I aften (kl. 20:45) spiller FC København mod norske Rosenborg. Slaget om Norden, kaldes dette UEFA Cup-opgør der foregår i Parken i den danske hovedstad.

Et farverigt navn - omend en smule overdrevet. FCK er end ikke nr 1 i Danmark , og den mangeårige CL-deltager Rosenborg er langt fra tidligere tiders kvaliteter.

Især lige nu, en måned efter Tippeligaen lukkede ned for i år (i øvrigt med en elendig sæsonafslutning for Rosenborg). Siden har det norske hold lidt to pinlige nederlag i UEFA Cup-gruppen og står nu med meget små chancer for playoff-kvalifikation.

FCK der senest tabte til AaB, er heller ikke til at på toppen, men spiller dog SAS-bold løbende og virker klart mere skarp end Rosenborg. I øvrigt også i UEFA Cuppen hvor det ganske vist blev til en elendig indsats hjemme mod Saint-Etienne, men siden en flot fight og point i Valencia.

Rosenborg slog Brøndby ud i kvalifikationen til gruppespillet (bl.a. med sejr på Brøndby Stadion), men det er to måneder siden. Nu står de formsvage nordmænd i Parken uden at have scoret i deres tre første gruppekampe.

FCK bør vinde Slaget Om Norden – også selv om træner Solbakken af en eller anden grund ofte insisterer på at svække holdet ved ikke at stille med Sionko.

Læs analysen.