FCK har fået en mildest talt elendig start på Superliga-sæsonen med to nederlag i to kampe. Senest tabte man hjemme mod Brøndby, og det har nu gjort Ståle Solbakken favorit til at miste jobbet som den første i Superligaen 2020/2021. 

FC København har ikke set for gode ud i starten af denne sæson, hvor der efter to Superliga-kampe stadig ikke er kommet point på kontoen. Først tabte FCK i Odense i sæsonpremieren med 3-2 efter at være kommet bagud 3-0. Kamil Wilczek pyntede på resultatet, men de måtte rejse fra Fyn med et nederlag i bagagen. For en uge siden slog de IFK Göteborg med 2-1 i den svære Europa League-kvalifikationskamp på Ullevi, men også her var det lige ved at glippe. Den tidligere AGF-spiller Tobias Sana bragte IFK foran efter 73 minutters spil. Ti minutter senere udlignede indskiftede Robert Mudrazija, og han tegnede sig også for en assist til Jonas Winds vigtige sejrsmål to minutter senere. 


FCK formåede dog ikke at opbygge en sejrsstime, da man i søndags tabte derbyet til Brøndby med 2-1. Kamil Wilczek bragte ellers FCK foran på et hovedstødsmål efter 12 minutter, men Jesper Lindstrøm udlignede på et flot mål små 20 minutter senere. Dybt inde i overtiden sikrede Mikael Uhre sejren til de blå-gule. 

Odds på næste fyrede træner i Superligaen

Herunder kan du se odds på, hvem der bliver fyret eller fyret som den næste i Superligaen. 

Hvilken cheftræner træder af/bliver afskediget som den næste i Superligaen? Højeste odds Bookmaker
Ståle Solbakken 1,50
Jonas Dal 4,00
Christian Nielsen 5,50
Jacob Friis 14,00
Thomas Thomasberg 20,00
Glen Riddersholm 20,00
Flemming Pedersen 24,00
Niels Frederiksen 24,00
Jakob Michelsen 28,00
Constancin Gâlcă 28,00
Brian Priske 28,00
David Nielsen 28,00

Odds er senest opdateret fredag den 2. oktober klokken 09.28. 

Bookmakerne tror mest på Ståle-fyring

Som oddsene indikerer, er Ståle Solbakken altså en lille favorit til først at miste sit job i denne sæson af de 12 Superliga-trænere ifølge bookmakerne. Lige efter følger AC Horsens-træner Jonas Dal, der kun har været i jobbet i en måned. Han blev købt fri af sin kontrakt med Fredericia og præsenteret som ny træner den 24. august, da Bo Henriksen valgte at forlade klubben et år før kontraktudløb. Henriksen er nu fodboldekspert hos TV3 Sport. 

Jonas Dal har fået en skidt start i Horsens, hvor de efter to kampe også står noteret for et nul på pointtavlen. Først tabte Horsens med 3-0 på hjemmebane til Randers, og i mandagens kamp mod AaB i Aalborg blev det til et nederlag på 1-0. Dermed står Horsens med nul point og nul scorede mål efter de første to kampe. Søndag gælder det en svær udebanekamp mod Brøndby, der ligger nummer et i Superligaen lige nu. 

Christian Nielsen er cheftræner i Lyngby, og de kongeblå har efter to kampe et enkelt point. Det point fik de i nulløsningen mod AaB i første spillerunde. I lørdags tabte Nielsens mandskab med 1-0 på MCH Arena til de danske mestre FC Midtjylland. Christian Nielsen har været træner i Lyngby siden 2018. 

Ståle Solbakken har været i FCK i mange år af sin karriere. Som spiller optrådte han mest for AaB i Danmark, men som træner er det tiden i FC København, man forbinder ham mest med. Først da han var i klubben fra 2006-2011, hvor han blandt andet fik FCK med i Champions League-gruppespillet et par gange, og tilmed også videre til ottendedelsfinalen i 2011, hvor Chelsea ekspederede FCK ud. Faktisk er det kun Ståle Solbakken af trænere i FC Københavns historie, der har haft succes med at kvalificere klubben til Champions League-gruppespillet. Det har han gjort fire gange. 

I sidste sæson kom FCK også helt frem til kvartfinalen i Europa League, hvor man evnede at få kampen mod Manchester United ud i forlænget spilletid. Bruno Fernandes sikrede dog sejren til Solbakkens landsmand Ole Gunnar Solskjær ved at score på et straffespark i det 95. minut. På trods af det flotte resultat har spillet dog ikke været prangende, og i sidste sæson vandt FC Midtjylland suverænt det danske mesterskab med hele 14 points forspring. FCK tabte ti kampe, og fire af disse nederlag kom i slutspillet, hvor Midtjylland og AGF vandt både ude og hjemme mod Solbakkens FCK-hold.  

Hvis ikke FCK formår at nå frem til Europa League-gruppespillet, bør sædet for alvor blive varmt under nordmanden, der dog utvivlsomt er den største FCK-træner i historien, og derfor også har længere snor end andre.