Danbook lukker, og kunderne (med samt deres langtidsspil) overtages af Sportingbet 28. oktober. Men Scandic (der også ejes af Sportingbet) fortsætter som selvstændigt varemærke, fortæller direktør Søren Hansen...

Den i forvejen ret overskuelige danske bookmaker-skov har mistet eet af sine mindste, men mest charmerende træer. Danbook lukker ned, og kunderne overtages af Sportingbet. Det sker søndag den 28. oktober kl. 23.

Hvis kunden allerede har en Sportingbet-konto, overføres vedkommendes Danbook-penge til denne; ellers indsættes pengene på en nyoprettet Sportingbet-konto. Hvis man har en igangværende bonus ved Danbook.com, overflyttes den til Sportingbet-kontoen, og det resterende gennemspilskrav vil stadig være gældende.

Sportingbet overtager også Danbook-kundernes langtidsspil der altså kører videre til samme odds - en vigtig detalje. Da der er tale om en kompliceret proces - spillene skal først annulleres og så oprettes et nyt sted - vil der dog gå et par dage, fra 28. oktober, før langtidsspillene figurerer på kundernes Sportingbet-konto. Men de skal nok komme.

Danbook-stifter: Vigtigt med langtidsspil

Danbook - der blev startet af danske Søren Hansen i 2006 og har markeret sig med høje odds - blev købt af den britiske gigant Sportingbet i oktober 2011 og officielt indlemmet i februar i år. Danbook fik dog lov til at køre videre som selvstændig bookmaker, men det er altså slut nu.

Ifølge Søren Hansen vil mange af Danbooks ansatte fortsætte hos Sportingbet, og han er glad for at have været med til at sikre at Danbook-kundernes langtidsspil overtages fuldt og helt af Sportingbet.

"Det er vigtigt for at at der ikke er tvivl om langtidsspillene. Det er mest fair for alle at de kører videre til samme odds."

Hvordan har du det med at dit hjertebarn lukker og slukker?

"Jeg synes vi fik skabt et unikt brand, men flere af de gode ting fortsætter hos Sportingbet. Jeg har det egentlig ok med lukningen, det er sådan det fungerer i forretningsverdenens fødekæde."

Danbook vil besvare spørgsmål fra BetXpert-brugere

Læs mere om Sportingbets overtagelse af Danbook:

danbook.com/sportingbet/#Information

danbook.com/sportingbet/#FAQ

Hvis man har spørgsmål der ikke besvares af ovenstående informationssider, er man velkommen til at stille dem i denne artikels kommentartråd. Søren Hansen melder at Danbook-folkene er klar til at svare på spørgsmål fra BetXperts brugere.

Scandic fortsætter

Danbook var ikke den eneste lille danske bookmaker der blev købt af Sportingbet omkring årsskiftet - også Scandic blev opkøbt. Søren Hansen har siden fungeret som direktør for både Danbook og Scandic og skal som udgangspunkt fortsætte som direktør for sidstnævnte. Scandic lukkes nemlig ikke ned ligesom Danbook.

"Scandic fortsætter som selvstændigt varemærke," fortæller Søren Hansen.

Små fisk spises af stor fisk der spises af endnu større fisk

Som et kuriosum kan i øvrigt fortælles at Sportingbet der jo sidste år købte Danbook og Scandic (og Centrebet) og nu har slugt Danbook med hud og hår, selv er ved at blive spist af William Hill. Dette skulle dog især handle om at William Hill ville have Sportingbets lukrative del af det australske marked.