Varme tennistips på vej fra det kolde Rusland. Læs optakten til ATP-tennisturneringen Skt. Petersburg (24.-30. oktober)...

Vi skal til det kolde Rusland og Sankt Petersborg, hvor Mikhail Kukushkin skal prøve at forsvare den titel, som han sensationelt løb af med sidste år, da han vandt sin hidtil eneste turneringssejr på touren ved at besejre Mikhail Youzhny i finalen.

Specielt underlag

I 2008 skiftede turneringen fra et hurtigt carpet–underlag til det langsommere Acrylic hardcourt, og sidste år blev turneringen spillet på Casali Acrylic-hardcourt, som Alexandr Dolgopolov (også med i år; seedet 3) havde følgende kommentar til (efter at have tabt kvartfinalen til Tursunov):

- Det er et usædvanligt underlag. Den flade bold forbliver lav, men topspundne slag hopper højt og langsomt. Slicen er hurtig på underlaget. Bolden hopper forskelligt på underlagt hele tiden, så det er svært at finde en rytme. De fleste af mine fejl (sidste år red.) var underlagets skyld.                     

Favoritterne

Franske Gilles Simon fører favoritfeltet, men serbiske Janko Tipsarevic har vist god form i denne uge, hvor han er skrivende stund har spillet sig frem til finalen i Moskva. Der skal også holdes øje med ukrainske Alexandr Dolgopolov, russiske Mikhail Youzhny, der vandt turneringen tilbage i 2004 og var finalist sidste år, og kroatiske Marin Cilic, som alle tre har gode muligheder for at true dybt i turneringen.

Af andre profiler kan nævnes spanske Marcel Granollers, som før har gjort det godt indendørs med sit rytmeødelæggende netsøgende spil, samt amerikaneren Alex Bogomolov, Jr., som har haft et godt år og vist god form i Moskva i denne uge.

Den forsvarende mester Mikhail Kukushkin stiller også til start, men det ligner en svær opgave for kasakhstaneren at gentage sit mesterværk i år. Kukushkin er useedet i dette års turnering; han er nemlig kun nr 56 i verden. Han var også useedet sidste år - og gjorde det alligevel temmelig godt - men gentager næppe tricket.

Tips

Hold øje med BetXperts tennistips:

http://www.betxpert.com/ekspert/alexander-dittmer 

http://www.betxpert.com/ekspert/kjartan-nygaard 

http://www.betxpert.com/ekspert/rasmus-m-jensen