Den kommende weekend byder på 1/8-finalerne i den traditionsrige engelske FA Cup, og der er nogle store lokal-derbyer i vente.

Allerede lørdag middag, kl. 13:30 dansk tid, spilles den første kamp, som er lokalt Manchester-derby, med storebror United på hjemmebane mod lillebror City. Kampen vises direkte på TV2 Zulu.

City har ikke haft ret meget tur i den de seneste måneder, men kom dog til denne runde på magisk vis da de med en mand i undertal vendte 0-3 til 4-3 ude mod Tottenham i sidste runde. Måske det moralske løft Keegans tropper havde brug for?

Hjemmeholdet fra United fremstår da også som klare favoritter, men hvor stærkt er holdet påvirket af midtugens liga-nederlag hjemme til Middlesbrough? En kamp der udviste store mangler i United-defensiven og har bragt snak om savn af Rio Ferdinand frem blandt kritikerne.

Søndag middag, også 13:30 dansk tid (direkte på TV2 Zulu), er der endnu et stort lokalbrag i vente, når ligaens øjeblikkelige tophold, Arsenal, for 4. år i træk møder nyrige Chelsea i FA Cup'en. Sidste år måtte der to kampe til før Arsenal trak det længste står, mens holdene for to år siden stod overfor hinanden i finalen, som Arsenal vandt 2-0. Og for 3 år siden var det også i 5. runde de to hold mødtes på Highbury, med Arsenal som vinder med 3-1. Ranieris tropper er derfor på jagt efter revanche for de mange nederlag, men det er en stærk modstander de er oppe mod. Og et hold der jagter sin 4. FA Cup finale i træk...

London-derbyet mellem Arsenal og Chelsea vises også direkte på TV2 Zulu, der endvidere sender direkte fra søndagskampen mellem Liverpool og Portsmouth kl. 17:05.

Vores engelske eksperter tager naturligvis de mest spilbare kampe fra weekendens 5. FA Cup runde under kærlig behandling, så måske et besøg på http://www.betxpert.com/ekspert/engcup i løbet af weekenden kan vise sig nogle gode informationer og kroner værd...