Onsdag aften i Singapore skal Den Olympiske Komité beslutte, hvilken by der får æren af at afholde De Olympiske Lege i 2012. Hos Expekt*.com er Paris favorit foran London – og med Madrid som en farlig outsider.

Da Expekt*.com for første gang satte odds på afstemningen for en måned siden, var Paris faktisk en endnu større favorit med en tilbagebetaling på blot 1.10 mod 1.35 i dag. London, derimod, startede på odds 5 og er nu nede i odds 3.50, ikke mindst takket være effektiv markedsføring fra bl.a. Sebastian Coe, den tidligere olympiske guldvinder og atletikstjerne.

– Opløbet til værtsskabet for 2012 har været meget dramatisk, udtaler Claus Rademacher, talsmand for Expekt*.com i Danmark. Der har bl.a. været rygter om, at Madrid, London og New York har lavet en aftale om at opfordre deres tilhængere til ikke at stemme på Paris, såfremt disse byer skulle blive fravalgt tidligt i forløbet, fortsætter Claus Rademacher.

Feltet er rykket tættere sammen i løbet af den seneste måned – således startede Paris som nævnt med at give odds 1.10, mens Moskva i den “tunge ende” gav hele 60 gange pengene igen – nu er Moskva dog nede i 25 gange pengene igen, og Madrid som startede på 25 giver nu blot pengene 12 gange igen. New York (20 gange pengene igen) er en outsider, da de europæiske byer som elimineres kan tænkes at stemme på denne by, for at øge chancen for, at Europa så næste gang vælges som vært for De Olympiske Lege.

– Alt kan stadig ske, siger Claus Rademacher fra Expekt*.com. Den afsluttende præsentation på 45 minutter som hver by skal afholde inden afstemningen på onsdag kan stadig flytte mange stemmer, det samme kan den rækkefølge, som byerne elimineres i.
Mere end 3500 skal stemme i Singapore på onsdag sammen med 1200 journalister fra hele verden. Flere berømtheder er desuden i Singapore for at støtte deres by, bl.a. Hillary Clinton for New York og den spanske dronning for Madrid.


Odds fra Expekt*.com fra den 5. juli:

Paris: 1.35
London: 3.50
Madrid: 12.00
New York: 20.00
Moskva: 25.00