Fodboldverdenen elsker eufemismer - altså positive betegnelser for noget man ikke vil kalde ved rette navn.

Ind i mellem bliver tendensen decideret absurd. Hvad hedder den bedste danske fodboldrække? Superligaen. SUPER?! Jaja, det kan man så hånle over en stund - men problemet er sådan set ikke (primært) dette tåbeligt oppustede navn, men hvad det betyder for logikken i de øvrige navne i dansk fodbold. For den næstbedste række kalder man så 1. division, og den tredjebedste 2. division.

1. division (første afdeling) kan rent logisk kun være een ting: Den bedste række. Men nej, ikke i Danmark hvor fodboldbosserne vist har glemt Kejserens Nye Klæder...

Svenskerne er lige så evnesvage som danskerne. Allsvenskan kalder de den bedste række - og det er jo fint nok. Men den næstbedste række hedder Superettan. Igen dette SUPER - denne gang klistret på en sekundaliga. Som ikke desto mindre også hedder noget med ettan, altså etteren. For hulen - den næstbedste række er i sagens natur hverken super eller ettan...

Newspeak i England

Der er heldigvis en række lande der ikke prøver at pynte deres ligaer med lånte fjer. Tyskland har 1. Bundesliga og 2. Bundesliga. Pænt og ordentligt. Italien har Serie A, Serie B, Serie C. Lige ud ad landevejen. Spanien har Primera og Segunda, Frankrig Ligue og Ligue 2. Logisk og indlysende.

Men England.... Endnu værre end Danmark og Sverige. Ikke så meget navnet på den bedste række: Premier League er blot en lidt mere sexet udgave af 1. division: Det betyder nøjagtigt det samme.

Men derefter går det hamrende galt. Englands næstbedste række hedder The Championship. Mesterskabet? Hold nu op. Og det bliver værre: Den tredje- og fjerdebedste række hedder League 1 (som jo betyder det samme som Premier League) og League 2. Hvor er logikken i dét?

Den femtebedste række kaldes Conference League - eller Blue Square Premier. Blue Square er selvfølgelig sponsoren, men Premier? Først inden for hvad? Jeg gentager: FEMTEbedste række.

Dagens tip

Nå, men det var lige dagens sure opstød. Denne tirsdag byder faktisk på en række tip fra Blue Square Premier, altså Englands FEMTEbedste fodboldrække.

Der er altså ikke ligefrem tale om topklasse-bold - men man kan heldigvis spille på skidtet. Og her er det en god idé at konferere med Anders Jørgensens indsigtsfulde analyser.

Ved siden af fodboldfiduserne har Esben Billum udlagt et enkelt tip til dagens runde i dansk ishockey. Esbjerg tager imod et skadesramt AaB-mandskab. Læs analysen.