Efter en hviledag skal vi denne tirsdag op i legendariske luftlag i Tour de France. Femtende etape slutter nemlig på Alpe d´Huez´ sagnomspundne tinde, og for at komme derop skal man udholde 14 kilometers spidsrod gennem en vanvittig folkemængde, hårnålesving efter hårnålesving med en stigningsprocent på 7,9%.

For at sikre, at rytterne ikke er alt for friske og udhvilede, når de rammer Alpe-muren, har man på ruten, der udgår fra Gap og løber over 187 kilometer, indlagt to andre bjerge. Toppen af Col d´Izoard, der ligesom Alpe d´Huez er uden for kategori, nås efter 86 kilometer, og Col du Lautaret ("kun" kategori 2) kulminerer efter 134 kilometer. Det vil sige, at der fra toppen af denne bakke er 39 kilometer til starten af Alpe d´Huez - og disse 39 kilometer består næsten alle sammen af nedkørsel.

En etape for grimpeurs og styrtløbs-artister. Og en lækkerbidsken for tour-entusiaster!

Tip til etapen

Får vi mon for første gang nogensinde en dansk vinder af den legendariske etape? Kan Michael Rasmussen - Kyllingen fra Tølløse - flyve eller er hans vinger stækket af hans løjtnant-forpligtelser over for kaptajn Menchov?

Det vil vise sig. I mellemtiden kan vi anbefale, at man tager et kig på vores kvalifikationsside, hvor to cykelekspert-aspiranter har udlagt tip til den interessante bjergetape. Netop Michael Rasmussen figurerer i en analyse - men vi kan godt afsløre, at tippet ikke peger på danskeren som et godt spil.

Bemærk, at spillene har spilstop kl. 10:50 og 11:45: http://www.betxpert.com/ekspert/kval/