Det bliver enten Atlanta Falcons eller New England Patriots, der kan hæve Vince Lombardi-trofæet som vinderen af Super Bowl 51 natten mellem søndag og mandag. Den erfarne Patriots-QB Tom Brady får igen chancen for at føre hans tropper til SB-sejr, men kan Patriots leve op til favoritværdigheden mod det ultra-farlige Atlanta Falcons-mandskab? Frank Pilantra gennemgår finalen og kigger på kampodds og specials.

Forventningerne er enorme her op til årets Super Bowl-clash for både Falcons og Patriots har vist forrygende storspil i slutspillet og det er to toptunede hold, der brager sammen i lidt af en drømmefinale for fansene.

Inden NFL-sæsonen havde færreste nok forventet at se Atlanta Falcons (11 sejre og 5 nederlag i grundspil) nå frem til Super Bowl, mens det ikke er den store overraskelse at opleve New England Patriots (14 sejre og 2 nederlag i grundspil) stå klar på til at indtage NRG Stadium i Houston til den store finalekamp.

Mandag 6. februar kl. 00:30 - vinderspil (Se MatchCenter)

Atlanta Falcons
New England Patriots
2,33 1,67
Unibet
Bwin

Quarterback-duel: Erfarne Brady mod SB-debutanten Ryan

Så bookmakerne har altså givet favoritværdigheden til New England Patriots, hvor en af de bedste QBs nogensinde, Tom Brady træder ind til den syvende Super Bowl og netop slutserfaringen kan vise sig at blive afgørende.

Atlanta Falcons er sjældne Super Bowl-deltagere og tabte deres hidtil eneste Super Bowl mod Denver Broncos tilbage i 1999-sæsonen.

I de seneste 3 sæsoner i træk er det end ikke lykkes for QB Matt Ryan at føre holdet til slutspillet.

"I de seneste ti Super Bowls er en QB blevet MVP syv af gangene. Det er jo ofte dem, der bliver hyldet for deres store, afgørende spil. Derudover skal vi se to gode angreb, som vi forventer laver en høj score, så det er oplagt, at den vindende QB snupper prisen." 

Kenni Fehstedt fra Danske Spil*

De to quarterbacks er udvalgt som favoritter til at løbe med prisen som Super Bowl-MVP og også her har bookmakerne mest fidus til Tom Brady, der kommer til Houston med 3 Super Bowl MVP-titler i bagagen.

Super Bowl 51 MVP-odds

Tom Brady (NE Patriots): odds 1,90 hos Unibet*

Matt Ryan (Atl Falcons): odds 2,75 hos Danske Spil*

Men når det handler om at få sat point på tavlen, så har ingen klaret det bedre end Matt Ryan og den velsmurte Falcons-offensiv i denne sæson. De har virkelig formået at flytte kæderne og der er blevet scoret på over halvdelen af alle Falcons-drives.

Også de solide sejre hjemme på Georgia Dome i slutspillet har givet medvind til Falcons-lejren, da det først lykkedes at eliminere Seattle Seahawks med 36-20 hvorefter de tog divisionstitlen med en knusende 44-21 triumf mod Green Bay Packers.

Men New England Patriots har nu heller ikke givet deres slutspilsmodstandere ret mange chancer for at skabe spænding om udfaldet. Brady gik som sædvanligt forrest og Houston Texans blev udslettet med 34-16, mens det derefter blev Pittsburgh Steelers´ tur til at slutte deres sæson af med et 37-14 nederlag på Gillette Stadium.

Nordicbet*: Overraskende stor tiltro til Falcons

Det historisk stærke Atlanta-angreb er blevet bemærket af NFL-betterne og de ser mere optimistisk på Falcons chancer for at tage SB-sejren. Hele 65 procent af indskuddene er sat på Falcons:

“Vi er faktisk meget overraskede over den udvikling, som markedet har taget. I store finaler som Super Bowl ser vi oftest, at vores kunder spiller på favoritten. Troen på Falcons hænger formentlig delvist sammen med, at de har været så suveræne i slutspillet. Vi er dog trygge ved vores chancevurdering”, siger NordicBets pressechef Thomas Holm i en pressemeddelelse.

Nordicbet* oplyser desuden, at de også er overraskede over spilmønsteret på Over/Under-markedet. Ganske vist er linjen på 58 point historisk høj, men det er et match up, der ser sprængfarligt ud. Falcons-offensiven bliver meget svære at holde væk fra end zone, mens Patriots bør kunne udnytte den noget gavmilde defensiv til at skaffe masser af yards.

Men hele 80% af indskuddene er placeret på under 58 point hos Nordicbet*.

Super Bowl 51 - Over/Under, inklusiv over time

Bedste odds Bookmaker
Over 58,5 point 2,00
Unibet
Under 58,5 point 1,90
Bet365

Gaga, Gud eller Trump: Masser af spilvarianter til SB51

Man skal spille på stort set alt hos bookmakerne, der virkelig har været kreative denne gang for at finde på Super Bowl-spil. Udover alle de oplagte oddsvarianter som vinderspil, over/under og handicap-spil, så er der et voldsomt stort udvalg af spillerspecials hos flere bookmakere, bl.a. Danske Spil*, Bwin* og 888sport/Unibet.

Så er man ikke helt udmattet efter at have gravet sig igennem de mange odds for antal sacks, antal interceptions eller om Atlantas wide receiver Julio Jones scorer TD, så kan man more sig med en række underholdende special-spil.

Det er denne gang sangerinden Lady Gaga, der har fået lov til at indtage grønsværen og skal levere pause underholdningen. Det plejer at være en hit-parade i hastig tempo for at holde gang i både fansene på lægterne samt få sat fut under football-folket i tv-stuerne verden over.

Den event skal der naturligvis også være odds for.

Danske Spil*: Første sang af Lady Gaga i half time show?

Danske Spil
Edge of glory 2,25
Bad Romance 2,75
Perfect Illusion 6,00
Born this way  7,00
Poker Face 10,00
Just Dance 12,00

Vi kan være heldige at Lady Gaga´s setliste bliver offentliggjort før kick off, f.eks via Twitter eller andre social medier.

Hvis vi bliver i det musikalske hjørne, så kan man hos Danske Spil* også spille på om nationalmelodien varer over eller under 2 minutter og 10 sekunder. Det kan dog være ganske vanskeligt at finde værdi på denne type spil.

Danske Spil*: Hvem takker MVP'en som den første?

Danske Spil
Ingen eller andre 2,75
'God' 2,75
'Team/Teammates' 3,00
'Family' 6,50
'Coach' 11,00
'Owner' 13,00
'Roger Goodell' 20,00
'Donald Trump' 30,00

Den amerikanske præsident Donald Trump vil nok mene det hele er 'rigged' og han ikke burde være placeret efter både Gud og NFL-formanden Roger Goodell på odds-listen. Men det ville nu også være surrealistisk, hvis f.eks Tom Brady skulle vælge at takke Trump for Super Bowl-sejren.

wide receiver Julio Jones