Bookmakerne fik ret i, at Dr. Rolf og Kanylerne måtte lade livet allerede i første liveshow, og inden anden runde peger alle bookmakerne på den samme deltager: Patrick Smith, der var i omsang sideste uge, ryger ud i aften.

Under sin audition fik 18-årige Patrick Smith Oh Land til at græde med sit nærvær og sin autentiske sangtekst om at længes efter storbyen, indtil man rent faktisk står midt i den.

Siden har han vist sig som en vildbasse med et lidt anstrengt forhold til autoriteter, og da bookmakerne op til første liveshow satte odds på X Factor, og hvem der er favoritter til at vinde, var kun dansk X Factorhistories første band, Dr. Rolf og Kanylerne, større underdog end Patrick Smith.

Odds på X Factor hos Danske Spil

Bookmakerne fik ret. I første program gav seerne færrest stemmer til Patrick Smith og det erfarne band, og efter at have trukket spændingen ulideligt længe, smed Thomas Blachmann Dr. Rolf og Kanylerne ud.

Efter han fra begyndelsen var langt nede på bookmakernes favoritliste og efter at være kommet i omsang allerede i første show virker det oplagt, at bookmakerne peger på Patrick Smith til at ryge ud i aften.

Og det gør de også.

Odds på X Factor: Patrick Smith ryger ud

Alle som en har bookmakerne, der har odds på X Factor, Patrick Smith som storfavorit til at ryge ud. Der er dog delte meninger om, hvem der er den næste på listen.

Odds på X Factor: Det bliver svært for Patrick Smith Bedste odds Bookmaker
Patrick Smith 1,65
Andrea Brøndsted 8,00
Echo 9,00
Gina Michaells 15,00
Live Vogel 26,00
Kristian Kjærlund 26,00
Maria og Bea 30,00
Benjamin Rosen Bohm 

36,00

X Factor odds er opdateret 8. marts klokken 15:30.

Danske Spil*: Statistikken peger på Patrick Smith

Hos Danske Spil* er oddssætter, Mathias Reimer Larsen, ganske godt tilfreds med Danske Spils chancevurdering i sidste uge.

”Vi forventede, at vi ville se en duel i farezonen mellem Dr. Rolf og Kanylerne og Patrick Smith, og det kom vi også til. Samtidig så er det sjældent en god ting at stå i farezonen den ene uge, for statistikken peger på, at man med overvejende sandsynlig ryger ud ugen efter,” siger han i en pressemeddelelse.

BetXperts egen underholdningsekspert, Highroller, oplyser, at det i 80 % af tilfældene i de seneste to sæsoner har betydet exit i næste program for den sanger, der senest har overlevet en omsang. For alle sæsoner siden begyndelsen er dette tal dog væsentlig lavere, nemlig 50 %.

Andrea eller Echo ryger med Patrick i omsang

Det er kvindernes kampdag i dag, og det kan meget vel ende med, at en kvindelig deltager får lov at kæmpe for sin overlevelse i programmet, vurderer Mathias Reimer Larsen fra Danske Spil*.

”Andrea og Echo har noget vokalt, som Patrick ikke har. Ser vi på de andre deltagere, så har de noget unikt, som gør, at de ikke er i fare for at ryge ud endnu. Pigegruppen Echo minder måske for meget om vinderne fra sidste år, hvor Andrea havde en rigtig dårlig 5 Chair Challenge, og vi tror ikke, seerne glemmer, så derfor har vi en af de to til at stå i farezonen mod Patrick,” siger Mathias Reimer Larsen.

Fra begyndelsen har Danske Spil* haft 16-årige Benjamin Rosen Bohm som favorit til at vinde hele programmet, og det er han stadig efter årets første liveshow.

"Benjamin har en helt unik stemme, som vi tror, kan bære ham rigtig langt og hen til sejren, hvor Kristian Kjærlund skuffede os med sin optræden. Han har dog præsteret på et højt niveau i både bootcampen og ved 5 Chair Challengen, og derfor vil vi heller ikke afskrive ham fra at kunne snuppe den samlede sejr. Benjamin er dog favorit,” siger Mathias Reimer Larsen.