude med et DNB-spil på Horsens i denne kamp. Det spil er jeg rigtig godt tilfreds med, da det blev sat til odds 2,07 - højest på det udfald er nu NordicBet* med 1,74. Bookmakerne var altså fra start helt skævt på denne kamp, hvilket jeg har svært ved at forstå.

For scenen var sat fra start: Esbjerg er rykket ud af Superligaen, mens formstærke Horsens har gode chancer for at tage førstepladsen i puljen. Horsens har overasket stort siden Corona-pausen, hvor man ikke har tabt en eneste kamp, og totalt er man på syv ubesejrede på stribe i ligaen, heraf fire sejre.

Esbjerg har stadig deres lejesvende med i truppen, men jeg tror, vi vil se dem udfaset i slutfasen, for vestjyderne bør allerede nu gå i gang med at bygge op mod næste sæson. Det skal give gode forudsætninger for Horsens, der bare bliver ved og ved med at overraske. Jeg synes dog ikke, at spil på de nuværende niveauer er interessant.

1X2 odds, Esbjerg fB - AC Horsens, Fre. 3. jul. 2020 kl. 19:00

Esbjerg fB

Uafgjort

AC Horsens

Silkeborg - Lyngby

Lidt samme scenarie her. Silkeborg er rykket ud for længst, mens Lyngby har brug for point. De kongeblå er på tredjepladsen i pulje 1, men der er kun tre point op til SønderjyskE og sikker redning, så målet her er klart for Lyngby: Der skal hentes en sejr.

Silkeborg har solgt deres ubestridte profil Mads Emil Madsen, og spørgsmålet er, hvor meget mere han kommer til at spille. Ligeledes kan jeg godt se lejesvenden Brumado blive skubbet lidt ud af unge spillere, som skal køres i stilling til fremtiden.

Lyngby har spillet skidt på det seneste og skaber meget, meget få chancer. Så selvom motivationen 100 procent er på Lyngbys side, har jeg svært ved at se værdien i spil på et formsvagt Lyngby-hold på niveauet omkring 2,20, som man får i øjeblikket.

1X2 odds, Silkeborg IF - Lyngby, Lør. 4. jul. 2020 kl. 14:30

Silkeborg IF

Uafgjort

Lyngby

SønderjyskE - OB

Det var ikke megen pause, SønderjyskE fik efter pokaltriumfen onsdag aften. Allerede lørdag skal sønderjyderne i kamp igen, og det i en ekstremt vigtig kamp. Man skal nemlig holde Lyngby bag sig, og inden lørdagen er der blot tre points forskel.

SønderjyskE har helt sikkert fået et selvtillidsboost af pokalsejren, men selvom man her spillede en fin kamp, står for mig et billede af et mandskab, der ikke for alvor har fundet melodien i foråret. Anders K. Jacobsen har ene mand ofte holdt dem inde i kampene, og han bliver igen vigtig mod sin tidligere klub.

OB sikrede sig senest redning og kommer med tre sejre på stribe. Så selvom motivationen er med SønderjyskE, kan jeg sagtens se et OB-hold på jagt efter en forlænget stime. Med tanke på kort pause siden pokalfinalen og en lidt slidt trup ser jeg faktisk værdi i OB DNB til odds 2,20 hos bet365*.

SønderjyskE - OB: 2-tal (DNB) til odds 2,20 hos bet365*

SønderjyskE spiller for overlevelse i Superligaen, mens OB næsten er sikret 1.-pladsen i puljen. Fynboerne kommer med god form, og sønderjyderne har en pokalfinale i benene fra onsdag aften. 

FC Nordsjælland - FC Midtjylland

De to hold mødtes i sidste kamp i grundspillet, hvor FC Midtjylland på forbilledlig vis lukkede FCN totalt ned på Farums kunstgræs. FCN havde vel ikke en eneste chance i den kamp, og FCM’s sejr kunne sagtens være blevet større end de 1-0, det blev til.

FCM har vist svingende takter på det seneste, blandt andet med 2-1 i Parken, men også med det sene 3-4-nederlag til AGF. Defensiven er ikke helt lige så stærk som tidligere i sæsonen, og det kan FCN potentielt udnytte.

FCN virker dog til at være gået en smule i stå, og mod Brøndby senest havde man svært ved at sammensætte angrebene. FC Midtjylland er uden tvivl stærkest her, men FCN kan altid overraske, så odds 1,90 på gæsterne finder jeg ikke interessant.

1X2 odds, FC Nordsjælland - FC Midtjylland, Søn. 5. jul. 2020 kl. 14:00

Hobro - Randers FC

Hobro skal allerede nu kigge frem mod to nedrykningskampe mod nummer tre fra den anden nedrykningsgruppe. De kan ikke nå mere end tredjepladsen i pulje 2, så nu handler alt om forberedelse til de to livsvigtige kampe.

Randers kan på den anden side stadig tage førstepladsen i pulje 2, da de blot har et enkelt point op til Horsens. Men kronjyderne har altså ikke set særligt gode ud i foråret, fraregnet deres storsejr over netop Hobro for et par uger siden. Senest tabte Randers således 0-3 hjemme til Horsens.

Hobro faldt sammen senest i Randers, men de har generelt været gode mod storebror de senere år. Jeg synes, NordicBets 2,06 på at Hobro får point, er rigtig, rigtig flot.

Hobro IK - Randers FC: 1X til 2,06 hos NordicBet*

Hobro kan ikke ændre på, at de bliver nummer tre i puljen, mens Randers endnu har 1.-pladsen at spille om. Randers' form er imidlertid ikke noget at råbe hurra for, og Hobro plejer at gøre det godt i de indbyrdes opgør. 

AaB - Brøndby 

Hvad nu, AaB? Pokalfinalen blev tabt i onsdags, en kæmpe skuffelse, og samtidig blev Lucas Andersen skadet. Nu er der kun seks kampe tilbage i mesterskabsspillet, og her har nordjyderne reelt intet at spille for, for de kan ikke nå meget mere end femtepladsen, hvor man har fire point op.

Brøndby fik omvendt blod på tanden i bronzejagten, da man slog FCN senest. Brøndby-mediet Vilfortpark.dk rapporterede ved den anledning, at humøret i truppen var uhørt højt og, at momentumet snildt kunne tages med ind i den nye sæson. Kampen her var god, og generelt har Brøndbys organisation set ekstremt stærk ud i de seneste fire kampe, hvor blot ét mål er lukket ind. Offensivt har man manglet noget, men der var flere gode takter i Farum.

Brøndby er uden Simon Hedlund og Samuel Mráz, der er testet positive for Corona, men alle andre meldes klar. Mod et skuffet AaB-hold, der generelt er ringe uden Lucas Andersen, synes jeg faktisk at odds 2,65 på Brøndby hos NordicBet* giver mening.

AaB - Brøndby IF: 2-tallet til odds 2,65 hos NordicBet*

AaB har ikke noget at spille for og må tilmed undvære deres anfører og største stjerne, Lucas Andersen. Alt imens kæmper Brøndby en indædt kamp om at komme i top-3. Gæsterne må dog undvære angriberne Simon Hedlund og Samuel Mráz til dete opgør. 

AGF - FC København

En lille sølvduel? AGF har syv point op til FC København, og med seks kampe igen er det ikke umuligt at hente. Det kræver dog en sejr i denne duel, så marginen kommer ned på fire point. 

AGF skuffede fælt senest mod AaB med et 1-4-nederlag, men kampens underliggende tal fortæller en noget anden historie. AGF var uskarpe, og AaB scorede på alt. Så en kamp, der reelt var meget lige, kom til at fremstå som en overlegen AaB-sejr.

FCK kan omvendt ikke klynge sig til statistik efter deres nederlag til FCM senest. Her var FCM ganske enkelt bare bedre på alle parametre, og et FCK-mandskab med masser af skader offensivt fremstår efterhånden muligt at besejre.

AGF er for første gang i mere end 20 år favoritter til en kamp mod FC København, men jeg synes nu, at 2,65 på AGF er i underkanten. Jeg vil hellere kigge mod under 2,5 mål til odds 2,07 hos NordicBet*, da FCK givetvis kommer for at holde afstanden ned. 

AGF - F.C. København: Under 2,5 mål til odds 2,07 hos NordicBet*

AGF har brug for point i bestræbelserne på at bevare 3.-pladsen - og eventuelt indhente netop FCK på 2.-pladsen. Gæsternes primære mål for resten af Superliga-sæsonen må være at holde AGF stangen, så de lever fint med uafgjort her, hvilket taler til fordel for et målfattigt opgør.