Vinter-OL skydes igang fredag: hvilke lande er favoritter til at løbe med (guld-)medaljerne, og har Danmark overhovedet en chance? Få et oddsoverblik...

Så er startskuddet til Vinter-OL i Sochi 2014 ved at nærme sig. Vi har allerede kigget flere af sportsgrenene igennem i Nicolai Kristensens optakt, og selvsamme forfatter har smidt de første håndfulde tips ud.

På brugerfronten er diskussionen også godt igang, afledt af en særdeles stærk blog om - og optakt til - snowboardkonkurrencerne.

Men hvilke lande har egentlig de bedste kort på hånden til at tage hjem fra Sochi med det meste guld og fleste medaljer?

Vinter-OL 2014: Flest medaljer

Bedste odds Bookmaker
USA 2,10
Ladbrokes
Norge 2,80
Bet365
Tyskland 10
Betfair
Rusland 13,4
Betfair
Canada 21
Bet365

Vinter-OL 2014: Flest guldmedaljer

Bedste odds Bookmaker
Norge 2,75
Ladbrokes
USA 3,76
Betfair
Tyskland 9,00
Bet365
Canada 10,5
Betfair
Rusland 13
Ladbrokes

Norge får flere guldmedaljer end Sverige får enhver slags medaljer

Bedste odds Bookmaker
Ja 1,58
MermaidBet
Nej 2,10
MermaidBet

Hvordan er chancen for de danske atleter: to curlinghold, en alpin- og en langrendsskiløber repræsenterer de danske farver. Specielt mændene har et realistisk håb om medaljer, og bookmakeren NordicBet* tilbyder odds 3,20, hvis curling-herrerne får medaljer om halsen.

"Herreholdet i curling med Rasmus Stjerne i spidsen hentede fjerdepladser ved både EM og VM i 2013, så her er Danmark en fast del af verdenseliten og et af de seks lande, som forventeligt skal slås om medaljerne til OL. Canada er storfavorit, men herefter følger en håndfuld europæiske hold, som slår hinanden på kryds og tværs. Så spiller danskerne op til deres bedste, kan vi godt tillade os at håbe på en placering i top 3," vurderer NordicBets oddssætter Tonni Munk Jensen.

Danmark: Antal medaljer

Bedste odds Bookmaker
Over 0,5 3,20
Betsafe
Under 0,5 1,33
NordicBet

Tror man at Danmark ender med en guldmedalje kan man hente hele odds 19 hos Betsafe.