Søndag aften er der folkeafstemning i Frankrig om EU-forfatningen. Den førende skandinaviske bookmaker Expekt*.com, som også har mange danske kunder, har sat odds på folkeafstemningen – og skal man tro spillerne på Expekt*.com, siger franskmændene nej til forfatningen på søndag.

Da Expekt*.com den 20. maj for første gang satte odds på afstemningen, var det med 1.65 for “ja” og 2.00 for “nej” – men på grund af heftig spilleaktivitet er oddsene nu vendt på hovedet og et “ja” giver i dag 2.30 mens et “nej” er helt nede i blot 1.50 gange pengene igen. De to sider har i meningsmålingerne ligget meget tæt og har dermed medvirket til at gøre afstemningen til et interessant spilleobjekt, men ser man på, hvilket udfald der hovedsageligt spilles på Expekt*.com, er sagen klar:

– ”Vores spillere har tidligere vist, at de, når det handler om begivenheder som f.eks. afstemninger og folketingsvalg, ofte ligger mere præcist i deres forudsigelser end selv de mest respekterede eksperter og analyseinstitutter”, udtaler Claus Rademacher, talsmand for Expekt*.com Danmark. ”Da vores spillere sætter penge på et givent udfald tilføjes et element af alvor, og folk lægger jo kun penge på udfald, som de rent faktisk tror på”, fortsætter Claus Rademacher.

I øjeblikket fører nej-siden med 6-8%, men en overraskelse kan ikke udelukkes, da hele 20% af de franske vælgere endnu ikke har bestemt sig. Det vil i så fald ikke være første gang, at meningsmålingerne rammer skævt i Frankrig – tilbage i 1992 blev ja-siden ved afstemningen om Maastricht-trakten spået en stor sejr, men endte med at vinde med blot 2% forspring. Den nye EU-forfatning som er til afstemning og som også Danmark stemmer om til september, er en forfatning mellem de 25 EU-medlemmer. Alle 25 medlemmer skal godkende den inden den kan træde i kraft, og starter processen med et “nej” på søndag fra de franske vælgere, kan vejen frem blive både lang og sej for EU-forfatningen.